Společnost Sony na veletrhu IFA 2014 odhalila celou řadu novinek - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Společnost Sony na veletrhu IFA 2014 odhalila celou řadu novinek

Sony

18. září 2014, 08.15 | Na veletrhu spotřební elektroniky v Berlíně, který začíná pro veřejnost v pátek 5. září, společnost Sony Corporation („Sony“) představila celou řadu nových produktů, které nabízejí jedinečný zážitek z technologií Sony v duchu filosofie značky: „inspirovat a uspokojovat zvídavost lidí na celém světě a vytvářet emocionální hodnotu.“

Na tiskové konferenci Sony, která se konala před oficiálním zahájením veletrhu ve středu 3. září, Kazuo Hirai, předseda představenstva a generální ředitel Sony Corporation, rámcově představil poslední novinky od Sony v oblastech mobilních komunikací, digitálního obrazu, her a síťových služeb. „Všechny produkty od Sony si kladou za cíl nabídnout nejen nové funkce, ale také hlavně změnit způsob, jakým pracujete s technikou a způsob, jak se technologie začleňují do vašeho života. Nechceme jen naplnit vaše potřeby, ale v duchu filosofie kando vás také emocionálně oslovit a povýšit vaše zážitky s našimi produkty na novou, vyšší úroveň," uvedl Kazuo Hirai. Během tiskové konference Hirai také vůbec poprvé evropské veřejnosti odhalil koncept Life Space UX. Tento úplně nový přístup k uživatelské zkušenosti a vývoji produktů využívá běžného prostředí a životního prostoru uživatele, aby si mohl ještě přirozenějším a novým způsobem vychutnávat vybraný obsah. Na veletrhu IFA společnost Sony představila vývoj tohoto konceptu od jeho historické premiéry na veletrhu International Consumer Electronics Show, který se konal letos v lednu ve Spojených státech.

 

Masaru Tamagawa, předseda představenstva Sony Europe, následně odhalil nejnovější modelové řady produktů pro evropský trh, včetně 4K televize BRAVIATM se zakřivenou obrazovkou, nositelného příslušenství včetně High-Res přehrávače Walkman® a fotoaparátů ve stylu objektivu, které jsou vybaveny nadstandardně velkými obrazovými snímači.

 

Kunimasa Suzuki, předseda představenstva a generální ředitel Sony Mobile Communications, předvedl, jak Sony kombinuje to nejlepší ze svých technologií v nových modelech mobilních zařízení. Vlajkovou lodí této řady je XperiaTM Z3, která se umí propojit s herní konzolí PlayStation®4(PS4TM) prostřednictvím aplikace PlayStation®App nebo PS4 Remote Play. Suzuki také představil nejnovější nositelné příslušenství Sony SmartWear, které je určeno k propojení s mobilními zařízeními od Sony. Tyto doplňky zaznamenávají každodenní aktivity svých uživatelů a zkvalitňují tak jejich život.

Mezi produkty, které se představí veřejnosti na veletrhu IFA, patří:

 

1Chytré mobilní telefony XperiaTM: Xperia Z3, Xperia Z3 Compact

Nové vlajkové modely chytrých telefonů od Sony v sobě kombinují ty nejlepší technologie od Sony, včetně špičkového fotoaparátu, videokamery a zvuku, se světovým unikátem - prvním pohlcujícím herním zážitkem srovnatelným s PS4 v chytrém telefonu prostřednictvím aplikace PS4 Remote Play.

 

Xperia Z3 s úhlopříčkou displeje 5,2 palce má hliníkový rám s oblými rohy a panely z temperovaného skla. Všechny detaily jsou luxusně zpracovány a tenký a lehký telefon má jen 7,3 mm na šířku a váží pouhých 152 g. V tomto výkonném přístroji, který je odolný proti prachu a vodě (IP65/68), se potkává krása s funkčností. Telefon se bude nabízet v celé řadě barev: bílé, černé, měděné a stříbřitě zelené.

 

Xperia Z3 Compact má ideální velikost pro ovládání jednou rukou, zaoblený lesklý rám a panely z temperovaného skla, což umocňuje elegantní a luxusní vzhled. Váží pouhých 129 g. Telefon je také odolný proti prachu a vodě (IP65/IP68)2. Telefon se bude nabízet v celé řadě barev: bílé, černé, oranžové a zelené.

 

Oba modely disponují špičkovými foto technologiemi od Sony: obrazovým snímačem 1/2.3" CMOS ExmorTM RS pro mobilní zařízení, obrazovým procesorem BIONZTM pro mobilní zařízení, a nový širokoúhlý 25mm objektiv Sony G-Lens, díky nimž jsou fotografie a videa úžasně ostrá a vykreslená do nejmenšího detailu. Citlivost v řádu ISO 12800 a inovovaná technologie Sony SteadyShotTM redukuje šum a rozmazání, zároveň poskytuje zvýšenou expozici a skvěle živé barvy.

 

Co se týče zvuku, oba modely mají přímý High-Res výstup do sluchátek a revoluční technologii DSEE HX, která zlepšuje věrnost reprodukce audio souborů v nižším rozlišení (MP3, AAC) na kvalitu High-Resolution, takže si můžete kdykoliv vychutnat extrémně vysokou kvalitu zvuku. Oba modely mají navíc zabudovanou technologii pro redukci okolního hluku, která je schopná odfiltrovat až 98 % rušivých zvuků.

 

Sony také nabízí uživatelům pohlcující hry pro PS4 ve srovnatelné kvalitě i na displejích chytrých telefonů díky aplikaci PS4 Remote Play.

 

Xperia Z3 a Xperia Z3 Compact půjdou do prodeje v Japonsku a dalších regionech letos na podzim.

 

2XperiaTM Tablet „Xperia Z3 Tablet Compact"

Nejtenčí a nejlehčí (6,4 mm a 270 g) kompaktní tablet*6 nabízí nový a jedinečný pocit ze zábavy, včetně hraní her, jak to umí jen Sony. Rám tabletu je zaoblený, což je pohodlnější pro ovládání jednou rukou, s integrovaným FRP panelem, který vytváří elegantně uhlazený dojem v duchu designové koncepce chytrých telefonů Xperia Z3 a Xperia Z3 Compact. Tablet je také odolný proti prachu a vodě (IP65/68)2

 

Xperia Z3 Tablet Compact je prvním tabletem na světě, který nabídne PS4 Remote Play*1, takže si jeho uživatelé budou moci hrát hry pro PS4 na jeho velkém osmipalcovém displeji. Displej The TRILUMINOSTM pro mobilní zařízení s technologií Live Color LED zobrazuje širokou paletu barev v sytých odstínech pro ten nejostřejší a reálně plastický obraz, což se hodí při hraní her i sledování filmů.

 

Co se týče zvuku, Xperia Z3 Tablet Compact má přímý High-Res výstup do sluchátek a revoluční technologii DSEE HX, která zlepšuje věrnost reprodukce audio souborů v nižším rozlišení (MP3, AAC) na kvalitu High-Resolution*4, takže si můžete extrémně vysokou kvalitu zvuku vychutnat kdykoliv. Oba modely mají navíc zabudovanou technologii pro redukci okolního hluku, která je schopná odfiltrovat až 98 % rušivých zvuků.5

 

3. Chytrý telefon Xperia E3 z řady XperiaTM

Xperia E3 má stejný prémiový design jako nejnovější vlajkové modely Xperia Z3 od Sony a širokou paletu výrazných barev, včetně bílé, černé, limetkové a měděné. Díky svým rozměrům se vejde pohodlně do ruky. Displej o úhlopříčce 4,5 palce je odolný proti škrábancům, takže Xperia E3 je připravena na každodenní nástrahy a déle vydrží jako nová. Tento model je vybaven fotoaparátem s rozlišením 5 megapixelů a kreativními aplikacemi od Sony pro ještě více zábavy s fotografiemi a videem. Funkce „shake to start" nabízí uživatelům možnost přiřadit si vlastní gesta jako zkratky ke svým oblíbeným aplikacím - pak stačí jen pohyb zápěstím. Velmi rychlý procesor Qualcomm SnapdragonTM 400 se čtyřmi 1,2GHz jádry a velkokapacitní baterie s úsporným režimem Battery STAMINA významně prodlouží dobu, kdy se můžete se svým telefonem bavit - ať již jste kdekoliv.

 

4. SmartWear

Společnost Sony také uvádí na trh nové produkty nositelného příslušenství SmartWear, které jsou určeny pro propojení s kompatibilními chytrými telefony, tablety a aplikacemi. Prostřednictvím aplikace Lifelog umí zaznamenávat události a aktivity v životě uživatelů. Pomocí celé řady senzorických technologií mohou majitelé produktů SmartWear zaznamenávat svůj pohyb - například počet ušlých kroků, pohybů a spánkové vzorce, ale také emocionální aktivity: fotografie, které pořídí; hudbu, kterou poslouchají; své telefonní hovory, zprávy a další vzácné okamžiky, které si chtějí uchovat. Aplikace Lifelog nabízí uživateli možnost vizualizovat jeho den a nabízí tipy, jak denní náplň ještě vylepšit.

 

Hodinky SmartWatch 3, nyní s GPS modulem a 4 GB vnitřní paměti, podporují Android Wear by Google, takže nejen nabízí užitečné informace a služby na základě zaznamenávaných denních aktivit uživatele, ale také zprostředkovává komunikaci a zábavu „na dálku", i když se uživatel zrovna nenachází v blízkosti svého telefonu. Náramek SmartBand Talk je vybaven oblým, vždy zapnutým EPD (elektronický papír) displejem pro hands-free telefonování a hlasové ovládání. Intuitivní hlasové ovládání umožňuje, že uživatel může svůj status v aplikaci Lifelog rychle přečíst rovnou na svém zápěstí. Hodinky SmartWatch 3 a náramek SmartBand Talk budou v celosvětové distribuci od letošního podzimu.

 

Mezi další produkty SmartWear, na něž se můžeme těšit v oblasti nositelného příslušenství, patří Smart Tennis Sensor, tj. čidlo, které se připevní k tenisové raketě a každý úder je tak přenášen vizuálně do chytrého telefonu. Dále prototyp brýlí SmartEyeglass s transparentními skly, na nichž se zobrazují informace přímo v zorném poli nositele.

 

 

5. Fotoaparát ve stylu objektivu ILCE-QX1, DSC-QX30 a DSC-QX10 (v měděné a růžové barvě)

Společnost Sony také rozšiřuje svoji nabídku fotoaparátů ve stylu objektivu o dva nové modely, které se s chytrým telefonem umí připojit přes Wi-Fi nebo klasicky jako přídavný objektiv; případně je lze používat i samostatně, takže si uživatelé mohou fotografovat nebo natáčet vše ve vysoké kvalitě z jakéhokoliv úhlu.

 

Model ILCE-QX1 disponuje stejným obrazovým snímačem APS-C CMOS jako bezzrcadlovky s výměnnými objektivy od Sony, a i proto umí pořizovat skvělé fotografie s efektně rozostřeným pozadím i jasné noční snímky s vysokou citlivostí a nízkou hladinou šumu. Díky kompatibilitě s výměnnými objektivy s bajonetem E vycházející ze systému αTM Mount Systém nabízí tento model skutečně širokou škálu možností.

 

DSC-QX30 má stejný třicetinásobný optický zoom Sony G Lens, stabilizaci obrazu Optical Steadyshot a funkce automatického ostření, které najdeme u modelů Sony Cyber-shotTM. Kvalita takto pořízených fotografií se skutečně nedá srovnávat s běžným fotoaparátem v mobilu, zejména u objektů fotografovaných zdálky, které jsou v případě DSC-QX30 znatelně méně rozmazané.

 

Ke stávajícím barevným variantám DSC-QX30 přibyla v nabídce také měděná a růžová.

 

Díky aktualizaci má aplikace PlayMemories MobileTM nyní rychlejší a stabilnější připojení, více funkcí a uživatelsky komfortnější rozhraní.

 

 

6Action Cam Mini HDR-AZ1VR (Live-view Remote Kit)

HDR-AZ1VR je nositelná videokamera s malým a lehkým tělem, které váží přibližně 63 g - je tedy o celou třetinu menší než současný model HDR-AS100V. Toho bylo z části docíleno i prostřednictvím dálkového ovladače Live-view Remote s GPS modulem, který zaznamenává lokalizační informace. Videokamera se dá snadno upevnit na sportovní náčiní - například řídítka kola nebo helmu - a díky svému 170° zornému poli natáčí úchvatná videa ve špičkové kvalitě z vašich adrenalinových zážitků: lyžování, snowboarding, lezení, surfing atd. Lze ji však použít i na celou řadu dalších účelů, třeba při cestování, na rodinné snímky nebo na filmování svých zálib. HDR-AZ1VR podporuje formát XAVC S (HD 50Mb/s), takže může nahrávat video ve vysoké kvalitě s nižší hladinou kompresního šumu, a to i při natáčení rychle se pohybujících scén. Nový dálkový ovladač Live-View navíc umí přehrávat (playback) a mazat soubory uložené ve videokameře.

 

V kombinaci se střihovým programem Action Cam Movie Creator mohou uživatelé HDR-AZ1R snadno produkovat kvalitní stříhané filmy.

 

 

7 PlayMemories Camera AppsTM

Rodina aplikací PlayMemories Camera AppsTM, díky níž si uživatelé mohou do svého fotoaparátu stahovat různé doplňkové funkce, se nyní rozrůstá o aplikace Sound Photo a Light.  

 

Sound Photo: Aplikace nahrává zvuk před a po stisknutí spouště, takže máte možnost „znovu prožít" ten moment, kdy se fotografie zrodila. Funkce zpětného přehrání (playback) není omezena jen na fotoaparát - přehrávat můžete i na počítači, mobilních zařízeních nebo v televizi.

 

Light Trail: Light Trail je aplikace, která umí reprodukovat například světelnou stopu reflektorů vozu nebo ohňostroje v jedné fotografii, takže je velmi snadné dělat takové snímky, které byly dříve možné jen za pomoci složité fotografie s dlouhou expozicí.

 

 

8. Rozšíření nabídky High-Resolution audio produktů a obsahu

Nabídka High-Resolution audio produktů od Sony uživatelům nabízí daleko více, než kvalitu CD. Sony v rozšiřování této nabídky pokračuje - zejména v oblasti dostupných a přenosných produktů. Díky službě Sony Music Entertainment (SME) a stále větší dostupnosti obsahu v Hi-Res kvalitě se Sony Group výrazně angažuje v rozšiřování Hi-Res trhu z hlediska hardware i obsahu.

 

Co se týče hardware, Sony představuje sedm nových produktů, včetně přehrávače Walkman®, sluchátek a přenosného zesilovače, které doplní stávající portfolio 32 produktů s podporou Hi-Res. NWZ-A15 Walkman® je nejmenší a nejlehčí Hi-Res digitální hudební přehrávač na světě, a díky tomu nabízí špičkový poslech, který je zároveň i snadno dostupný. Sony také představuje celkem tři nové modely Hi-Res sluchátek, která jsou určena uživatelům hledající skvělý zvuk za dostupnou cenu i milovníkům prvotřídního zvukového zážitku.

 

Co se týče obsahu, SME nyní nabízí populární tituly v Hi-Res kvalitě od umělců jako je Pharrell Williams nebo Kasabian. Sony Group navíc posiluje svoji spolupráci s širokým spektrem distributorů, s cílem optimalizovat prostředí pro lepší stahování audio obsahu v Hi-Res kvalitě.

 

 

 

94K Ultra HD televize BRAVIA® S90B series (75/65)/ve spolupráci s partnery

Řada S90B series (75/65), se svojí kombinací lehce zakřivené LCD obrazovky a víceúhlového reproduktorového systému, v modelu 4K Ultra HD televize BRAVIA® nabízí bezprecedentní zážitek z obrazu, který vás zcela pohltí. Tato nová řada spoléhá na unikátní čip Sony 4K X-Reality® PRO, technologii X-tended Dynamic Range, širokou barevnou škálu obrazovky TRILUMINOS® a prostorový zvuk, které vytváří v divákovi pocit, že je v kině, i když neopustil pohodlí svého domova.

 

Společnost Sony je zapojena do několika iniciativ propagujících šíření 4K technologií a obsahu a spolupracuje s vybranými partnery. Amazon plánuje ještě letos nabízet Ultra HD obsah na své platformě „Amazon Instant Video a Prime Instant Video" a modely televizorů 4K BRAVIA z roku 2014 budou schopny tuto službu přijímat ve Spojených Státech, Spojeném království a Německu. Co se týče vysílání, satelit ASTRA na souřadnici 19.2°East provozuje demo kanál ve 4K kvalitě, Sony demonstruje kvalitu signálu a obrazu na 4K televizích BRAVIA ve svých expozicích a stáncích.

 

10. Nový prostorový zážitek s „Life Space UX" od Sony: nový rozměr domácí zábavy

Společnost Sony představila nový koncept Life Space UX na mezinárodním veletrhu CES v lednu 2014. Tento koncept využívá prostoru pro bohatší zážitky, současně se 4K projektorem Ultra Short Throw Projector, který do distribuce v USA jde od konce září, a koncepce obrazovek určených na stůl, na strop a na stěnu.

 

Na veletrhu IFA 2014 Sony představuje další produkty, které patří do konceptu Life Space UX, včetně koncepčních modelů a vývojových prototypů s novými technologiemi, které se v Evropě představují veřejnosti vůbec poprvé. Tyto produktové koncepce zahrnují LED reproduktor, který vypadá jako běžná LED žárovka, ale obsahuje reproduktory a bezdrátově se propojí s chytrým telefonem a z celého domova vytvoří hudební scénu. Sony premiérově odhalí také kompaktní, vodotěsný a přenosný Ultra Short Throw projektor ve tvaru kostky, který, když se připevní na dveře ledničky nebo dokonce koupelny, promítá zhruba 23 palcový obraz, který lze ovládat dotekem.

 

4K Ultra Short Throw Projector, který je první v řadě produktů Life Space UX od Sony, bude uveden na trh v Evropě do léta 2015.

 

 

Life Space UX

SmartWear

Xperia Z3 Tablet Compact

Xperia E3

Tématické zařazení:

 » Články  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: