Samsung perlil na veletrhu CES s SUHD TV 2016 - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Samsung perlil na veletrhu CES s SUHD TV 2016

SUHD TV 2016

22. ledna 2016, 08.20 | Televizory SUHD TV 2016, vybavené displejem Quantum dot, přináší nejrealističtější obraz, špičkový design, jednoduchý přístup k obsahu a skutečně chytré funkce i pro náročné uživatele.

 

Samsung, který se již deset let drží na špici žebříčku výrobců televizorů, odhalil na veletrhu CES 2016 velkolepou řadu nových SUHD TV, které upevní pozici společnosti i v dalším desetiletí. 

 

Modely Samsung SUHD TV pro rok 2016 nabízí bezkonkurenční kvalitu obrazu díky novému displeji Quantum dot. Světovou premiéru zažívá též prohnutý design televizoru, který je nápadný absencí jakéhokoli rámečku. Z kteréhokoli úhlu televizor působí skutečně velkolepě a divák si prostřednictvím chytrého menu může snadno a rychle najít svůj oblíbený program či obsah. Navíc jsou všechny modely vybaveny technologií IoT hub, která z TV činí plnohodnotný ovladač celé chytré domácnosti.

 

„Nové SUHD TV odráží naše hlavní zaměření na inovace, které jsou pro zákazníky velmi důležité, a přinášejí nejvyšší kvalitu obrazu," řekl Hyun Suk Kim, prezident divize Visual Display Business společnosti Samsung Electronics. „V roce 2016 čerpáme z předchozích úspěšných projektů a nabízíme úžasnou synergii designu, technologií a precizního zpracování."

 

 

 Samsung SUHD TV s displejem Quantum dot: Nepřekonatelná kvalita obrazu

Desetibitový displej televizorů SUHD TV řady 2016 je jako první na světě vyrobený zcela bez kadmia a nabízí kvalitu obrazu rovnající se skutečnosti s úžasnou jasností, výjimečným kontrastem a nejrealističtějšími barvami.

 

Nedávno prováděný výzkum* ukázal, že drtivá většina Američanů sleduje TV při rozsvíceném světle (86 % ve všední dny, 85 % o víkendu) a pouze malá část připouští sledování TV při naprosté tmě (14 % ve všední dny a 15 % o víkendu). SUHD TV zprostředkuje optimální divácký zážitek v jakýchkoli světelných podmínkách.   

 

Všechny modely Samsung SUHD TV disponují funkcí premium high dynamic range (HDR), která svítivostí minimálně 1 000 nitů HDR zajistí vyšší kontrast světlých a tmavých míst na obrazovce.  Nová technologie Ultra Black také významně snižuje odraz světla, což dále zvyšuje kvalitu obrazu s minimálními odlesky. Ultra Black je inspirována přírodou, absorbuje přirozené světlo a umožňuje lepší noční vidění.

 

360 design pro bezkonkurenční dojem

Čtyři roky po uvedení prvního prohnutého televizoru na světě přichází Samsung s první prohnutou obrazovkou zcela bez rámečku. ModelKS9500 SUHD TV dokáže diváky zcela pohltit. Rámeček obvykle ohraničuje obraz, děj, nebo obsah obrazovky. Aby byl výsledný dojem jedinečný, zbavili designéři tělo televizorů veškerých nepotřebných prvků včetně rušivých šroubků na zadní stěně.

 

Zábava bez hranic s využitím jediného ovladače 

Díky operačnímu systému Tizen nabízejí nové Smart TV Samsung uživatelům snadný přístup k oblíbenému obsahu, službám, hrám, informacím o programech a filmům.

 

⦁          Nový Smart Hub - Smart Hub 2016 uživatelům usnadňuje přístup k jejich oblíbenému obsahu z jediného místa. živé vysílání, hry i menu se objeví na domovské obrazovce Samsung Smart TV okamžitě po zapnutí přístroje.  

 

⦁          Ovladač Samsung Smart Control - Nové Samsung Smart TV řeší problém mnoha ovladačů, které se ani nevejdou na konferenční stolek. Samsung Smart TV automaticky rozpozná typ set-top boxu, herní konzole, OTT boxu nebo domácího kina, které jsou připojeny k TV.  Díky tomu je možné všechny tyto přístroje ovládat pomocí jediného dálkového ovladače Smart Control, navíc bez nutnosti jakéhokoli nastavování.

 

⦁          Hry bez konzolí - Uživatelé si mohou zahrát oblíbenou hru na velké obrazovce, aniž by potřebovali vlastnit herní konzoli. Nové Smart televizory nabídnou více než 500 her ke stažení nebo streamování. Mezi nejnovější přírůstky PlayStationTM patří Assassin's Creed III, Batman: Arkham Origins, LEGO Movie a mnoho dalších.**  

 

⦁          EXTRA Service - Po stisknutí tlačítka EXTRA na ovladači Samsung Smart Control se na obrazovce objeví informace související s aktuálně sledovaným obsahem. Uživatelé si tak mohou během sportovního zápasu přečíst profily hráčů a herní statistiky, nebo informace o hercích účinkujících v jejich oblíbené show.**

 

⦁          Smart View - Mobilní aplikace Samsung Smart View umožňuje uživatelům okamžitě sdílet jejich oblíbený obsah se svou rodinou. Zdokonalený Smart View je nyní dostupný na všech zařízeních Samsung Galaxy, dalších zařízeních s OS Android a iOS, a také na počítačích se systémem Windows. Oblíbené aplikace a webové stránky včetně AccuWeather, Crackle, iHeartRadio, M-GO, Plex, Pluto.TV, UFC, Vimeo, YuppTV a mnoho dalších je dostupných na TV prostřednictvím Smart View. Nabídka aplikací se může lišit v závislosti na zemi.

 

⦁          Lepší přístup k obsahu - Streamování UHD filmů a TV programů od poskytovatelů jako jsou Amazon, M-GO a Netflix, a příbuzných aplikaci jako je YouTube, je nyní daleko jednodušší. UHD technologie vyvinuté společností NeuLion také umožní výběr sportovních akcí pro streamování v přímém přenosu v kvalitě UHD. Uživatelé si rovněž mohou připojit nový přehrávač Ultra HD Blu-ray Player prostřednictvím kabelu HDMI (2.0a) a mohou tak sledovat UHD filmy přístup s HDR. Snáze si spustí také aktuální vysílání od Dish a Time Warner Cable. Nabídka aplikací se může lišit v závislosti na zemi.

 

TV se stává ovladačem celého propojeného domova

Všechny SUHD TV 2016 jsou vybaveny technologií IoT hub, kterou Samsung vyvinul ve spolupráci se společností SmartThings. SUHD TV lze propojit a skrze něj ovládat více než 200 zařízení kompatibilních s platformou SmartThings - uživatel zjistí, kdo zvoní u dveří, může zamknout anebo rozsvítit, a to vše prostřednictvím svého televizoru.  

Uživatelé si své nové televizory mohou nastavit podle svých preferencí. Například při sledování filmu se může automaticky nastavit jiný formát obrazu, aktivuje se soundbar a další audio systém, který posune divácký zážitek o třídu výš. Pro kompletní podporu všech zařízení kompatibilních se  SmartThings je zapotřebí využívat adaptér SmartThings Extend USB.

 

  • První Samsung Ultra HD Blu-ray přehrávač

 

Samsung představí též elegantně zakřivený Ultra HD Blu-ray přehrávač, model UBD-K8500, který je HDR kompatibilní, nabízí čtyřikrát vyšší rozlišení a 64krát detailnější barvy než konvenční Blu-ray přehrávač. V prodeji bude ve Spojených státech od března.

 

Ve spojení s novým Quantum dot displejem televizoru Samsung SUHD přináší přehrávač UHD Blu-ray obraz dosud nevídané kvality. Model UBD-K8500 navíc disponuje technologií upscaling, která zdokonaluje kvalitu obrazu ze standardních Blu-ray disků a DVD a lze v nich přehrát i klasické CD.

 

Samsung je partnerem Hollywoodských studií a svým zákazníkům zprostředkuje výběr filmů na Ultra HD Blu-ray s neuvěřitelnou HDR kvalitou obrazu. V tomto roce 20th Century Fox vydá více než 100 disků 4K Ultra HD s HDR včetně filmů jako jsou Marťan nebo Peanuts.

 

*Výzkum provedla agentura GfK online prostřednictvím Omnibusu v období 11. až 13. prosince 2015 s využitím GfK KnowledgePanel®. Výzkumu se zúčastnil celostátně reprezentativní vzorek 1020 dospělých v USA vybraných náhodně, rozřazených dle adresy. Rozpětí chyb u této studie je +/- 3 procentních bodů.

 

**Dostupnost se v jednotlivých zemích může lišit.

 

Zdroj: samsung.com

 

Zdroj: http://www.samsung.com/cz/news/local/samsung-introduced-at-trade-fair-ces-a-spectacular-series-of-suhd-tv-2016

SUHD TV 2016

Tématické zařazení:

 » Články  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: