Mobilní aplikace CEWE FOTOSVĚT - Tipy a triky - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Tipy a triky

Mobilní aplikace CEWE FOTOSVĚT

22. července 2013, 14.55 | Jak jsme vás informovali v článku FOTOLAB MŮJ FOTOSVĚT – léto 2013 ve znamení novinek, FOTOLAB spustil novou verzi mobilní aplikace CEWE FOTOSVĚT, díky které si můžete ve svém chytrém telefonu nebo tabletu jednoduše vytvořit a rovnou objednat CEWE FOTOKNIHU, CEWE FOTOGRAFIE a originální pohlednice, které aplikace odešle na uvedené korespondenční adresy.

mobilní aplikace CEWE FOTOSVĚT

 

Mobilní aplikace CEWE FOTOSVĚT je v současné době k dispozici pro tablety a chytré mobilní telefony s operačními systémy Android, ideálně od 4.0 výše. Pro iOS bude k dispozici nejspíš od 7. srpna letošního roku. Odkaz ke stažení mobilní aplikace CEWE FOTOSVĚT do smartphonu nebo tabletu je zde. Také lze na GooglePlay nebo ObchodPlay zadat FOTOSVĚT.

 

vyhledávací okno na Obchod play, Google play

 

Tento screen ukazuje vyhledávací okno na Obchod play, Google play. Je rozděleno do kategorií, stačí jen zadat název aplikace a systém vyhledávání ji nalezne bez nutnosti ručně procházet kategorie.

 

aplikace

 

Původní verze aplikace stále zůstává v nabídce spolu s novou, kterou lze poznat podle ikonky s CEWE FOTOKNIHOU. Nová verze je úplně jiná. Jaké jsou hlavní rozdíly mezi současnou a původní verzí? Vypíchnout můžeme dva hlavní. Nová verze má nový, lepší vizuál příjemnější pro zákazníky, více přizpůsobený zákazníkům, neboli „více uživatelsky přívětivý“. A přidány byly dva nové produkty: POHLEDNICE a CEWE FOTOKNIHA.

 

instalace

 

Zachováno zůstalo snadné stažení a rychlé, bezproblémové nainstalování. Během instalace se objeví nabídka pro různé země Evropy. Vybrali jsme českou verzi. Následuje možnost volby ze dvou možných dalších postupů: buďto máme a rovnou zadáme partnerský kód, anebo přejdeme na seznam partnerů a tam si vybereme toho, který je pro nás nejvhodnější nebo má nejblíže provozovnu. Partnerský kód je na webových stránkách dotyčného partnera. V České republice je hlavní značkou FOTOLAB. Kód je volně přístupný, stačí jej opsat.

 

volba země a zadání kódu

 

Po zadání partnerského kódu se na obrazovce objeví home page – domovská či titulní stránka aplikace s přístupy do jednotlivých kategorií produktů a s následnými uživatelskými volbami. Na webu FOTOLAB.cz je pod hlavním bannerem upoutávka „NOVINKA PRO MOBILNÍ TELEFONY“.

 

realizace

 

Tento screen informuje o oprávněních, která bude aplikace používat. Poloha: kvůli zjištění, kde se nachází nejbližší prodejna. Úložiště: přístup k fotografiím. Atd. Atp.

 

služby pro zákazníky

 

Samozřejmostí je podpora pomocí zákaznického servisu. Uživatel může napsat e-mail, anebo telefonovat, a to od pondělí do pátku od 9 do 19 hodin, v sobotu a neděli od 10 do 18:30 hodin.

 

Zde se můžete podívat na podrobnosti na novinky v aplikaci pro chytré mobilní telefony a tablety na webu FOTOLAB.cz. My se teď zaměříme na dva nové produkty, které tato aplikace nabízí.

 

POHLEDNICE

 

Tato služba je ideální pro posílání originálních pozdravů z cest, dovolené a prázdnin. Uživatel může ve svém smartphonu nebo tabletu ze svých právě pořízených fotografií připravit pohlednice, napsat pozdravy nebo různé zprávy, vyplnit adresy a využít aplikaci k rozeslání pohlednic  přímo adresátům. Nemusíte kupovat pohlednice a poštovní známky a hledat poštu nebo poštovní schránku, své pohlednice odešlete třeba z pláže, při příjemném posezení v kavárně nebo během plavby podél mořského pobřeží.

 

pohlednice

 

Stačí z nabídky služeb nové aplikace CEWE FOTOSVĚT zvolit položku POHLEDNICE…

 

pohlednice

 

… vybrat fotografii, kterou chceme použít na horní straně své originální pohlednice (nebo fotografie, chcete-li). Pohlednice se vyrábí na klasický papír s gramáží 270 g/m2 a v provedení s lesklým povrchem.

 

text a adresa

 

Rubová strana je řešena jako u klasické pohlednice. Vpravo nad čárový kód vypíšete adresu a na levou stranu napíšete pozdrav či zprávu. Fonty čerpá aplikace ze systému. Používat je tedy možno vše, co je v telefonu nebo tabletu nainstalováno. Adresu lze volit z kontaktů, které jsou uloženy v mobilním telefonu nebo tabletu, pokud má uživatel vytvořený databázový adresář.

 

platba kartou předem

 

U pohlednice zasílané poštou přímo na adresu, tedy do schránky na dopisy, je logicky možná pouze platba kartou předem. Právě proto, že služba zahrnuje i odeslání adresátovi, postrádá forma dobírky či platba hotově při vyzvednutí na prodejně smysl.

 

Cena jedné pohlednice zaslané v rámci České republiky i mimo ni je 39 Kč + poštovné 19 Kč, celkem tedy 58 Kč. 

 

CEWE FOTOKNIHA

 

CEWE FOTOKNIHA

 

volba formátu

 

Chceme-li v mobilní aplikaci vytvořit CEWE FOTOKNIHU a zadat její výrobu, zvolíme na titulní straně tuto produktovou kategorii. Pokud používáme tablet, otevře se nám stránka s nabídkou čtyř typů knihy: Mini, Kompakt panoráma, Velká a Velká panoráma. Mini má rozměry cca 15 × 11 cm a její cena začíná u 199 Kč, záleží na zvoleném počtu stran. Kompakt panoráma má rozměry cca 19 × 15 cm a její cena začíná u 299 Kč. Velká kniha má rozměry cca 21 × 28 cm, je to tedy lehce ořízlý formát A4 na výšku, a její cena začíná u 399 Kč. Velká panoráma má rozměry cca 28 × 21 cm, je to tedy lehce ořízlý formát A4 na šířku, a její cena začíná u 599 Kč. Jiná cena oproti Velké knize je dána jinou vazbou, jedná se tudíž o jiný celkově jiný typ knihy. Pokud využíváme mobilní aplikaci ve svém smartphonu, můžeme vybírat jen ze dvou formátů CEWE FOTOKNIHY, a to Mini a Malá panoráma.

 

název knihy

 

Dalším krokem je volba názvu knihy, který se objeví na hřbetu knihy.

 

vazba

 

Následuje volba vazby – sešit (do maximálně 50 stran), měkká, tvrdá (lepená + lamino, od 25 do 154 stran), …

 

papír

 

… a pak volba papíru, kupříkladu digitální tisk normální, nebo s vysokým leskem, lesklý, nebo matný fotopapír. Samozřejmě různé volby mají různě nastavené prodejní ceny.

 

styl

 

A nyní se můžeme věnovat volbě stylu, layoutu knihy. V případě této mobilní aplikace můžeme použít jen ty, které jsou předpřipraveny. Zde je rozdíl oproti klasické verzi, ve které máme možnost stáhnout si i další nebo vytvořit svoje vlastní.

 

kontrolní systém

 

Pokud máme styl zvolený, systém nám nabídne, že si knihu můžeme buďto sestavit sami, anebo využijeme asistenta pro sestavení návrhu, kterého aplikace nabízí. Fotografie jsou vybírány z alba nebo alb, která zadáme. Systém kontroluje kvalitu snímků. Jakmile by některé neodpovídaly tiskové kvalitě, jsme na tuto skutečnost upozorněni. Typické problémy? Ponechání rozlišení snímků pro prohlížení na monitoru počítače, notebooku, tabletu, tedy 72 dpi, nebo bylo vybráno málo fotografií na celkem 154 stran a podobně. I mobilní aplikace nám umožňuje uplatnit tvůrčí přístup. Pro přizpůsobení stránek fotoknihy našim představám a potřebám můžeme použít nástroje jako otáčení, posouvání nebo změna poměrů stran.

 

texty

 

Fotografie v knize doplníme podle potřeby a představy texty. Program zobrazuje různá textová pole a využívá opět sadu různých fontů. Fonty aplikace čerpá ze systému. Stejně jako v případě POHLEDNICE tedy můžeme používat všechny, které máme v telefonu nebo tabletu nainstalovány. Do fotoknihy nelze automaticky nechat vložit číslování stran, ale lze manuálně vložit odpovídající textová pole. Většina typických uživatelů ovšem u svých fotoknih číslování stránek nepožaduje.

 

objednávka

 

Máme-li svou fotoknihu kompletně připravenu, je před námi poslední krok: objednávka. V případě fotoknihy můžeme vybírat několik způsobů platby a dodání či převzetí zhotoveného produktu. Můžeme zaplatit předem kartou, kartou nebo hotově při převzetí ve vybrané provozovně, kartou nebo hotově při převzetí u sebe doma nebo na poště, pokud preferujeme dodání poštou.

 

Výhoda je zřejmá. Ať jsme kdekoli, na cestách, dovolené, prázdninách, anebo v pohodlí svého domova, můžeme s využitím svého tabletu nebo chytrého mobilního telefonu snadno a rychle vytvořit a objednat svou originální FOTOKNIHU. V několika krocích vložíme své vybrané fotografie do své individuálně vytvořené CEWE FOTOKNIHY, doplníme je vlastními texty, komentáři, popisky a pak už svou komplet připravenou CEWE FOTOKNIHU pouze objednáme přímo z mobilního zařízení.

 

kiosk

 

FOTO IHNED a náš smartphone nebo tablet

 

S mobilní aplikací spojil FOTOLAB ještě jednu „vychytávku“, a to svou službu FOTO IHNED využívající provozovny, které jsou vybaveny samoobslužnými fotokiosky. Jak je vidět na připojené ilustraci, kiosky sítě FOTOLAB umožňují tisk fotografií a zadání dalších služeb na základě vložení digitálních dat (digitálních snímků) přinesených fyzicky do provozovny na nejrůznějších typech paměťových karet, na přenosných flash pamětech s USB konektorem, nebo na CD/DVD.

 

foto ihned

 

Ovšem v případě smartphonů a tabletů lze samozřejmě s výhodou využít technologií pro bezdrátovou komunikaci Wi-Fi a Bluetooth. Program mobilní aplikace je koncipován tak, aby vyhledal a na displeji zobrazil prodejny, které mají kiosek a jsou on-line připojené. Pak stačí vybrat nejvhodnější/nejbližší a rozjet se do ní.

 

Tématické zařazení:

 » Články  » Tipy a triky  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: