Užívejte si High-Resolution Audio se Sony několika způsoby - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Užívejte si High-Resolution Audio se Sony několika způsoby

MDR-1A-DAC

17. září 2014, 08.12 | Technologie High-Resolution Audio vám dopřeje zážitek, jako byste byli přímo pod pódiem nebo v nahrávacím studiu. Sony vám nyní nabízí více způsobů, jak si vychutnat super čistý zvuk v Hi-Res kvalitě u vás doma, na dovolené nebo při každodenním dojíždění do práce.

Výkon, který potěší i opravdové milovníky hudby, v přehrávači kapesních rozměrů - to je Walkman A15, model, který opět zvyšuje laťku kvality zvuku a stylovosti. K němu patří i některá z Hi-Res sluchátek a nový sluchátkový zesilovač, abyste se mohli do hudby přímo „zabalit" a pořádně si ji vychutnat.

 

Walkman A15

Walkman NWZ-A15 je nejmenší a nejlehčí High-Resolution Audio digitální hudební přehrávač na světě. Kromě svého stylu mile překvapí živým, bohatým a do detailu vykresleným zvukem, který vás při poslechu obklopí.

 

Neuvěřitelná kvalita v přenosném High-Resolution Audio přehrávači - to je Walkman A15 s unikátním digitálním zesilovačem Sony S-Master HXTM. Tato moderní technologie umí precizně zpracovat velké objemy audio dat v širokém pásmu a zároveň redukuje šum a zkreslení. Je také velmi úsporná, takže hudbu v Hi-Res kvalitě můžete poslouchat na jedno nabití baterie až 30 hodin. Při poslechu formátu MP3 baterie vydrží až 50 hodin.

 

Walkman A15 si vypůjčil detaily, které znáte z profesionálního hi-fi vybavení, například je v něm použit vysoce čistý bezolovnatý spárovací kov, který je zárukou vykresleného zvuku s vyváženými basy, středy i výškami. Navíc napájení má silnější drát a nabízí nižší impedanci, čímž snižuje zkreslení a zajišťuje hluboké a hlasité basy. Extrémně pevný plášť z tlakem litého hliníku ještě více snižuje elektrický šum a stabilizuje reprodukci zvuku. Místo běžných keramických kondenzátorů je v tomto modelu použit špičkový kondenzátor POSCAP, který napájí digitální zesilovač S-Master HXTM; díky tomu je šum a zkreslení ještě o něco nižší.

 

I když posloucháte nahrávky z CD pořízené v nižším bitrate nebo hodně komprimované MP3 soubory, technologie DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) HXTM umí vylepšit kvalitu komprimovaného zdroje na úroveň lepší, než je CD. Funguje na principu inteligentní obnovy vysokofrekvenčních informací v datovém toku, pokud dojde k jejich ztrátě. Odměnou vám bude čistý zvuk, který se kvalitou blíží High-Resolution, napříč celou vaší hudební sbírkou.

 

Milovníci hudby se nemusí nijak uskrovňovat: 16 GB vnitřní paměti lze ještě rozšířit pomocí microSD paměťové karty - a to se hodí, protože audio knihovny ve formátu Hi-Res jsou náročnější na místo. Tento model Walkmanu vstoupí na český trh koncem října 2014, předpokládaná cena je 200 EUR.

 

 

High-Resolution Audio sluchátka MDR-Z7

Konečně jsou na trhu prémiová sluchátka, která neudělají ostudu při přehrávání hudby v Hi-res kvalitě. Model MDR-Z7 s hlavovým mostem poskytuje nové emoce a pocity z přehrávané hudby spolu s novým rozměrem hudby. Sluchátka se navíc mohou pochlubit nekompromisní filosofií designu, která využívá ty nejmodernější materiály.

 

Nová konstrukce 70mm HD měniče „obepne" ucho posluchače, takže každá nuance v hudbě je slyšet naprosto zřetelně. Od mocných sub-basů až po křišťálové výšky. Často problematické výšky jsou reprodukovány naprosto věrně až do hladiny 100 kHz, takže zvuk je transparentní a harmonický - jako při živém vystoupení.

 

Ať vás baví smyčcové kvarteto nebo hřímající rock, hliníkem potažené membrány z materiálu Liquid Crystal Polymer minimalizují nežádoucí zabarvení zvuku napříč celým frekvenčním spektrem.

 

I ty nejnáročnější basové linky jsou reprodukovány v nenuceném tempu a rytmu díky technologii Beat Response Control od Sony, která pracuje s proudem zvuku a optimalizuje tak pohyb membrány.

 

Kvalita zvuku, které se nic nevyrovná, jde ruku v ruce s uživatelským komfortem. Sluchátka jsou štědře vypolstrovaná uretanem, takže netlačí na uši, skvěle izolují od okolního hluku a jsou maximálně pohodlná na nošení.

 

Další inovací je to, že čtyřdrátová struktura kabelů sluchátek využívá samostatného uzemnění pro eliminaci přeslechů mezi pravým/levým kanálem; podporuje také vyvážený audio výstup. Místo běžného odepínacího kabelu se o přímé spojení se zařízeními, například s novým sluchátkovým zesilovačem PHA-3AC, přes vyvážený audio výstup stará samostatný kabel. Postříbřené kabelové OFC(Oxygen Free Copper)prameny snižují míru ztrátu přenášeného signálu.

 

Sluchátka MDR-Z7, která jsou ideální pro poslech v Hi-Res kvalitě mají celou řadu společných inovativních vlastností i s modelem MDR-1A, včetně hliníkem potažených LCP membrán v 40mm HD měničích a postříbřenými OFC kabely se samostatnými zemními vodiči. Na český trh vstoupí tento model koncem října 2014, předpokládaná cena je 600 EUR.

 

High Resolution Audio sluchátkový zesilovač PHA-3AC a sluchátka MDR-1ADAC

Objevte nový rozměr do detailu vykresleného a jako křišťál průzračného zvuku při poslechu High-Resolution Audio souborů ze svého PC, chytrého telefonu, tabletu či hudebního přehrávače.

 

Sluchátkový zesilovač PHA-3AC umí převést Hi-Res signály (PCM 384 kHz/32 bit a DSD) z digitálního výstupu vašeho zařízení a poslat je do sluchátek, jakou jsou například nová MDR-Z7, kde si je můžete opravdu vychutnat. Konverze pomocí špičkové D/A technologie dává mimořádně prostorný a trojrozměrný zvuk, v němž jsou rozpoznatelné všechny kanály. Zesilovač je ideální pro domácí uživatele, kteří ocení přímé propojení zdroje se sluchátky MDR-Z7 pro nekompromisní kvalitu signálu - až k vašim uším. Tento sluchátkový zesilovač vstoupí na český trh koncem října 2014, předpokládaná cena je 800 EUR.

 

 

Další novinkou jsou sluchátka MDR-1ADAC určená pro domácí i mobilní poslech. Jsou vybavena zabudovaným D/A konvertorem, který umí přijímat Hi-Res signál až do 192 kHz/24 bitů nebo DSD 2,8MHz/5,6MHz. Automatický výběr vstupu umožňuje snadné připojení celé řady přenosných zařízení, včetně kompatibilních modelů Walkman a Xperia, osobního počítače, iPod, iPad a iPhone (přes adaptér Lightning Digital AV). Digitální zesilovač Sony S-Master HX napomáhá udržet absolutní čistotu signálu. Baterii lze prakticky dobíjet přes USB port a jedno nabití vám poskytne až 7,5 hodin poslechu v kvalitě High-Resolution. Na český trh vstoupí tento model sluchátek začátkem listopadu 2014, předpokládaná cena je 300 EUR.

 

 

High-Resolution Audio přehrávač Walkman NWZ-A15, sluchátka MDR-Z7 a MDR-1A, MDR-1ADAC a sluchátkový zesilovač PHA-3AC od Sony budou v Evropě v prodeji od října 2014.

 

 

MDR_1A_Black_cw_v014

MDR-Z7_Standard_0630

Tématické zařazení:

 » Články  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: