Canon Europe na FESPA 2013 - Printing krátce - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Printing krátce

Canon Europe na FESPA 2013

19. července 2013, 07.49 | Canon Europe na veletrhu FESPA 2013 nabídl nový pohled na obor velkoformátového tisku. Předvedl kreativní aplikace, špičkové technologie i odborné poradenství a inspiroval své zákazníky, aby posunuli své služby na novou úroveň. V expozici byly i velkoformátové tiskárny Océ Arizona 600 a Océ ColorWave 900.

 

Canon Europe se na letošním veletrhu FESPA představil vůbec poprvé v historii veletrhu. Předvedl zde poprvé od akvizice společnosti Océ své kompletní portfolio velkoformátových produktů pro grafický průmysl. Cílem Canon Europe na veletrhu FESPA bylo poskytnout nové pohledy, inspiraci, inovace a podpořit tak poskytovatele tiskových služeb (PSP) v realizování nových, ziskových příležitostí v oblasti velkoformátového tisku.

 

Canon přispěl k prezentaci nových trendů tím, že představil širokou škálu aplikací a zákaznické případové studie, které ukazují, jak ostatní PSP dokáží využívat výhod technologií Canon. Počínaje účinným a cenově efektivním tiskem a konče více specializovanými projekty, které mohou přidat hodnotu a generovat vyšší marže. Mezi vystavovanými aplikacemi byla třeba kuchyňská ochranná zadní deska využívající předem ošetřený skelný substrát a rychle měnitelná POS reklamní grafika na magnetických materiálech.

 

Océ Arizona 660XT

 

Canon předvedl řadu možností zachycení snímku prostřednictvím ukázek vysoce kvalitních fotografií, vytištěných na tiskárnách Canon image PROGRAF iPF9400, které byly na veletrhu FESPA vystaveny v rámci akce “Print Inspiration Runway“. Canon ve své expozici představil také největší panoramatický snímek na světě, který nabídl plný 360° výhled na Londýn, pořízený pomocí několika fotoaparátů Canon EOS 7D. Při tisku ve standardním fotografickém rozlišení by toto neuvěřitelně detailní panorama mělo 98 metrů na šířku a 24 metrů na výšku, což jsou téměř rozměry Buckinghamského paláce.

 

Océ Arizona 660GT

 

Nová řada tiskáren Océ Arizona 600 nabízí konfiguraci až šesti nezávislých kanálů inkoustu. Vyhovuje tak těm PSP, kteří chtějí dosáhnout buď vyšší rychlosti produkčního tisku UV flatbed tiskárny nebo se dožadují specializovanějších aplikací s použitím laku či bílé barvy. Každý ze čtyř modelů této řady je podpořen oceňovaným Océ VariaDot, zobrazovací technologií pro vynikající kvalitu výstupu a dalšími funkcemi rozšiřujícími možnosti využití aplikací a účinnost produkce.

 

Océ ColorWave 900

 

Nová tiskárna Océ ColorWave 900 je určena pro oblast grafického umění, stavebnictví, CAD a GIS. Posunuje vysokorychlostní produkční tisk na novou úroveň s rychlostí až 15× vyšší než u jiných nabízených inkoustových systémů. Tato nová tiskárna je ideální pro širokou škálu aplikací, jako POS a technické výkresy.

 

Canon Europe na veletrhu rovněž představil nové inkousty vytvrzované UV zářením – na Océ Arizona 480 XT – které nabízejí vynikající přilnavost na širokou škálu médií, špičkovou kvalitu tisku a jednotnou matnou povrchovou úpravu.

 

Připomeňme si, že společnosti Canon a Océ v České republice se k 1. červenci 2013 legislativně sloučily. Sloučený podnik nese název Canon CZ. Společnost Océ jako samostatný subjekt zanikla, značka Océ však bude nadále používána v rámci produktové řady Canon a jejím logem bude opatřena celá řada produktů. Océ Business Services dále pokračuje ve své činnosti pod názvem Canon Business Services. Se stejným scénářem proběhlo sloučení společností Canon a Océ také na Slovensku. Slovensko patří spolu s Českou republikou do druhé fáze EMEA integračního procesu. Společnosti se úspěšně sloučily již ve Švýcarsku, Německu, Rakousku, Nizozemí, Belgii a Itálii.

Tématické zařazení:

 » Články  » Printing krátce  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: