Nové řádkové tiskárny OKI MX8000 pro velké objemy tisku - Novinky v polygrafii - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Novinky v polygrafii

Nové řádkové tiskárny OKI MX8000 pro velké objemy tisku

OKI MX8000

16. dubna 2014, 12.19 | Portfolio řádkových impaktních jehličkových tiskáren společnosti OKI rozšířila řada MX8000, navržená pro prostředí s vysokým objemem tisku a vícestránkovými úlohami v několika kopiích.

Tato řada poprvé zahrnuje také model vhodný pro umístění na pracovním stole, což se hodí v prostředí s omezeným prostorem, kde je třeba nasadit vysoce výkonnou řádkovou tiskárnu.

 

OKI MX8000 je určena pro oblasti, kde mezi hlavní požadavky patří vysoké tiskové objemy, vícestránkové úlohy při zachování mimořádně nízkých provozních nákladů a spolehlivost. Patří sem například sklady a logistika, finanční instituce, automobilový průmysl, retail a další prostředí s náročnými požadavky na tzv. back-office tisk na skládaný traktorový papír s několika kopiemi.

 

Modely OKI MX8000 jsou navrženy s ohledem na snadné používání - pracují s rozumnou hladinou provozního hluku, umožňují rychlou výměnu pásky a jednoduché doplňování papíru. V nabídce OKI nahrazují předchozí sérii MX1000 CRB a přinášejí řadu vylepšení, například nové uživatelské rozhraní s větším grafickým LCD displejem a jednodušší navigaci v menu.

 

Kromě stolní verze (TT - Table Top) řádkové tiskárny, která je dostupná ve verzích s rychlostí 500 i 1000 řádků za minutu (lpm, lines per minute), jsou v nabídce i snadno přemístitelné modely s podstavcem (PED - Pedestal), včetně speciálního provedení se spodními traktory (ZT - Zero Tear) vhodného i pro tisk velkého množství malých tiskových úloh či jednotlivých listů. Verze tiskáren s odhlučněným kabinetem (CAB) navíc udržují hluk na nízké úrovni. Nejtišší modely OKI MX8050 CAB a MX8100 CAB vytvářejí při plném provozu hluk pouze 50 dB(A).

 

Portfolio řádkových tiskáren OKI řady MX8000 zahrnuje rychlostní modely MX8050 (500 lpm), MX8100
(1 000 lpm), MX8150 (1 500 lpm) a MX8200 (2 000 lpm). Všechny modely mají integrovaný systém pro správu tisku, sériová rozhraní USB a RS232, dále mohou být vybaveny síťovým rozhraním a na přání i paralelním portem.

 

OKI má s impaktními jehličkovými tiskárnami, včetně řádkových, více než 50leté zkušenosti," říká Milan Kukačka ze společnosti OKI. „Nejnovější série MX8000 vyniká bezproblémovým provozem, vysokou spolehlivostí, špičkovým výkonem, nízkými tiskovými náklady a skvělým poměrem cena/výkon."

 

Co je řádková tiskárna?

Na rozdíl od běžných jehličkových tiskáren s pohyblivou tiskovou hlavou (impaktní tiskárny se sériovým znakovým tiskem) označujeme jehličkové řádkové tiskárny jako impaktní tiskárny s paralelním tiskem, neboť tisknou naráz celé tiskové řádky. I přes velký tiskový výkon mají tyto tiskárny velice klidný chod. Vzhledem k vysokým tiskovým výkonům nejsou řádkové jehličkové tiskárny určené pro tisk na volné listy papíru, ale pouze na skládaný kontinuální papír s okrajovou vodicí perforací pro traktorový posuv.

 

 

OKI MX8000

OKI MX8000

Tématické zařazení:

 » Články  » Novinky v polygrafii  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: