Samsung získal pro svou řadu SUHD TV 2016 prémiovou certifikaci od UHD Alliance - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Samsung získal pro svou řadu SUHD TV 2016 prémiovou certifikaci od UHD Alliance

Samsung SUHD TV 2016

9. února 2016, 08.18 | Samsung je jednou z prvních společností, které získaly novou certifikaci dokazující splnění UHD standardů v oblasti domácí zábavy.

 

Samsung obdržel prémiovou UHD certifikaci udělovanou UHD Aliancí (UHDA) pro kompletní řadu 2016 SUHD TV. Novou certifikaci získají jen takové produkty a služby, které jsou v souladu s nově vyhlášenými výkonnostními normami pro rozlišení obrazu, vysoký dynamický rozsah (HDR), nejvyšší stupeň jasu, úroveň černé barvy a široký barevný gamut a řadu dalších důležitých ukazatelů.

 

UHDA Premium Certification je nejdůvěryhodnější ukazatel špičkové UHD kvality obrazu. Logo certifikátu UHDA bude umístěno na všech SUHD TV 2016.

 

„Velmi si vážíme prémiového certifikátu od UHDA, který vyzdvihuje výjimečnou kvalitu obrazu. Je to ocenění naší trvalé snahy přinášet divákům nejrealističtější zážitky," říká Hyun Suk Kim, prezident divize Visual Display Business společnosti Samsung Electronics. „Rozhodně budeme i nadále spolupracovat s UHD Aliancí na uplatňování standardů pro UHD kvalitu obrazu a také budeme pokračovat v rozvoji napříč oblastí domácí zábavy."

 

Televizory Samsung 2016 SUHD byly oceněny za svůj technologický výkon ve všech oblastech kvality obrazu dosažené i díky funkci HDR, která zprostředkuje nejpřesnější reprodukci jasu blížící se přirozenému světlu. Tyto televizory rovněž redukují odraz světla z okolního osvětlení, čímž je zajištěn vynikající kontrast a ostrost obrazu bez ohledu na okolní podmínky.   

 

„Velmi nás těší, že můžeme ve spolupráci se špičkovými výrobci a organizacemi naplňovat společný cíl a poskytovat zákazníkům revoluční kvalitu obrazu," řekl Hanno Basse, předseda UHD Aliance. „Díky takové míře spolupráce předních světových společností můžeme očekávat další velmi rychlý růst nabídky UHD obsahu." 

 

UHDA je organizace zaměřená na posílení UHD ekosystému a prosazuje výhody UHD technologie.  Skupina nedávno oznámila kritéria kvality pro HDR, týkající se např. kvality displejů, UHD obsahu či distribučních metod. Tyto specifikace byly vyvinuty prostřednictvím společného úsilí předních filmových ateliérů, výrobců spotřební elektroniky, distributorů obsahu a technologických společností. UHD specifikace jsou rovněž ovlivněny výsledky spotřebitelských průzkumů.

 

O UHD Alianci

UHD Alliance (UHDA), ve které je sdruženo více než 30 členských společností, je globální koalice předních filmových ateliérů, výrobců spotřební elektroniky, distributorů obsahu a technologických společností, které podporují vytvoření ekosystému, který kompletně realizuje a podpoří další prémiové generace platforem domácí zábavy. Klíčovými atributy dalších generací má být 4K rozlišení, HDR, široký barevný gamut, vysoká rychlost snímků a propracovaný zvuk. Členové představenstva UHDA jsou zástupci následujících společností: The DIRECTV Group Inc, Dolby Laboratories, LG Electronics, Netflix, Panasonic Corporation, Samsung Electronics, Sony Corporation, Technicolor, The Walt Disney Studios, 20th Century Fox, Universal Pictures and Warner Bros. Entertainment.

 

 

Zdroj: samsung.com

 

 

Zdroj: http://www.samsung.com/cz/news/local/samsung-got-for-his-own-series-suhd-tv-2016-a-premium-certification-from-uhd-alliance

Samsung SUHD TV 2016

Samsung SUHD TV 2016

Tématické zařazení:

 » Články  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: