HP a obchodní tiskárny Kolín - Tiskové technologie - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Tiskové technologie

HP a obchodní tiskárny Kolín

17. prosince 2007, 17.17 | Obchodní tiskárny, akciová společnost, člen skupiny OTK Group a největší tuzemský výrobce grafických etiket a flexibilních obalů, podepsaly smlouvu o nákupu digitálního stroje Hewlett-Packard Indigo Press WS4500.

Zároveň již zahájily implementaci celého investičního celku včetně dokončovacích zařízení. Multifunkční digitální stroj využívající tekuté barvy bude prvním svého druhu v České republice. K hlavním výrobkovým skupinám profitujícím z nové technologie budou patřit samolepící a nápojové etikety, shrink sleeves a flexibilní obaly.

Obchodní tiskárny Kolín jsou tak schopny pro své zákazníky realizovat velmi pružně druhově rozmanité a provedením složité zakázky. OTK tak reagují na současný trend v segmentu obalů pro potravinářství, který vychází z vysoce konkurenčního prostředí: častější požadavek na flexibilní maloobjemové dodávky určené nejčastěji pro speciální výrobkové řady, edice či marketingové akce výrobců.

„Jsme velice rádi, že se nám podařilo upevnit pozici lídra na českém trhu a podepsali jsme smlouvu na nákup digitálního tiskového stroje Hewlett-Packard. Vlastní produkce prvních samolepících či nápojových etiket a obalů bude zahájena již v lednu 2008,“ říká Tomáš Svatoň, výkonný ředitel OTK. „Díky novému stroji od HP jsme nejenom rozšířili naše možnosti, ale zejména budeme schopni realizovat speciální zakázky ve vysoké kvalitě překračující možnosti konvenčních tiskových technologií, a to v řádu několika hodin. Doposud byla potřeba časově náročná předtisková příprava, která mohla realizaci zakázky pozdržet i o několik dní,“ dodává Tomáš Svatoň.

OTK Group Polygrafická skupina OTK Group patří do finanční skupiny SPGroup. Disponuje celkem čtyřmi výrobními závody, a to v Česku a v Rumunsku, a dalšími dceřinými společnostmi například v Německu či Rusku. V loňském roce atakovaly roční tržby skupiny hranici 1,5 miliardy korun. Aktuální počet zaměstnanců dosahuje zhruba 700. Klíčovými produkty OTK Group jsou flexibilní obaly a grafické etikety, dále pak samolepící etikety, formuláře, lehká kartonáž, kalendáře, diáře, karty a další. Více na www.otk.cz.

Tématické zařazení:

 » Články  » Tiskové technologie  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: