Canon pomocí bezplatné aktualizace firmware zdokonaluje funkčnost videokamery XF205 - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Canon pomocí bezplatné aktualizace firmware zdokonaluje funkčnost videokamery XF205

XF205

8. června 2015, 08.42 | Canon představil nový firmware pro svoji populární Full HD videokameru XF205. Tato aktualizace snižuje šum, který vzniká při špatných světelných podmínkách¹, a umožňuje přenos živého obrazu prostřednictvím IP sítí. Nový firmware, který vylepšuje i výkon a nahrávací režimy modelu XF205, vyvinula společnost Canon na základě zpětné vazby od různých typů uživatelů této videokamery – od reportérů až po svatební kameramany.



Nová možnost nastavení kvality obrazu - lepší výkon při slabém osvětlení a nižší šum 
První aktualizace firmware je k dispozici okamžitě a přináší novou možnost nastavení kvality obrazu. Uživatelé tak mohou vytvářet záběry s nižším šumem, a to i při špatných světelných podmínkách. Nová aktualizace umožňuje zvolit takovou kvalitu obrazu, která bude přesně odpovídat konkrétním nahrávacím požadavkům. Uživatelé mohou vybírat mezi aktuálním výchozím nastavením, které upřednostňuje natáčení ve vysokém rozlišení, a novou možností pro vytváření videa s potlačeným šumem.

 

Podpora IP přenosu živého obrazu 
Společnost Canon navíc ke konci června 2015 uvolní ještě jednu aktualizaci firmware, která umožní přenos videozáznamu prostřednictvím IP sítí. Videokamera XF205 tak nabídne podporu přenosu, který je již běžnou součástí plošného vysílání, a uživatelům umožní přenášet živý obraz do zpravodajských pořadů a na servery pro sdílení video obsahu. Nový firmware přinese i podporu vybavení pro přenos videa značky Fujitsu, konkrétně kompaktních video dekodérů Fujitsu Network IP-900IID a IP-920D HD/SD, a aplikací pro přenos obrazu prostřednictvím IP sítí . Uživatelé tak nebudou muset pro přenos video obsahu prostřednictvím IP sítě měnit svá současná natáčecí a editační workflow, která využívají například právě pro plošné vysílání.

 

Společnost Canon navíc ke konci června 2015 uvolní ještě jednu aktualizaci firmware, která umožní přenos videozáznamu prostřednictvím IP sítí. Videokamera XF205 tak nabídne podporu přenosu, který je již běžnou součástí plošného vysílání, a uživatelům umožní přenášet živý obraz do zpravodajských pořadů a na servery pro sdílení video obsahu. Nový firmware přinese i podporu vybavení pro přenos videa značky Fujitsu, konkrétně kompaktních video dekodérů² Fujitsu Network IP-900IID a IP-920D HD/SD, a aplikací pro přenos obrazu prostřednictvím IP sítí³. Uživatelé tak nebudou muset pro přenos video obsahu prostřednictvím IP sítě měnit svá současná natáčecí a editační workflow, která využívají například právě pro plošné vysílání. 


Kromě podpory přenosu video obsahu prostřednictvím IP sítí umožní nový firmware využívat výhod dvou nových nahrávacích funkcí. V prvním případě jde o možnost záznamu rychlého nebo zpomaleného pohybu při nahrávání ve formátu MP4. Uživatelé tak budou moci akci zpomalit až o 40 procent nebo zrychlit až o 250 procent. Nový firmware přinese i vylepšené a intuitivní uživatelské rozhraní pro nastavení Wi-Fi, které zjednoduší využívání bezdrátového připojení.


¹Ve srovnání s původním režimem videokamery XF205 nové nastavení kvality obrazu mírně snižuje rozlišení.

²Kromě podpory přenosu video obsahu prostřednictvím IP sítí umožní nový firmware využívat výhod dvou nových nahrávacích funkcí. V prvním případě jde o možnost záznamu rychlého nebo zpomaleného pohybu při nahrávání ve formátu MP4. Uživatelé tak budou moci akci zpomalit až o 40 procent nebo zrychlit až o 250 procent. Nový firmware přinese i vylepšené a intuitivní uživatelské rozhraní pro nastavení Wi-Fi, které zjednoduší využívání bezdrátového připojení.

 

Zdroj: canon.cz

 

 

 

 

Zdroj: http://www.canon.cz/about_us/press_centre/press_releases/consumer_news/digital_cinema/xf205_free_firmware_update.aspx

XF205

Tématické zařazení:

 » Články  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: