Samsung představil první profesionální UHD monitor UD970 s bezkonkurenční přesností barev - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Samsung představil první profesionální UHD monitor UD970 s bezkonkurenční přesností barev

Samsung UD970

30. září 2014, 08.36 | Přesnost barev, mimořádná kvalita obrazu a profesionálně zpracovaný funkční design obohacuje každou fázi kreativního procesu.

Společnost Samsung představila první profesionální monitor UD970, který nabízí výjimečnou kvalitu obrazu s rozlišením UHD a nejpřesnějším zobrazením barev ideálním pro profesionální filmaře, designéry a fotografy. Úhlopříčka 31,5 palce umožňuje dokonalé zobrazení všech detailů, podporuje kreativitu, efektivitu a angažovanost v každém okamžiku tvůrčího procesu.

 

Díky pečlivé výrobní kalibraci, podpoře Adobe RGB a profesionálnímu funkčnímu designu dosahuje monitor UD970 optimální přesnosti barev a zobrazuje jasně všechny detaily, které vyžadují nejnáročnější kreativní profesionálové. Přesná kalibrace, minimální barevné rozdíly mezi vstupem a výstupem a snadné nastavení obrazovky zajišťují citlivější a bezproblémový provoz.

 

„Monitor Samsung UD970 je stvořen pro profesionální kreativce, kteří potřebují co nejpřesnější zobrazení barev, aby mohli vytvářet vysoce kvalitní obsah a design," řekl JungSoo Bog, ředitel divize Enterprise Business ve společnosti Samsung Electronics. „Model UD970 rozšiřuje barevnou škálu výjimečnou prezentací, barevnou jednotností, jasností a čistotou obrazu, a to vše v elegantním, moderním a ergonomicky navrženém monitoru."

 

Dokonale přesné barvy a jednotnost obrazu

 

Každý monitor UD970 prochází v továrně přesnou kalibrací, což umožňuje plynulou a přesnou gradaci barev, čistotu a jas obrazů v odstínech šedé a vyvážení bílé. Přístroj zobrazuje jednotné, konzistentní barvy na celé ploše obrazovky díky 16bitové tabulce LUT (Look-Up-Table). Výsledkem je, že UD970 umožňuje plynulejší gradaci, která upravuje barvu bez omezení a maximalizuje schopnosti monitoru. Unikátní kalibrační hardware technologie monitoru poskytuje barevnou dokonalost nejlepší ve své třídě a přesnost ΔE≤ 1.0.

 

Jako jediný LED monitor zobrazuje 99.5 % stupnice Adobe RGB, což umožňuje extrémně přesnou prezentaci barev. Výsledkem jsou minimální výstupní chyby a barevné rozdíly při tisku. Kombinace UHD kvality obrazu a skutečné 10-bitové barevné hloubky zprostředkuje přes 1 miliardu barev. Profesionálům zpříjemní práci také 8 různých přednastavených barevných módů, které splní požadavky každého projektu.

 

Funkční design usnadní práci

Pro efektivitu a práci na více projektech současně nabízí monitor Dual color mode: zobrazení dvou různých jednobarevných módů na jedné obrazovce. Monitor také zobrazí dva odlišné barevné výstupy bez ohledu na jejich zdroj. Funkce zobrazení čtyř oken picture-by-picture (PBP) umožní otevřít až 4 FHD okna současně na jedné obrazovce, zatímco díky funkci Dual windows PBP je možné být připojen na dva počítače a zobrazovat dva obrazy z různých zdrojů současně vedle sebe v původním rozlišení. Samostatná funkce obraz v obraze (PiP) 2.0 zobrazí obsah PiP na jedné obrazovce.  

 

Široký pozorovací úhel 178° spolu s možností sklápění, otáčení a natočení obrazovky horizontálně i vertikálně poskytne uživatelům jedinečné možnosti práce na monitoru. Pomocí držáku na stěnu VESA lze dosáhnout ideálního umístění monitoru. Držák se snadno instaluje a je praktický, bezpečný a kompatibilní. 

 

 

Tématické zařazení:

 » Články  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: