Nový objektiv AF-S NIKKOR 300 MM F/4E PF ED VR nabízí velké zvětšení při malých rozměrech - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Nový objektiv AF-S NIKKOR 300 MM F/4E PF ED VR nabízí velké zvětšení při malých rozměrech

AF-S NIKKOR 300 mm f4E PF ED VR

20. ledna 2015, 08.15 | Společnost Nikon dnes uvedla nový objektiv AF-S NIKKOR 300 mm f/4E PF ED VR. Tento vysoce výkonný objektiv je jako první objektiv NIKKOR s bajonetem Nikon F vybaven fázovým Fresnelovým optickým členem, který nabízí vynikající kombinaci kompaktní konstrukce, velkého zvětšení a špičkové kvality obrazu.

 

Nový objektiv NIKKOR 300 mm f/4 si ihned oblíbí fotografové požadující snadno přenosný teleobjektiv. Objektiv je ideální volbou pro fotografování sportů a zvířat v přírodě, pro cestovní fotografii a detailní portréty s vysokou kompresí perspektivy - a přitom ponechá ve vaší fotobrašně dostatek místa i pro jiné příslušenství. Použití fázového Fresnelova (PF) optického členu výrazně snižuje rozměry a hmotnost objektivu při zachování světelnosti f/4, ohniskové vzdálenosti 300 mm a působivé technologie redukce vibrací umožňující dosažení skvělých výsledků. Objektiv je konstruován pro nepříznivé podmínky a vybaven fluorovou vrstvou aktivně

 

Přiblížení vzdálených objektů

Nový objektiv AF-S NIKKOR 300 mm f/4 je propracovaným inteligentním řešením pro fotografování teleobjektivem bez nutnosti nošení těžkého vybavení. Využití fázového Fresnelova (PF) optického členu zaručuje výrazně kompaktní rozměry těla objektivu a jeho nízkou hmotnost, aniž by docházelo k degradaci kvality obrazu. Kombinace světelnosti f/4, ohniskové vzdálenosti 300 mm a působivé technologie redukce vibrací VR nabízí vynikající výkonnost za nízké hladiny osvětlení a příjemnou reprodukci neostrých částí obrazu. Zlepšenou výkonnost dále podtrhuje elektromagnetické ovládání clony, které zajišťuje lepší stabilitu automatických expozic a umožňuje získat konzistentnější a přesnější expozice - zejména při fotografování s vysokými snímacími frekvencemi. K dispozici jsou tři zaostřovací režimy: A/M (upřednostňuje automatické zaostřování i při použití zaostřovacího kroužku objektivu), M/A (umožňuje ihned přepnout z automatického na manuální zaostřování v režimu AF) a M (manuální zaostřování).

 

Režim SPORT

Osvědčená technologie redukce vibrací Nikon (VR) nabízí působivou výkonnost a umožňuje fotografovat při použití časů závěrky až o 4,5 EV delších¹ než obvykle. Zcela nový režim redukce vibrací SPORT umožňuje s perfektní brilancí sledovat (panorámovat) rychle se pohybující objekty. Režim SPORT je vytvořen tak, aby při fotografování rychlých pohybů poskytoval stabilní obraz v hledáčku, a umožňuje dosahovat snímacích frekvencí sériového snímání s menším zpožděním závěrky na obdobné úrovni, jaké lze dosáhnout při vypnuté technologii VR.

Nová optická konstrukce

Nový model NIKKOR 300 mm f/4 je první objektiv s bajonetem Nikon F, který je vybaven fázovým Fresnelovým (PF) optickým členem. Fázový Fresnelův optický člen byl vyvinut společností Nikon a využívá ohyb světla k účinné korekci barevné vady: snižuje počet optických členů objektivu potřebný pro dosažení vysoké kvality obrazu a nabízí výjimečně kompaktní a lehké provedení. Optická skla Nikon ED navíc zajišťují vynikající ostrost obrazu, asférický optický člen slouží ke korekci nežádoucího zkreslení obrazu a antireflexní vrstvy Nikon Nano Crystal Coat minimalizují výskyt reflexů a závoje.

 

Vysoký výkon v přenosném provedení

S hmotností pouhých 755 g je objektiv NIKKOR 300 mm f/4 výrazně menší a lehčí než jeho předchůdce. Tento objektiv vždy nabízí možnost volby bez ohledu na to, jestli chcete prozkoumat větší oblast bez rizika únavy, fotografovat teleobjektivem bez stativu nebo jen mít stále k dispozici teleobjektiv ve fotobrašně pro případ potřeby - a to vše se zárukou skvělých výsledků. Objektiv je konstruován tak, aby obstál v náročných podmínkách, a je vybaven fluorovou vrstvou pro vyšší odolnost a snazší čištění optiky bez poškození jejích povrchů.

 

Příslušenství

Objektiv AF-S NIKKOR 300 mm f/4 se dodává včetně nové sluneční clony HB-73 a pouzdra na objektiv CL-M3.

Volitelný prstenec se stativovým závitem RT-1 umožňuje volně otáčet objektivem okolo optické osy při lepším vyvážení objektivu a zaručuje plynulý přechod mezi orientací fotoaparátu na šířku a výšku při použití stativu.

 

Zdroj: nikon.cz

 

Zdroj: http://www.nikon.cz/cs_CZ/press_room/press_presentation.page?Period=New&Quarter=0&SY=0&ID=templatedata%5Ccs_CZ%5Cnews_article%5Cdata%5CBV-PR-WWA1501-AF-S-NIKKOR-300mm

AF-S NIKKOR 300 mm f4E PF ED VR

Tématické zařazení:

 » Články  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: