Takový malý zázrak: nová videokamera Action Cam Mini od Sony vám nabízí úplně nový a úžasný úhel pohledu - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Takový malý zázrak: nová videokamera Action Cam Mini od Sony vám nabízí úplně nový a úžasný úhel pohledu

Action Cam Mini

10. září 2014, 14.41 | · Nejmenší Action Cam Mini v historii váží pouhých 63 g a má přibližně 2/3 rozměru a váhy současných modelů[i] - půjde s vámi do každého dobrodružství

· Nové náramkové dálkové ovládání Live-View Remote s GPS

· Úchvatná kvalita obrazu Action Cam Mini díky objektivu ZEISS Tessar®, obrazovému snímači Exmor R™ CMOS a vylepšené stabilizaci obrazu SteadyShot™

· Živý streaming videa přes USTREAM™ nabízí okamžité sdílení zážitků s přáteli a software Action Cam Movie Creator[ii] zdarma vám pomůže sestříhat efektní videa

Nejmenší Action Cam od Sony, HDR-AZ1VR, nyní přichází s nabídkou ještě lepší kvality obrazu a zvuku v miniaturní Full HD videokameře, která se už těší na vaše dobrodružství.

 

Ať cestujete, vydáváte se na horskou túru, cyklistickou výpravu nebo jen tak na procházku, nová kamerka Action Cam Mini nafilmuje vše z vašeho úhlu pohledu. HDR-AZ1 váží pouhých 63 g a představuje jen 2/3 velikosti svých „sourozenců" z rodiny Sony Action Cam. V jejím miniaturním těle najdete většinu stejných špičkových technologií Sony, včetně nejmodernější stabilizace obrazu SteadyShot, stejně jako Full HD kvalitu, jasný stereo zvuk a další skvělé funkce, které Sony Action Cam proslavily. Tato maličká videokamera umí i záznam ve vysokém bitrate rychlostí 50 Mb/s ve formátu XAVC a disponuje 170° objektivem - a to určitě nikdo nečeká, že u tak malého modelu najde.

 

Odolná konstrukce Action Cam Mini splňuje standard IPX4 a díky tomu jí neublíží ani přívalový déšť nebo bahnité kaluže. A pokud vás baví ještě větší extrémy, dodávané vodotěsné pouzdro chrání kameru před nárazy a otřesy, pískem a špínou. S pouzdrem je také možné používat videokameru v hloubce až 5 metrů pod hladinou.

 

Součástí sady Action Cam Mini HDR-AZ1VR je také nové dálkové ovládání RM-LVR2V Live-View Remote. Tento praktický náramkový dálkový ovladač vám umožní prohlížet si natočený materiál, ale také upravovat nastavení, přehrávat a mazat natočené sekvence bez nutnosti odepínat kameru z nástavce na helmě nebo z úchytu na řídítkách. RM-LVR2V také nabízí možnost ovládat až pět kamer najednou, to se hodí ve chvíli, když chcete natočit dramatické video z více úhlů. Ovladač nyní také umí zaznamenávat data z GPS, která přenáší do videokamery, takže sleduje vaši trasu. Díky tomu, že GPS modul je v ovladači, se Sony podařilo kameru ještě zmenšit, což byl cíl i u AZ1.

 

Když už jste konečně doma, s novým program Action Cam Movie Creator můžete jednoduše a s intuitivním ovládáním stříhat efektní videa. Vyberte si z celé řady možností střihu, například překrývání obrazu podle kritérií času nebo vzdálenosti, které dodá vašim videím patřičnou hloubku. Skvěle tak zdokumentujete každou serpentinu cyklistické výpravy nebo půlmaratónu. A když máte ještě možnost natáčet rychlostí 120 snímků za vteřinu, tak plynule zpomalené efektní záběry máte na dosah ruky.

 

Podsvícený snímač Exmor RTM CMOS doplňuje špičkový objektiv ZEISS a výkonný obrazový procesor Sony BIONZ XTM, takže obraz je vždy živý a do detailu vykreslený - a to i když natáčíte za soumraku. Vylepšená technologie SteadyShot zaručuje plynulé a hezké video, i když natáčíte z ruky nebo při jízdě na motorce.

 

HDR-AZ1VR umí živě streamovat video z vašich dobrodružství - v reálném čase - do celého světa prostřednictvím služby USTREAM. Svým přátelům můžete poslat SNS zprávu, že „přenos" právě začíná. Uvidíte také, kolik lidí vás právě sleduje a můžete si nahrávat stream na paměťovou kartu.   

 

K videokameře Action Cam Mini máte i mnohem větší výběr příslušenství, které rozšiřují možnosti filmování v přírodě. Nástavec VCT-BPM1 Backpack Mount pevně přichytí videokameru k popruhu vašeho batohu. BLT-CHM1 je nástavec na helmu, díky němuž má kamera ideální úhel pro natáčení. Vodotěsné pouzdro SPK-AZ1 Waterproof Case z vás sejme starosti o možný průnik vody do kamery, a bateriový pack NP-BY1 Rechargeable Battery Pack zajistí, že vám nikdy nedojde baterka. Sada příslušenství  ACC-TRDCY Accessory Kit obsahuje baterii a USB nabíječku. Vybrat si můžete i ze čtyř speciálních lifestylových balíčků Action Cam Mini podle toho, zda jezdíte na kole, snowboardu nebo jste pouze a jednoduše dobrodruh.

 

Oficiální webové stránky Action Cam, kde budou k dispozici aktualizace a produktová videa, budou brzy spuštěny na http://www.sony.net/actioncam.

 

Nová videokamera HDR-AZ1 Action Cam Mini od Sony půjde do evropské distribuce v říjnu 2014.

Action Cam Mini

Tématické zařazení:

 » Články  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: