Novinky v polygrafii - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Novinky v polygrafii

S uvedením nových A4 zařízení ECOSYS přináší Kyocera i novou konvenci pojmenování

18. ledna 2014, 21.47 | Kyocera Document Solutions, přední světový dodavatel tiskáren a kancelářských řešení, uvádí na trh řadu pěti cenově dostupných multifunkčních zařízení formátu A4, která nahrazují stávající modely ve své třídě. Nová zařízení s objemem tisku 30 – 35 A4 stran za minutu jsou ideální pro vysoce kvalitní velkoobjemový tisk a kopírování zejména v malých a středně velkých firmách. V České republice jsou nová multifunkční zařízení distribuována společností Janus.

 

 

 

Jubilejní 20. ročník veletrhu Reklama-Polygraf

16. května 2013, 07.27 | Letošní veletrh reklamy, médií, polygrafie a obalů Reklama-Polygraf se koná nově v PVA Expo Praha Letňany od 14. do 16. května. Organizátor akce, M.I.P. Group, veletrh přesunul z Holešovic do výstavního areálu, který je lépe vybavený, dopravně dostupnější a s lepším parkováním.

 

 

 

Canon CZ na veletrhu Reklama-Polygraf 2013

16. dubna 2013, 16.06 | Canon připravil malou ochutnávku toho, co připravuje pro svou expozici na pražském veletrhu Reklama-Polygraf 2013, který se uskuteční ve dnech 14. až 16. května 2013. Návštěvníci budou moci kupříkladu zhlédnout vůbec poprvé v České republice ucelenou prezentaci technologií Canon a Océ.

 

 

 

Adobe Flash na mobilních platformách končí!

10. listopadu 2011, 17.08 | Zástupci Adobe oficiálně potvrdili, že společnost končí s vývojem Flash Playeru pro mobilní platformy. Prioritu zde namísto toho bude u Adobe mít platforma AIR a HTML5. Desktopová podoba Flash Playeru a s ní spojená infrastruktura má být ale i nadále ve fázi intenzivního vývoje. Na jak dlouho?

 

 

 

Do App Store dorazil Adobe Reader

31. října 2011, 17.10 | iOS sice běžné PDF dokumenty číst umí, ale některé dodatečné možnosti jeho vlastní čtečce přece jenom scházejí. Ovšem od pondělí 17. října již ani náročnější uživatelé nepřijdou zkrátka, protože od té doby se v App Store nachází aplikace Adobe Reader, tedy čtečka „přímo od zdroje“

 

 

 

Veletrh Svět reklamy – pro úspěšnou reklamu

9. září 2011, 17.18 | Každá firma potřebuje reklamu a marketingovou komunikaci. A v každé firmě je člověk, který za reklamu zodpovídá – vymýšlí strategii, zadává výrobu, připravuje reklamní kampaně. A právě na tyto manažery cílí 6. ročník prezentačního veletrhu Svět reklamy, který se uskuteční 20.září 2011 v Interhotelu Voroněž v Brně a o 14 dní později 4.října 2011 v hotelu Diplomat v Praze – 4. ročník.

 

 

 

Jak vytvořit PostScript: Obecná pravidla

9. října 2001, 16.31 | Pokud máte problémy s tvorbou postscriptového souboru, nabízíme vám přehled zásad, co dělat a čeho se vyvarovat při jeho tvorbě.

 

 

 

Praktický tip pro skenování

14. září 2001, 16.48 | Pokud se vám stane, že naskenujete obrázek, který bude mít nevyvážené barvy, ještě stále ho můžete upravit ve Photoshopu. Na první pohled to může vypadat, že není důvod to dělat jinak, ale jak je tomu ve skutečnosti? Je lepší upravovat obrázek ve Photoshop nebo přímo při skenování? Ukážeme si to na malém příkladu.

 

 

 

Znáte akronymy dpi, lpi?

23. srpna 2001, 16.54 | Dnes nás bude zajímat, jaký je vztah mezi použitou tiskovou technikou a rozlišením obrázku. V podstatě chceme dojít k optimálnímu rozlišení obrázku v dpi, aby výsledek byl u dané tiskové techniky nejlepší. Z praxe známe spoustu tiskových technik, přičemž celkově je můžeme rozdělit do dvou, respektive tří kategorií - contone a raster.

 

 

 

Jaké je optimální rozlišení?

14. srpna 2001, 16.58 | Jaké rozlišení použít pro barevný leták, plakát nebo billboard? Zdánlivě jednoduchá otázka a většina lidí na ni špatně odpoví - co největší. Na jednu stranu je pravda, že čím kvalitnější zařízení, tím lepší rozlišení můžeme použít. To ovšem neznamená, že vyšší rozlišení nám pomůže. Vyšší rozlišení často naopak pouze prodražuje výtisk bez zvýšení kvality.

 

 

 

Strana výpisu

15

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: