Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Laminování

19. února 2001, 18.14 | Laminováním rozumíme při výrobě tiskovin pokrytí povrchu tiskoviny polypropylenovou či polyesterovou fólií. Takto upravený povrch má vysokou mechanickou odolnost a stoprocentně odolává vlhkosti (s výjimkou absolutního okraje laminované stránky, kde i při oboustranné laminaci může vlhkost zasáhnout papír).

 

 

 

Výseky - dostupné vylepšení firemních materiálů

19. února 2001, 18.11 | Výseky jsou jedním z oblíbených způsobů závěrečné úpravy tištěných materiálů. V běžné firemní praxi se nejčastěji setkáme s výsekem při zadávání výroby papírových desek s klopami.

 

 

 

Měkké a polotuhé vazby

19. února 2001, 17.57 | Dělení měkkých a polotuhých vazeb

 

 

 

Tuhé knižní vazby

19. února 2001, 17.55 | Tuhé vazby jsou pro velké množství poměrně náročných operací nutných k jejich zhotovení technologicky nejnáročnější ze všech druhů vazeb. Tuhé vazby jsou díky své odolnosti určeny především pro dlouhodobé používání a všude tam, kde se předpokládá větší namáhání vazby a kde se uplatní její elegantní vzhled.

 

 

 

Vazby, jejich přehled a dělení

19. února 2001, 17.52 | Knihařské zpracování se začalo rozvíjet se vznikem prvních tiskovin již ve starém Egyptě, kdy byly pergameny slepovány k sobě a navíjeny do svitků. První knižní vazby bylo použito asi 100 let před naším letopočtem.

 

 

 

Sítotisk

19. února 2001, 17.41 | Technika tisku vytlačováním tiskové barvy plochým sítem na potiskovaný materiál. Potiskávané plochy jsou vymezeny šablonou, kterou lze na síto kopírovat přímo, nebo nepřímo přenést z pigmentované fólie. Výhodou sítotisku je velký nános tiskové barvy, neomezené možnosti volby potiskovaného materiálu (obaly, hrnky atd.) a efektivnost i při nízkých tiskových sériích.

 

 

 

Ofsetový tisk

19. února 2001, 17.29 | Ofsetovým tiskem je v současnosti vyráběna většina firemních tiskovin. Z pohledu tiskové technologie jde o tisk z plochy, neboť jednotlivé tisknoucí i netisknoucí prvky umístěné na povrchu tiskové formy jsou ve stejné výšce.

 

 

 

Jak vybrat barvu?

19. února 2001, 17.12 | Jakýkoliv požadavek na přesnou reprodukci určité barvy by měl být podložen její bližší identifikací v určitém barevném systému.

 

 

 

Co je to duplex?

19. února 2001, 17.07 | Duplex představuje zvýraznění obrázku přidáním druhé barvy. Často obyčejný vzhled běžné černobílé fotografie se velmi oživí, případně získá určitý nádech (staré fotografie jsou do žluta aj.)

 

 

 

K čemu je při tisku rastr a jak vzniká?

19. února 2001, 17.06 | Jedním ze základních pojmů současné tiskařiny je "rastr". Po dočtení tohoto článku byste neměli mít v záležitostech spojených s rastrem žádné pochybnosti nebo nejasnosti.

 

 

 

Strana výpisu

... 67

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: