Rychlejší. Odolnější. Stabilnější - nový objektiv AF-S NIKKOR 24–70 MM F/2,8E ED VR - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Rychlejší. Odolnější. Stabilnější - nový objektiv AF-S NIKKOR 24–70 MM F/2,8E ED VR

AF-S NIKKOR 24–70 mm f2,8E ED VR

17. srpna 2015, 08.56 | Nikon aktualizuje trojici svých vysoce světelných objektivů se zoomem prostřednictvím nového objektivu AF-S NIKKOR 24–70 mm f/2,8E ED VR. Zcela přepracovaný nejpoužívanější profesionální objektiv se zoomem v řadě objektivů NIKKOR je nyní rychlejší, odolnější a stabilnější.

 

Přidání působivého systému redukce vibrací Nikon, zcela nová optická konstrukce a odolnější mechanické provedení vdechly tomuto osvědčenému objektivu nový život.

 

Vylepšený legendární objektiv

Přestože je současný objektiv 24-70 mm (uvedený s fotoaparátem Nikon D3 v roce 2007) stále velmi ceněný, tato nová verze posunuje výkonnost objektivu na novou úroveň. Nová optická konstrukce obsahuje poprvé v řadě objektivů NIKKOR optický člen ze skla ED v asférickém provedení. Tento nový optický člen byl vyvinut pro potlačení projevů barevné vady a komy, redukuje úbytky světla směrem ke krajům obrazu a umožňuje dosahovat nekompromisního rozlišení v okrajových částech obrazového pole.

 

Nový systém redukce vibrací minimalizuje účinky chvění fotoaparátu a umožňuje fotografovat časy závěrky až o 4 EV delšími než obvykle.¹ Díky exkluzivnímu ultrazvukovému zaostřovacímu motoru Nikon (SWM), který je až 1,5× rychlejší v porovnání s ultrazvukovým zaostřovacím motorem v objektivu 24-70 mm f/2,8G, je vylepšeno rovněž automatické zaostřování. Aplikace elektromagnetické clony zajišťuje konzistentnější a přesnější expozice při použití rychlého sériového snímání a snižuje riziko náhodného poškození, ke kterému může potenciálně dojít při použití mechanického ovládání clony páčkou.

 

 

Vynikající pracovní nástroj

Nový objektiv Nikon 24-70 mm je připraven odolávat nástrahám, kterým jej mohou vystavit roky každodenního náročného profesionálního provozu. I přes složitou optickou konstrukci s 20 čočkami v 16 optických členech a použití antireflexních vrstev Nano Crystal Coat zesílila společnost Nikon mechanickou odolnost objektivu a vytvořila celkově odolnější výrobek. Malé, ale důležité vylepšení představuje i dodávaná sluneční clona. Společnost Nikon naslouchala reakcím profesionálních fotografů a zapustila aretaci clony, aby zamezila nechtěnému sejmutí clony. Objektiv je samozřejmě plně utěsněný proti klimatickým vlivům. Přední a zadní čočka objektivu jsou vybaveny fluorovou vrstvu aktivně odpuzující vodu, prach a nečistoty bez degradace kvality obrazu. Tato vrstva usnadňuje čištění optiky bez poškození jejích povrchů.

 

Zdroj: www.nikon.cz

 

 

Zdroj: http://www.nikon.cz/cs_CZ/press_room/press_presentation.page?Period=New&Quarter=0&SY=0&ID=templatedata%5Ccs_CZ%5Cnews_article%5Cdata%5CBV-PR-WWA0408-AF-S-NIKKOR-24-70mm

Tématické zařazení:

 » Články  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: