Canon zve všechny fotografické nadšence na veletrh Photokina 2014 - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Canon zve všechny fotografické nadšence na veletrh Photokina 2014

Cross media station

3. října 2014, 08.06 | Značka Canon dnes na veletrhu Photokina, nejvýznamnější světové akci zaměřené na zpracování obrazu, představuje sedm nových špičkových produktů a služeb. Návštěvníci se také dozvědí první informace o Canon Cross Media Station.

 

Canon rozšiřuje své produktové řady například o novou digitální zrcadlovku pro náročné fotografy a o dosud nejvýkonnější kapesní fotoaparát PowerShot. Zásadního vylepšení se dočkala irista, cloudová platforma společnosti Canon pro ukládání a správu fotografií.

 

  • Nový fotoaparát EOS 7D Mark II je revoluční a opravdu rychlá digitální zrcadlovka, která se může pochlubit skutečně špičkovým výkonem. Vysokou laťku ve své třídě nasazuje mimo jiné těmito vlastnostmi:

o       Schopnost zachytit bleskové akce díky neuvěřitelné rychlosti až 10 snímků v plném rozlišení za sekundu. Díky systému automatického zaostřování s 65 křížovými body a dvěma obrazovým procesorům  DIGIC 6 definuje zrcadlovka EOS 7D Mark II nový rychlostní a výkonnostní standard.

o       Nádherné a extrémně detailní snímky, a to i za nepříznivých světelných podmínek. Nový EOS 7D Mark II přichází s měřením pomocí nového snímače RGB+IR s rozlišením 150 000 pixelů a zcela novým 20,2megapixelovým  snímačem CMOS velikosti APS-C s přirozeným rozsahem citlivosti ISO 100 až 16 000.

o       Nová zrcadlovka je díky řadě nastavitelných ovládacích prvků, které jsou umístěné přímo na těle fotoaparátu, plně přizpůsobitelná. Fotografové ocení i nový hledáček s téměř 100procentním pokrytím.

Fotoaparát EOS 7D Mark II přichází také s řadou standardních vlastností z oblasti profesionálního videa včetně natáčení v rozlišení Full HD 60p, nekomprimovaného výstupu HDMI a technologií automatického zaostřování s duálními pixely CMOS.

 

  • Nový PowerShot G7 X je ideálním přístrojem pro fotografy, kteří vyžadují nekompromisní kvalitu obrazu v kapesním těle. PowerShot G7 X přichází s pokročilými možnostmi ovládání a rychlou odezvou při fotografování.

o       Fotoaparát PowerShot G7 X je prvním modelem společnosti Canon, který využívá 20,2megapixelový snímače typu 1,0 s technologií back-illuminated a umožňuje tak vytvářet skvělé snímky ve všech situacích.

o       Nový model je ztělesněním vlastností ikonické řady PowerShot G a v propracovaném kovovém těle spojuje prvotřídní objektiv se zoomem 4,2 a špičkovou světelností f/1,8-2,8 s nejlepšími technologiemi společnosti Canon pro zpracování obrazu.

 

Nový PowerShot G7 X rozšiřuje produktovou řadu kompaktních fotoaparátů značky Canon, kam patří například úspěšný model PowerShot G1 X Mark II. Spolu s rostoucí poptávkou po velkých snímačích se zvyšuje i podíl kompaktních fotoaparátů pro pokročilé uživatele. Společnost Canon proto bude i nadále rozšiřovat své portfolio o nové modely s velkými snímači a s objektivy, které nabídnou velký rozsah zoomu.

 

Na řadu vylepšení se mohou návštěvníci veletrhu těšit také u platformy irista. Nové funkcionality jsou součástí zdokonalování této platformy na základě zpětné vazby od jejích uživatelů:  

o       Plná kompatibilita s kompaktními fotoaparáty a digitálním zrcadlovkami značky Canon, které podporují Wi-Fi konektivitu. Tato funkceje dostupná s okamžitou platností.

o       Od prosince 2014 získají uživatelé vylepšené prostředí, které bude optimalizované pro tablety s operačními systémy iOS a Android. Funkcionalita bude totožná s verzí pro osobní počítače, přizpůsobené rozhraní umožní bezproblémové prohlížení fotoalb na nejrozšířenějších tabletech.

o       Kompatibilita s aplikací Adobe Lightroom, díky které mohou uživatelé všechny upravované snímky přímo nahrávat a synchronizovat přímo v rámci aplikace a platformy irista. I tato novinka bude dostupná od letošního prosince.

o       Propojení se službou pro tvorbu fotoknih. Uživatelé během předvánočního období získají možnost vytvářet a objednávat tištěné knihy, a to přímo z prostředí platformy irista. Součástí této aktualizace bude i podpora přímého tisku snímků z iristy.

 

 

  • Nový PowerShot SX60 HS je díky 65násobnému zoomu v kompaktním ergonomickém těle rychlý, flexibilní a umožňuje zachycení všech situací na velkou vzdálenost.

o       PowerShot SX60 HS je fotoaparát s nejvýkonnějším optickým zoomem mezi kompakty značky Canon.

o       Ruční ovládání při nahrávání v rozlišení Full HD se snímkovací frekvencí 60p přináší uživatelům dostatečnou svobodu pro natáčení originálních filmů.

 

 

  • Objektiv EF-S 24mm f/2,8 STM z řady EF-S je prvním 24mm objektivem typu „pancake" značky Canon. Tato novinka je díky kompaktnímu a lehkému provedení ideální pro dokumentování městské architektury nebo fotografování na společenských akcích.

 

  • Objektiv EF 24-105mm f/3,5-5,6 IS STM je novým modelem se zoomem v rozsahu 24 až 105 mm. Optimální využití této novinky najdou fotografové zejména ve spojení s digitálními zrcadlovkami značky Canon, které mají ve svém těle snímač o velikosti políčka kinofilmu. Nový objektiv totiž nabízí univerzální rozsah zoomu a umožňuje tak zachycení pestré škály scén. EF 24-105mm f/3,5-5,6 IS STM se navíc může pochlubit tichým a plynulým zaostřováním, a to díky technologii motoru STM a stabilizaci obrazu.

 

  • Nový EF 400mm f/4 DO IS II USM je nejnovějším objektivem společnosti Canon pro pořizování záběrů z velké vzdálenosti. Tento objektiv je tak ideální pro fotografy, kteří vyžadují kompaktní a lehké provedení bez vlivu na ohniskovou vzdálenost. Objektiv EF 400mm f/4 DO IS II USM využívá třetí generaci jedinečné difrakční optické technologie společnosti Canon. Díky nové optické konstrukci umožňuje tento objektiv pořídit snímky ve výborné kvalitě bez ohledu na to, zda jde o focení divoké přírody, sportu nebo společenských událostí.

 

Značka Canon na veletrhu Photokina představí také projekt Cross Media Station, který v sobě spojuje představy společnosti Canon o propojené budoucnosti. Díky vestavěnému úložišti, přístupu k internetu a možnosti přenášet fotografie pomocí technologie NFC budou mít uživatelé své fotky vždy a okamžitě k dispozici.

 

Návštěvníci veletrhu Photokina 2014 a zájemci o nové produkty Canon najdou aktuální informace na oficiálním kanálu YouTube společnosti Canon Europe. Na adrese https://www.youtube.com/CanonEurope bude Canon pro každý veletržní den zveřejňovat shrnutí nejzajímavějších událostí. Navíc bude možné průběh veletrhu sledovat živě na sociálních sítích Facebook (https://www.facebook.com/canonatPhotokina) a Twitter (@Canonphotokina / #Canonphotokina).

 

 

EF 24-105mm f3.5-5.6 IS STM

EF 400mm f4 DO IS II USM

EF-S 24mm f2.8 STM

EOS 7D Mark II EF-S18-135STM

irista

PowerShot G7X

PowerShot SX60 HS

Tématické zařazení:

 » Články  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: