Bílá barva – nová dimenze tisku od společnosti Xerox - Novinky v polygrafii - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Novinky v polygrafii

Bílá barva – nová dimenze tisku od společnosti Xerox

22. prosince 2017, 00.16 | Nový bílý toner „White Dry Ink” pro tiskový stroj Xerox iGen 5 Press mění představu detailně prokreslené sněhové vločky na barevném grafickém papíře v realitu a přináší novou dimenzi tisku pro nové typy tiskových aplikací a služeb.

 

„Tisková platforma Xerox iGen 5 Press se neustále vyvíjí. Poslední novinkou uváděnou na náš trh je atraktivní bílá barva, která doplňuje již dříve uvedenou oranžovou, modrou a zelenou doplňkovou přímou barvu a čirý toner. Bílá barva umožňuje dosáhnout výrazného efektu, který z běžných tiskovin vytváří na barevných i transparentních materiálech jedinečné a lákavé produkty s unikátním vzhledem a povrchem," uvedl Petr Jetel, produktový manažer Xerox ČR.

 

Doplňkové přímé barvy rozšiřují barevný gamut a lze tak simulovat drtivou většinu Pantone barev. Čirý toner umožňuje parciální „lakování" a speciální efekty. „Xerox iGen 5 Press je v současné době nejlépe vybavený tonerový digitální tiskový stroj na trhu s velkým rozsahem potisknutelných medií a s velmi širokým využitím od merkantilních zakázek až po výrobu obalů," dodal Jetel.

 

Xerox iGen 5 umožňuje tisknout v režimu CMYK s bílým tonerem, nebo pouze bílým tonerem. Výhodou nového toneru je jeho bělost a vysoká denzita dosahovaná při tisku, proto pro většinu tiskových aplikací stačí tisk jedné vrstvy. V případě speciálních efektů je možné automaticky vytisknout dvě vrstvy, případně manuálně přidat další.

 

„Měli jsme možnost bílou barvu otestovat na našem tiskovém stroji iGen 5 a díky této novince vidíme velký potenciál pro rozšíření naší nabídky směrem k zákazníkům," řekl Alan Roberts, senior viceprezident společnosti Data Communications Management. „Bílý toner nabízí široké uplatnění pro tisk na barevná media u zakázek určených pro reklamu a různých typů marketingových materiálů."

 

Xerox získal za bílý toner ocenění „MUST SEE ‘EMS" pro rok 2017 v kategorii digitálního tisku. Každoročně anonymní skupina odborníků z průmyslu vyhodnocuje a oceňuje v jedenácti kategoriích nejlepší produkty z oblasti tiskových technologií. Ocenění „MUST SEE ‘EMS" poukazuje na nejlepší inovace v oboru.

 

Zdroj: Xerox 

 

 

Tématické zařazení:

 » Články  » Novinky v polygrafii  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: