Canon s technologií MegaTank - kde se kvalita setkává z kvantitou - Novinky v polygrafii - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Novinky v polygrafii

Canon s technologií MegaTank - kde se kvalita setkává z kvantitou

15. května 2021, 23.20 | Společnost Canon Europe oznámila rozšíření své řady barevných tiskáren s možností doplňování inkoustu o dva

 nové modely pro vysokoobjemový fotografický tisk – zařízení 3-v-1 PIXMA G640 a jednoúčelovou tiskárnu PIXMA G540. Díky tiskové hlavě FINE a sadě šesti inkoustů na bázi barviv (systém ChromaLife 100) obě zařízení umožňují tisknout živé a detailně prokreslené fotografie, na které může být hrdý každý fotografický nadšenec. Mezi jejich další přednosti patří velkokapacitní nádobky na inkoust, které umožňují tisk ve velkých objemech, jednoduchá údržba a rozšířená podpora tiskových médií. Jedná se tedy o ideální řešení pro fotolaby, které potřebují vyhovět náročným požadavkům na tisk.

 

Vysoce kvalitní tisk na libovolný povrch

Tiskárny PIXMA G640 a G540 dávají poskytovatelům tiskových služeb konkurenční výhodu díky šesti inkoustům na bázi barviv, včetně dvou nových barev (červené a šedé), s nimiž je možné tisknout živé, vysoce kontrastní fotografie s širokým barevným spektrem, hlubokými a prokreslenými stíny a sytými tóny. Oba modely jsou osazené tiskovou hlavou s technologií FINE, která dosahuje vysoké kvality tisku s nízkou zrnitostí a výraznou barevností.

 

Uživatelé se mohou spolehnout na konzistentně vysokou kvalitu tisku s minimálním barevným posunem na libovolném povrchu. Tiskárny podporují široké spektrum médií, včetně oboustranného matného, běžného lesklého či polomatného fotopapíru. Fotografičtí nadšenci, kteří chtějí dát průchod své kreativitě, mohou tisknout fotografie bez okrajů až do formátu A4 a vybírat z široké škály médií, jako je magnetický fotografický papír Canon pro tisk vlastních magnetů na dvířka lednice nebo opakovaně použitelný samolepicí fotografický papír pro výzdobu stěn.

 

Vysokoobjemový fotografický tisk

Nejnovější inkoustové tiskárny Canon jsou konstruované pro vysokou zátěž při využití například v komerčních fotolabech. Jsou proto vybavené inkoustovými nádobami MegaTank s mimořádně vysokou výtěžností. Jedna sada inkoustových nádobek vystačí přibližně na 3800 fotografií formátu 10x15 cm, což znamená delší intervaly doplňování inkoustů, kratší dobu prostojů a nižší náklady. Firmy se tedy nemusí v tisku omezovat.i Nové tiskárny dokáží vytisknout fotografii formátu 10x15 cm za necelých 47 sekundii. Zadní zásobník na 100 listů umožňuje tisknout delší dobu nepřerušovaně. To vše pomáhá zvýšit produktivitu, což ocení zejména frekventované provozovny, které musí rychle uspokojit náročné požadavky na tisk.

 

Snadné použití, jednoduchá údržba

Tiskárny PIXMA G640 a G540 přináší užitečná vylepšení, například uživatelsky vyměnitelnou tiskovou hlavu pro jemný tiskiii a kazetu pro údržbu (tj. zásobník odpadního inkoustu), kterými uživatelům usnadňují péči o zařízení a omezují dobu nutných odstávek. Inkoustové nádobky MegaTank šetří čas a námahu. Jsou opatřené speciálně tvarovanými uzávěry, které brání záměně při doplňování a vyžadují minimální úsilí.

 

Obě tiskárny jsou energeticky úsporné a šetří energii díky funkci automatického zapnutí a vypnutí. Dvouřádkový LCD display usnadňuje úpravu nastavení a správu tiskových úloh. Tiskárny Canon PIXMA G640 a G540 nabízí možnost připojení přes Wi-Fi, takže si je mohou fotografičtí nadšenci bezdrátově propojit se svými počítači, fotoaparáty a chytrými zařízeními a přímo tisknout své nejpovedenější snímky jednoduše pomocí aplikace Canon PRINT, Mopria pro Android nebo Apple AirPrint.

 

Tématické zařazení:

 » Články  » Novinky v polygrafii  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: