Panasonic VIERA DX800 - špičková technologie potkává umění - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Panasonic VIERA DX800 - špičková technologie potkává umění

Panasonic VIERA DX800

18. března 2016, 09.17 | Televize, která ladí s vaší domácností a svědčí o vašem životním stylu. Kouzlo Hollywoodu v obývacím pokoji.

 

Panasonic dnes představila novou televizi VIERA DX800 4K Pro, špičkový model v řadě LED televizí s ultravysokým rozlišením 4K pro rok 2016. Na vývoji se podíleli vynikající evropští architekti, výrobci nábytku a designéři, výsledek působí jako umělecké dílo a rozhodně bude slušet každému obývacímu pokoji. Kromě toho ovšem nabízí špičkovou obrazovou kvalitu s rozlišením 4K a tím pádem i nesmírně příjemný divácký zážitek.

 

VIERA DX800 s úhlopříčkou 50 nebo 58 palců posouvá hranice v oblasti televizního designu a rozšiřuje jeho pojetí. Obrazovka nabízí skvělý kontrast a živé barvy, elegantní rám a podstavec působí jako umělecké dílo. Díky citlivému přístupu společnosti Panasonic k designu nejde jen o elektronický produkt, který postavíte na vybraný kus nábytku - televize se mění ve svébytný interiérový doplněk a splývá se zařízením domácnosti.

 

K přednostem patří stylová kombinace kvalitních materiálů a vynikající povrchová úprava. Základem odvážného a originálního designu je jedinečný leštěný hliníkový rám s vestavěným textilním reproduktorem. Výrazný vliv bytových architektů je znát ve všudypřítomných kovových prvcích, vybroušených hranách a doplňcích připomínajících kůži, což je vše zárukou stylové vizáže.

 

Nesmíme ale zapomenout ani na technologii - DX800 je jedním z nejvyšších modelů řady Panasonic 4K Pro, takže nabízí posílený dynamický rozsah (HDR) v kombinaci se skvělým rozlišením 4K. Výsledkem je dokonalá kvalita obrazu, barvy a kontrast přesně podle představ profesionálních filmových tvůrců.

 

 

Hollywood v pohodlí domova
Obrazová kvalita DX800 odpovídá představě profesionálních filmařů, o což se výrobci postarali ve spolupráci s laboratořemi Panasonic Hollywood Labs. Divácký zážitek v pohodlí obývacího pokoje se tak bez potíží vyrovná návštěvě kvalitního kina. O vynikající barevné podání s dokonalou věrností se stará mimo jiné procesor Panasonic Studio Master HCX (Hollywood Cinema Experience).  

K příznivcům modelů Panasonic VIERA dlouhodobě patří mimo jiné oceňovaný filmař Vanja Cernjul, který se podílel třeba na populárních seriálech Marco Polo či Orange Is The New Black. Letos na veletrhu CES komentoval význam HDR takto: „Podle mě si diváci na HDR obraz ve 4K rychle zvyknou a začnou ho vyžadovat." Společnost Panasonic s Vanjou spolupracovala mimo jiné na krátkém filmu, který vysvětluje, do jaké míry odpovídá obraz na televizi Panasonic VIERA s certifikátem Ultra HD Premium představě režiséra.

 

 

Barvy jako živé
Díky panelu Cinema Display, jímž je model DX800 vybaven, si užijete barvy v jejich původní podobě přesně tak, jak si je představovali profesionální tvůrci. Technologie lokálního ztmavování dokáže obrazu doslova vdechnout nový život, lepší zobrazení detailů a kontrast je vidět v podstatě v každé scéně. Tak kvalitní kresba v jasech i stínech byla dosud k vidění jen v kinosálech.

 

 

Operační systém Firefox - jednoduchá cesta k inteligentní televizi

Televize Panasonic DX800 je vybavena operačním systémem Firefox. Díky intuitivnímu uživatelskému rozhraní s možností vlastního nastavení pracovní plochy se lze snadno dostat k oblíbeným TV programům, aplikacím, videoklipům, webovým stránkám a dalšímu obsahu. Tři „rychlé odkazy" vedou k televiznímu vysílání, aplikacím a připojeným zařízením. Oblíbené aplikace nebo obsah lze připnout na hlavní obrazovku.

 

Letos se chystá nová aktualizace operačního systému Firefox, která nabídne nové způsoby přístupu k webovým aplikacím a možnost jejich uložení v televizi. Operační systém nabídne aplikace s obsahem přizpůsobeným televizní obrazovce (hry, zprávy, filmy a seriály ke stažení, předpověď počasí apod.) a nabídne uživatelům jednoduchou možnosti sledování stiskem jediného tlačítka (nebudou nutné žádné instalace).

 

Tato aktualizace rovněž vybaví model DX800 novými funkcemi, které budou fungovat v různých zařízeních. Například příkaz „Poslat do TV" umožní sdílet webový obsah z Firefoxu pro Android na televizní obrazovce.

 

 

Další služby

Panasonic DX800 podporuje celou řadu globálních i lokálních služeb VOD čili video-on-demand (internetových videopůjčoven). V blízké budoucnosti se u nich počítá i s podporou HDR obrazu v rámci služeb Amazon, včetně seriálů oceňované řady Amazon Original Series. K dispozici bude i další obsah. Kromě toho Panasonic plánuje podporu chystaného HDR streamingu v rámci služby Netflix.

 

 

Technické údaje
Panasonic DX800: Umělecké dílo pro každý interiér a k tomu skvělý obraz ve 4K rozlišení (58 a 50 palců)

  • 4K UHD LED with 2000Hz (BMR)- vynikající obraz a skvělé překreslení pohybu, divácký zážitek jako vkvalitním kině
    Studio Master HCX- špičková hollywoodská technologie pro přesné zpracování obrazu vpodobě, jakou vyžadují profesionální filmaři
    Freestyle Design- ke skvělým funkcím patří i povedený zevnějšek, takže to televizi bude slušet vkaždé domácnosti
    Control4 Simple Device Discovery Protocol (SDDP)- model DX800 je kompatibilní sprotokolem SDDP, takže ho lze snadno zapojit do systému inteligentní domácnosti
    Certifikace THX 4K (v řízení)- televize by měla projít až 600 laboratorními testy THX a získat tak certifikát THX 4K.
    Obrazové režimy THX- Přednastavené režimy THX Cinema a THX Bright Room pro sledování obrazu vosvětlených a temných místnostech
    Super Bright Panel / HDR- vynikající jas a velmi dobré HDR provedení
    12 Train Prismatic Speaker- velmi kvalitní reproduktor se dvěma výškovými membránami, čtyřmi středovými membránami a šesti basovými woofery je zárukou kvalitního plného zvuku ve stylovém provedení. to deliver beautiful rich sound in a slim, stylish design.
    My Home Screen 2.0- nové intuitivní uživatelské rozhraní nabízí přístup kobsahu z nejrůznějších zdrojů

 

 

Zdroj:  panasonic.com

Zdroj: http://www.panasonic.com/cz/corporate/novinky/articles/panasonic-predstavuje-led-televize-rady-viera-dx800-s-ultravysokym-rozlisenim-4k-pro-u-kterych-se-spickova-technologie-potkava-s-umenim.html

Panasonic VIERA DX800

Tématické zařazení:

 » Články  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: