Konica Minolta pomůže živnostenským úřadům s digitalizací dokumentů - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Konica Minolta pomůže živnostenským úřadům s digitalizací dokumentů

15. prosince 2014, 13.08 | · Komplexní služba reaguje na novelu živnostenského zákona
· Při vývoji kladla Konica Minolta důraz na rychlou instalaci a jednoduché ovládání
· Speciální skenovací řešení lze přizpůsobit pro celý segment veřejné správy

 

Více než 200 živnostenských úřadů napříč Českou republikou bude muset od 1. ledna zahájit digitalizaci dokumentů v živnostenském rejstříku. Novela zákona otevírá příležitost pro společnosti nabízející ucelené řešení v této oblasti. Jako první zareagoval lídr trhu, společnost Konica Minolta, který představil novou komplexní službu pro digitalizaci v segmentu veřejné správy. Úřadům nabízí jak vybavení skenovacího pracoviště nutným hardwarem, tak i následnou instalaci softwaru a servis.

 

„Při vývoji jsme se soustředili na rychlost a jednoduchost služby. Kompletní instalace trvá jediný den, a to včetně zaškolení obsluhy," řekl Petr Mikulec, obchodní ředitel oblasti společnosti Konica Minolta Business Solutions Czech, a dodal: Připravili jsme řešení na míru, které zahrnuje veškerou nutnou technologii společně s funkcí automatického doručení naskenovaných dokumentů do rejstříku živnostenského podnikání. Odpadá tedy doposud zdlouhavé vytváření čitelných skenů, dodatečná komprimace i ruční vkládání do rejstříku."

 

Nové řešení se skládá z multifunkčního zařízení nebo samostatného skeneru, které lze doplnit o čtečku čárových kódů. Součástí je rovněž software zajišťující optimalizaci naskenovaných dokumentů. Ty jsou poté automaticky pojmenovány, převedeny do editovatelného formátu PDF/A, a v digitální podobě uloženy na příslušné místo rejstříku živnostenského podnikání. „Pracovníci úřadů mohou celý proces digitalizace řídit z jediné aplikace. Ta jim umožňuje spustit skenování, zobrazit náhled dokumentů, jejich případnou úpravu i kontrolu výsledného uložení." doplnil P. Mikulec.

 

Konica Minolta se dlouhodobě zaměřuje na rozvoj digitalizačních služeb a jejich přizpůsobování individuálním požadavkům zákazníků. Jako první oslovila s podobným řešením v loňském roce účetní společnosti, daňové poradce, auditory a právní kanceláře.

 

 

Tématické zařazení:

 » Články  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: