Laserové tiskárny Samsung s ekoznačkou New Blue Angel - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Laserové tiskárny Samsung s ekoznačkou New Blue Angel

Samsung nás informoval, že získal ekoznačku New Blue Angel, udělovanou německým spolkovým ministerstvem životního prostředí, pro celkem dvacet modelů jednobarevných a multifunkčních laserových tiskáren formátu A4. Mrzuté je, že stránky Der Blaue Engel nebo The Blue Engel ekoznačku New Blue Angel jaksi neznají – to zřejmě marketing vykouzlil ve snaze odlišit udělení podle metodiky RAL-UZ 122 (platila do března) a nové RAL-UZ 171.

V tiskové zprávě se pyšní, že takového výrazného úspěchu nedosáhla se svou produktovou řadou v oblasti laserových tiskáren formátu A4 žádná jiná firma. Nu, možná to bude tím, že řada značek se drží vcelku při zemi, co do variací jednotlivých modelů. V reálu tak jde o produktové rodiny Samsung ProXpress M33xx, M38xx, M40xx, M26xx a M28xx.

 

Co za honbou za certifikátem Blue Angel stojí je celkem jasné z prohlášení Joosanga Euna (senior viceprezident pro prodej a marketing společnosti Samsung Electronics), který řekl: „Úzce jsme spolupracovali s našimi kolegy v Německu, aby naše tiskárny splnily nová zkušební kritéria. Věříme, že nám to poskytne výhodu při nabídkách v rámci výběrových řízení vyhlašovaných německými státními úřady a firmami v roce 2014. Jsme hrdí na to, že jsme pro naše tiskárny a multifunkčních zařízení získali novou ekologickou certifikaci New Blue Angel, která je důkazem našeho zjevného úsilí o ekologicky udržitelný růst a ekologicky šetrný rozvoj během celého životního cyklu výrobku."


Samsung M4075

 

Samsung samozřejmě upozornil, že New Blue Angel byl nově upraven tak, že zahrnuje i měření obsahu škodlivých částic a energetické náročnosti a hlučnosti (Der Blaue Engel metodika RAL-UZ 171). Samsung na tato nově zavedená kritéria rychle zareagoval a změnil konstrukční řešení tonerů a vnitřních systémů svých tiskáren (a i proto dostaly M28/33/40v srpnu nový firmware). Výsledkem těchto snah bylo udělení celkem dvaceti certifikátů New Blue Angel, které získaly jednobarevné a multifunkční tiskárny uvedené na trh v roce 2013.

 

Budeme doufat, že jde o skutečnou politiku ekologické recyklace, a ne oblíbený a osvědčený postup zavedený v celém odvětví. Tedy sebrat použité tiskárny a tonery, hurá s nimi do Amsterdamu nebo Hamburku a lodí vzhůru na „ekologickou" skládku v Asii.

 

Každopádně pro postavení Samsungu vůči německé státní správě jde o důležitý zisk, protože ekologie je u našich sousedů stále na předních místech politické rétoriky. Pro náš trh je reálný dopad udělení této certifikace minimální. Zelení jsou všichni výrobci, přímé náklady vztažené ke spotřebě energie u této kategorie skoro nikdo nehlídá, protože stačí, aby se v létě pustilo v kancelářích o pár větráků víc, a úspory jsou doslova ve větru. Takže stále se budeme držet Svatého grálu kancelářského tisku - přímých nákladů na 1 stránku. A to je oblast, ve které je vždy co zlepšovat.

 

Tomáš Jirásko

 

Tématické zařazení:

 » Články  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: