Canon uvádí nové příslušenství systému EOS - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Canon uvádí nové příslušenství systému EOS

Canon DM-E1

11. května 2016, 08.46 | Canon uvádí nové příslušenství systému EOS a rozšiřuje tak možnosti fotografování i natáčení filmů

 

Canon uvádí dvě nová příslušenství pro systém EOS - blesk Speedlite 600EX II-RT a směrový stereofonní mikrofon DM-E1. Tato příslušenství Canon navrhl s cílem umožnit fotografům a kameramanům prozkoumat nové způsoby pořizování snímků. Speedlite 600EX II-RT je vysoce výkonný a široce použitelný blesk s mimořádnou mírou kontroly nad výsledným osvětlením - novinka je tak ideální pro rychlé kontinuální snímání v akčních situacích, jako jsou například sportovní akce, svatby nebo dění na červeném koberci. Nový DM-E1 je první externí mikrofon značky Canon pro systém EOS a umožňuje kameramanům zaznamenat zvuk ve vysoké kvalitě. Autoři filmových záběrů pořízených s kompatibilními fotoaparáty systému EOS tak mohou adekvátně doplnit vynikající obrazovou kvalitu svých snímků zvukovou složkou.

 

Blesk Speedlite 600EX II-RT - svět širokých možností osvětlení

Blesk Speedlite 600EX II-RT nabízí naprosto mimořádný výkon a je ideálním společníkem pro vlajkovou loď produktové řady digitálních zrcadlovek EOS - fotoaparát EOS-1D X Mark II. Ve srovnání se svým předchůdcem zvládne o polovinu více záblesků při kontinuálním snímání a při použití nového bateriového zdroje CP-E4N dokonce dvojnásobně. Uživatelé tak mají jistotu, že z akčních scén získají mnohem více kvalitních snímků. Součástí blesku je i nová a vylepšená technologie měření tepla, která zajišťuje ochranu proti přehřátí a umožňuje delší zábleskové sekvence.

 

Směrné číslo 60 při hodnotě citlivosti ISO 100 zajišťuje dostatečný výkon pro kreativní osvětlení objektů v širokém rozsahu vzdáleností i ve velkých plochách. Nový blesk je tak ideální například pro pořizování skupinových fotografií na svatbách. Díky použitelnosti s objektivy o ohniskových vzdálenostech 20 mm až 200 mm (s využitím vestavěného adaptéru dokonce již od 14 mm) mají fotografové snadnou kontrolu nad množstvím světla, které dopadá na objekt jejich zamýšlené kompozice.

 

Novinka podporuje bezdrátové ovládání v režimu vedlejší jednotky a nabízí tak opravdu široké tvůrčí možnosti pro osvětlení snímaných objektů bleskem umístěným mimo fotoaparát. Nechybí ani podpora rádiového ovládání zavedeného do praxe společností Canon, jenž stojí za ještě větší mírou tvůrčí svobody. Rádiové ovládání totiž umožňuje simulovat osvětlení z více směrů, a tedy i vytvářet tu správnou náladu a atmosféru ve scénách vzdálených až 30 metrů. Současně lze ovládat až 15 blesků Speedlite a dosáhnout tak dramatického podání snímků - využití osvětlení pomocí více blesků je mocnou zbraní zejména při fotografování interiérů.

 

Součástí dodávky je i nový adaptér pro odražení záblesku, který ocení zejména portrétní fotografové. Canon SBA-E3 nabízí větší volnost při využívání odrazů od zdí a stropu pro zajištění měkčího a přirozenějšího podání obrazu. Užitečná je i možnost natočení záblesku, čímž mohou fotografové předejít nechtěným stínům ve výsledném obraze. Mocným pomocníkem pro vyvážení záblesku s okolním osvětlením jsou i nové připínací tvrdé barevné filtry.


Směrový stereofonní mikrofon DM-E1 - špičková kvalita zvuku

Canon DM-E1 je kompaktní stereofonní směrový mikrofon, jenž se může pochlubit skvělým výkonem pro všechny situace, kdy je vysoce kvalitní zvuk stejně důležitý jako vizuální stránka záznamu. Tento nový model Canon navrhl jako ideální doplněk filmové kvality produktové řady EOS a představuje univerzální, vysoce kvalitní mikrofon, pomocí něhož mohou autoři snímků zaznamenat širokou škálu zvuků.

 

Díky klasickému designu typu shotgun se třemi režimy pro výběr směru zvuku umožňuje DM-E1 zachycení zvuku třemi směrovými způsoby. Směrový monofonní režim je ideální pro záznam zvuku od zdroje, který je přímo před kameramanem, jako je například moderátor nebo reportér. Tento režim zajišťuje dostatečnou izolaci primárního zdroje od zvukového šumu okolního prostředí. Režim přepínání mezi 90 a 120 stupni umožňuje zaznamenat zvuk stereofonně a je ideální pro zdroje rozložené v širší oblasti, jako je tomu například v případě orchestru v koncertním sále.

 

Součástí nového mikrofonu je i vestavěné odpružené uchycení, které efektivně eliminuje nežádoucí zvukové rušení způsobené používáním fotoaparátu a pohonem objektivu. A díky čelnímu sklíčku si mikrofon poradí i s hlukem od okolního větru. Nový mikrofon zvládá frekvenční rozsah 50 Hz až 16 kHz a umožňuje tak zaznamenat širokou škálu tónů. Díky odstupu signálu od šumu 66 dB a citlivosti -42 db mají uživatelé k dispozici citlivý mikrofon s minimálním zkreslením. 

 

Skvělý kompaktní design ideální pro použití na cestách

Canon DM-E1 je jedním z nejmenších a nejlehčích mikrofonů svého druhu a je tak ideální pro natáčení na cestách. Díky 3,5mm audio konektoru je nový mikrofon použitelný s širokou škálou kompatibilních fotoaparátů systému Canon EOS.

 

Klíčové vlastnosti blesku Speedlite 600EX II-RT:

  • Rychlejší záblesky a delší sekvence
  • Spolehlivý výkon při použití mimo fotoaparát
  • Díky rádiovému bezdrátovému ovládání široké tvůrčí možnosti osvětlení připoužití mimo fotoaparát
  • Skvělý výkon - směrné číslo 60 (m, hodnota citlivosti ISO 100)
  • Snadné používání díky intuitivnímu ovládání a informačnímu displeji

 

Klíčové vlastnosti mikrofonu DM-E1:

  • Kompaktní design typu shotgun
  • Režimy shotgun, 90 stupňů (stereofonní) a 120 stupňů (stereofonní)
  • Frekvenční rozsah 50 Hz až 16 kHz
  • Odstup signálu od šumu 66 dB a citlivost -42 dB
  • Lithiová knoflíková baterie CR2032

 


Ve srovnání při použití předchozího modelu externího bateriového zdroje CP-E4

Canon Speedlite 600EX II-RT lze použít ve spojení s dalšími bezdrátovými blesky, jako je Speedlite 430EX-III RT

Kompatibilní jsou fotoaparáty systému EOS vybavené 3,5mm stereofonním vstupním konektorem vyjma modelů EOS‑1D Mark IV a EOS  550D - využití nového mikrofonu u těchto fotoaparátů Canon nedoporučuje, protože neumožňují ruční ovládání hlasitosti.

 

 

Speedlite 600EX II-RT

Tématické zařazení:

 » Články  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: