Samsung představuje svou vizi 5G - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Samsung představuje svou vizi 5G

Samsung 5G

7. března 2016, 08.02 | Samsung dosahuje klíčových technologických milníků díky významnému posunu vpřed v oblasti 5G inovací. K vidění jsou na Mobile World Congress 2016.

 

Samsung představil na MWC 2016 řadu klíčových 5G inovací, včetně pokročilých platforem 5G technologie využívající  milimetrové vlny a řešení Multi-Link. Učinila tak dosud nejvýznamnější krok pro mobilní technologie nadcházející generace z hlediska použitelnosti a schopností.

 

„V roce 2014 nastavil Samsung některé z prvních měřítek v oblasti 5G technologií. Letos jsme si stanovili další cíl - zaměřujeme se na zkoušky v reálném prostředí, testy mobility a užití  5G v podobě živého streamingu VR, který se blíží rozlišení 4K UHD, s vybranými operátory na území USA a Korey," řekl Dongsoo Park, výkonný viceprezident a ředitel týmu Global Sales and Marketing v divizi Samsung Networks Business, a dodal: „Stojíme na prahu 5G, tedy příští generace mobilních a s nimi souvisejících síťových technologií, které umožní takový stupeň konektivity, o kterém se nám před pouhými deseti lety ani nesnilo."

 

„Celá průmyslová odvětví se bude transformovat díky konektivitě, která bude možná se zařízeními a sítěmi 5G. Při pohledu na měnící se potřeby každého, od jednotlivých spotřebitelů po velké podniky, se Samsung silně zaměřuje na rozpoznání a dodávání technologií, které budou formovat příští desetiletí připojených uživatelů a služeb," řekl KyungwhoonCheun, výkonný viceprezident a vedoucí týmu Communications Research v divizi Samsung Mobile Communications Business.

 

 

Technologický milník

Na letošním MWC Samsung odhaluje nejnovější aktualizace svých platforem technologie 5G, které pokrývají pásma od 3,5 GHz do 28 GHz a 60GHz milimetrové vlny (mmWave). Mezi hlavní výhody patří pokročilé schopnosti hybridního beamformingu, ultra-vysoké přenosové rychlosti, extrémně nízká latence, prototypy buněk malé velikosti určené pro milimetrové vlny a technologieFull Dimension-MIMO společnosti Samsung, která je schopná zvýšit kapacitu buněk o více než 65 % ve srovnání se standardní MIMO.

 

Působivé výsledky jak v laboratoři, tak v reálném prostředí prokázaly 28GHz a 60GHz mmWave systémy společnosti Samsung. Při výzkumu mmWave spektra Samsung objevil, že je ideální pro budoucí rozmístění malých buněk s vysokou hustotou. Kromě toho, speciální anténní řady v kombinaci s technologií zpracování signálu umožňují techniky vyspělého hybridního beamformingu. Tyto techniky zvyšují kapacitu buněk a zlepšují uživatelské zkušenosti zajištěním nejlepšího možného signálu, který je přímo směřován do uživatelova zařízení.. S využitím technologií adaptivních anténních řad má technologie beamformingu schopnost kompenzovat ztráty v případě přenosu v situacích bez přímé viditelnosti (non-line of sight, nLoS) pomocí odrazu od blízkých povrchů.

 

 

Celosvětové prvenství - Mobilita ve vašich rukách

Aktuálně začal Samsung zaměřovat svůj vývoj na překonání dalších klíčových milníků. To zahrnuje úspěšnou demonstraci multi-buněčné mobility a mobilní zařízení v komerční podobě. V obou případech se jedná o světové prvenství.

Testy mobility představují důležitý požadavek pro komercializaci. Samsung prokázal schopnost plynulého handoveru mezi buňkami. Zahrnuty jsou jak přenosy uvnitř systému (z buňky systému mmWave na buňku mmWave), tak mimo systém (z buňky využívající mmWave do sítě LTE). Prototyp použitého zařízení, založený na Samsung Galaxy S6, zachovává stávající 3G a LTE konektivitu s přidáním zabudovaného 60GHz anténního modulu.

 

Multi-Link - jednotná konektivita

Typická mobilní sít dnes může být poměrně složitou spletí technologií. Většina z těchto sítí je složena z řady různých kmitočtových pásem, předpisů využití (s licencí a bez licence) a technologických standardů (2G, 3G, LTE, WiFi).

Se sítěmi 5G posune Samsung agregační technologii o velký skok dopředu, díky zavedení svého Smart Multi-Link řešení. Využitím kombinace technologií Network Function Virtualization (NFV) a Software-Defined Networks (SDN) ve sjednoceném řešení poskytne Samsung operátorům možnost agregovat připojení napříč libovolným počtem přístupových technologií(např. třípásmové LTE + WiFi či 5G + LTE-U).

 

Díky zapojení své široké škály odborných znalostí napříč produktovým portfoliem (od mobilních zařízení po domácích spotřebiče a polovodičové čipy) je Samsung schopný rychle inovovat a vytvářet skutečná end-to-end portfolia, která splňují různorodé potřeby zákazníků od koncových uživatelů po poskytovatele služeb a od firem po vládu.

 

Samsung má také za cíl přispět ke zvýšení konektivity a všeobecného přístupu ke službám skrze svou významnou účast v celosvětových standardizačních organizacích jako 3GPP a ITU. Stejně tak partnerství s vládami (jako například projekt Giga Korea a evropské 5G-PPP) a různými předními výzkumnými institucemi znamená, že je Samsung jedním z lídrů úsilí o zavedení standardu 5G.

 

 

Zdroj:samsung.com

 

Zdroj: http://www.samsung.com/cz/news/local/samsung-is-introducing-hus-vision-5g

Samsung 5G

Tématické zařazení:

 » Články  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: