nové tiskárny od HP - Novinky v polygrafii - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Novinky v polygrafii

nové tiskárny od HP

19. května 2016, 09.02 | HP přináší první 3D tiskárny vhodné pro výrobu

Společnost HP přináší první komerční 3D tiskárny postavené na otevřené platformě a s partnery jako Nike nebo BMW přispívá ke změně prototypování a samotné výroby

Společnost HP Inc. dnes na konferenci RAPID, největším odborném setkání profesionálů v oboru 3D aditivní výroby, odhalila první systém pro 3D tisk vhodný pro výrobu. Tím významnou měrou přispívá k uvedení přelomového výrobního řešení na trh.

 

3D tiskové řešení HP Jet Fusion 3D přináší revoluci do procesu navrhování, prototypování a výroby a dodává vysoce kvalitní výrobky až desetkrát rychleji a za poloviční náklady  než současné systémy pro 3D tisk. Díky možnosti tisku funkčních částí na úrovni individuálních voxelů (voxely jsou trojrozměrným ekvivalentem dvojrozměrných pixelů v tradičním tisku) nabízí HP svým zákazníkům jedinečnou možnost měnit vlastnosti výrobků a přizpůsobit je tak potřebám i v masové výrobě.

 

Hlavní novinky:

Systém HP Jet Fusion 3D je navržen pro společnosti poskytující 3D tiskové služby a vzorové dílny a nabízí:

 

·         Zjednodušené workflow a snížené náklady na prototypování

·         Výrobu finálních částí s výraznou ekonomickou výhodností

·         Otevřenou inovační platformu pro materiály a software, která odstraňuje bariéry pro využití 3D tisku a umožňuje nové způsoby aplikace napříč odvětvími

 

 

Komplexní řešení

HP nabízí dvě nové 3D tiskárny navržené pro tzv. rapid prototyping a výrobu.

·        Tiskárna HP Jet Fusion 3D 3200 je ideální pro prototypování, nabízí vylepšenou produktivitu a umožňuje zvýšit výrobní kapacitu při snížení ceny výrobky.

·        Tiskárna HP Jet Fusion 3D 4200 je navržena pro prototypování a krátkodobé výrobní projekty, s vysokou produktivitou, která zvládne i vyřízení „na počkání“ při nejnižší ceně za výrobek.

·        Synchronizovaná sada nástrojů, která obsahuje intuitivní software, inovativní stanici HP Jet Fusion 3D Processing Station s Fast Cooling systémem a vysoce kvalitní materiály.

 

Otevřená platforma materiálů a softwaru pomůže 3D tisku

V souladu s vizí otevřené platformy, kterou HP ohlásila v roce 2014, bude společnost HP a její certifikovaní partneři spolupracovat na možnostech inovace v materiálech a využití HP Multi Jet Fusion, která povede ke snížení nákladů na 3D tisk a podpoří jeho rychlejší přijetí na trhu. HP pracuje na vytvoření online obchodu s 3D materiálem a již nyní spolupracuje s takovými certifikovanými partnery jako je Arkema, BASF, Evonik a Lehmann & Voss s plánem postupného rozšíření ekosystému otevřené platformy.

 

HP také spolupracovalo s předními softwarovými partnery, aby učinilo celý proces od návrhu po samotný tisk jednodušší a intuitivnější. Mezi tyto partnery patří Autodesk Netfabb a Materialise a Siemens. Díky spolupráci s klíčovými poskytovateli výrobního softwaru umožňuje HP hlubší integraci 3D tisku do provozních procesů. Společnost HP je jedním ze zakládajících členů průmyslového konsorcia, které vyvinulo vylepšený formát pro 3D tisk  3MF. Tiskové řešení HP Jet Fusion 3D je první 3D tiskárnou plně podporující současný technologický standard odvětví.

  

Ceny a dostupnost

 

   HP nyní přijímá objednávky na www.hp.com/go/3Dcontactus

   Tiskárna HP Jet Fusion 4200 3D  bude k dispozici ke konci roku 2016; HP Jet Fusion 3D 3200 bude následovat v roce 2017 ve vybraných zemích regionu EMEA - v Rakousku, Belgii, Irsku, Itálii, Francii, Německu, Velké Británii, Nizozemsku, Španělsku a Švýcarsku. V České republice budou tiskárny dostupné v druhé polovině roku 2017

   Cena tiskárny HP Jet Fusion 3D 3200 začíná na 120 000 EUR. Cena kompletního komplexního řešení začíná na 145 000 EUR.

 

 

Tématické zařazení:

 » Články  » Novinky v polygrafii  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: