Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

NOVINKA: Canon imageRUNNER 2202N

3. února 2014, 20.13 | Canon Europe představuje imageRUNNER 2202N - multifunkční zařízení z produktové řady imageRUNNER, určené pro černobílý tisk

 

 

 

S uvedením nových A4 zařízení ECOSYS přináší Kyocera i novou konvenci pojmenování

18. ledna 2014, 21.47 | Kyocera Document Solutions, přední světový dodavatel tiskáren a kancelářských řešení, uvádí na trh řadu pěti cenově dostupných multifunkčních zařízení formátu A4, která nahrazují stávající modely ve své třídě. Nová zařízení s objemem tisku 30 – 35 A4 stran za minutu jsou ideální pro vysoce kvalitní velkoobjemový tisk a kopírování zejména v malých a středně velkých firmách. V České republice jsou nová multifunkční zařízení distribuována společností Janus.

 

 

 

75 let xerografie, matky Xeroxu

24. října 2013, 22.21 | Na první pohled to není nic zvláštního. Na skle napsané datum a místo: 10-22-38 Astoria. Kopie je navíc lehce rozmazaná, ale to nic nemění na skutečnosti, že je to první xerografická kopie vůbec! Tento rok, dne 22. října, uplulo 75 let od chvíle, kdy Chester Carlson v pronajatém pokoji domu stojícím v ulici Astoria v newyorské čtvrti Queens udělal první xerografický obrázek na světě.

 

 

 

Laserové tiskárny Samsung s ekoznačkou New Blue Angel

Samsung nás informoval, že získal ekoznačku New Blue Angel, udělovanou německým spolkovým ministerstvem životního prostředí, pro celkem dvacet modelů jednobarevných a multifunkčních laserových tiskáren formátu A4. Mrzuté je, že stránky Der Blaue Engel nebo The Blue Engel ekoznačku New Blue Angel jaksi neznají – to zřejmě marketing vykouzlil ve snaze odlišit udělení podle metodiky RAL-UZ 122 (platila do března) a nové RAL-UZ 171.

 

 

 

be3D.cz je distributorem Leonar3Do

22. října 2013, 17.28 | Oficiálním distributorem Leonar3Do pro Českou republiku se stala společnost be3D.cz. Leonar3Do je pokročilým 3D modelovacím nástrojem umožňujícím modelovat v několika různých režimecha je logickým doplňkem 3D tiskáren. Technologie je vhodná pro architekty, designéry, módní návrháře, umělce nebo školy.

 

 

 

Canon PIXMA Pro-10 v praxi

17. října 2013, 04.57 | Špičková fotografická tiskárna PIXMA Pro-10 pro formát A3 využívá systém deseti pigmentových inkoustů s Chroma Optimizer a stojí uprostřed řady mezi modely Pro-1 a Pro-100. Tiskárnu jsem zprovoznil a otestoval před její instalací v žižkovském studiu IDIF, kde je díky spolupráci se společností Canon k dispozici i pro účastníky vybraných workshopů, kurzů a seminářů.

 

 

 

Nové tiskárny HP a důraz na mobilitu

8. října 2013, 15.36 | Hewlett-Packard představil nové tiskárny, zejména pro firemní použití. Jedná se o velkou „generační“ výměnu modelů velkých laserových tiskáren po téměř deseti letech. Vzhledem k odhadu, že do roku 2015 bude 37 % zaměstnanců všech firem mobilních, nová řešení HP pomohou firmám snížit bezpečnostní rizika mobilního přístupu a zajistit spolehlivý mobilní tisk i přístup k dokumentům.

 

 

 

Dnes je první den 18. DigiFora a veletrhů FOR CAMERA a FOR MUSIC & SHOW

2. října 2013, 14.31 | Ve čtvrtek 3. října 2013 se v 10 hodin otevírají brány výstaviště PVA EXPO PRAHA v Letňanech a zahajuje program 18. DigiFora a veletrhů FOR CAMERA a FOR MUSIC & SHOW. Toto propojení přibližuje návštěvníkům obory, které jsou díky vývoji technologií a také zájmu odborné i široké veřejnosti stále více vzájemně provázány a nedovedeme si bez nich představit mnoho různých oborů ať už v oblasti obchodní, pracovní, tvůrčí, ale také v zábavě a relaxaci.

 

 

 

18. DigiForum – svátek všech fotografů

20. září 2013, 19.57 | Už jen dny zbývají do zahájení 18. DigiFora. Jak mnozí z vás velmi dobře vědí, to se letos uskuteční spolu s výstavami FOR CAMERA a FOR MUSIC & SHOW od čtvrtka 3. do soboty 5. 10. 2013 na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Praze 9 – Letňanech.

 

 

 

Epson Expression Photo XP-950 a Expression Premium XP-610

28. srpna 2013, 08.39 | Epson představil nová multifunkční zařízení sdružující inkoustovou tiskárnu, skener a kopírku. Model Photo XP-950 je vybaven šestibarevnou tiskárnou formátu A3 a Premium XP-610 je jediný z nových modelů formátu A4 řady Expression Premium, který bude od letošního září dostupný na českém trhu.

 

 

 

Strana výpisu

... 65

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: