Canon varioPRINT iX - Novinky v polygrafii - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Novinky v polygrafii

Canon varioPRINT iX

9. dubna 2020, 18.56 | Nová řada varioPRINT iX spojuje kvalitu ofsetu s flexibilitou digitálního tisku a produktivitou inkoustu.

 

 

Canon představil novou řadu zařízení varioPRINT iX, sofistikovaných inkoustových produkčních tiskáren s automatickým podáváním archů, které jsou vybaveny technologií iQuariusiX. Tato nová tisková řešení jsou určena pro zákazníky s objemem produkce 1-10 milionů stran A4 za měsíc, kombinují vysokou kvalitu obrazu a schopnost využívat velké spektrum médií pro ofsetové tiskárny a tiskárny s tekutými tonery s produktivitou a hospodárností inkoustového tisku. 

 

Nový varioPRINT iX vytiskne více než 9 000 stran SRA3 za hodinu (resp. 320 stran A4 za minutu) na širokou škálu médií, a to včetně ofsetového natíraného papíru s gramáží od 90 do 350 g/m2. Umožní tak tisknout velké objemy celého spektra komerčních tiskovin, od marketingových brožur a prémiového direct mailu až po katalogy, magazíny a knihy.

 

Díky tomu, že stroje řady varioPRINT iX dokáží nabídnout provozuschopnost po více než 90 % času i bez nutnosti každodenní kalibrace nebo údržby, umožňují zásadní zvýšení produktivity a měřitelné zlepšení celkových provozních nákladů ve srovnání s ostatními technologiemi, které jsou využívány pro produkční tisk na archy.

 

varioPRINT iX

 

Tato nová převratná produkční tiskárna staví na úspěchu řady varioPRINT i, která byla představena v roce 2015. Po celém světě již bylo nainstalováno více než 250 strojů řady varioPRINT i a společnost Canon se díky ní stala špičkou mezi výrobci inkoustových produkčních archových tiskáren, které jsou určeny pro transakční tisk i produkci knih a direct mailů ve vysoké kvalitě.

 

 

 

Základem nové řady varioPRINT iX je nejnovější technologie iQuariusiX, která kombinuje tři klíčové inovace:

 

  • Revoluční systém sušení kombinuje vzduch a teplo se zvlhčováním, které chrání papír. Tím dokáže zajistit odolný tisk na široké spektrum médií. Výtisky jsou dokonale rovné a ihned připravené kdokončování.
  • Nové pigmentové polymerové inkousty na vodní bázi, vyvinuté společností Canon, a technologie ColorGrip pro výjimečné, zářivé a odolné barvy na celé řadě médií včetně natíraných médií sgramáží 350 g/m2.
  • Automatická kontrola kvality iQuarius zajišťuje špičkovou úroveň obrazu díky jeho zpracování ve skutečnékvalitě 1200 dpi a tiskovým hlavám vyvinutým ve spolupráci se společností Kyocera srozlišením 1200 dpi, které umožňují tisk dokonale ostrého textu a detailů, plynulé přechody barev a bezchybné pleťové odstíny. Pokročilá kontrola jednotnosti trysek využívá inline skener, který automaticky kontroluje a koriguje jednotlivé trysky během tisku, a tak bezpečně zamezí vzniku nežádoucích proužků. Kontrola činnosti trysek navíc zajišťuje detekci a automatickou kompenzaci trysek během tiskové úlohy. To omezuje čas, kdy je stroj kvůli údržbě mimo provoz, snižuje množství odpadu a zajišťuje vysokou kvalitu obrazu.

 

Zdokonalena byla také manipulace s tiskovými médii díky autodetekci, vyřazování vadných archů před tiskem a přesnému vedení papíru. Tím se optimalizuje celková kvalita i produktivita. Tyto inovace dohromady zajišťují rovnováhu mezi výjimečnou kvalitou tisku, univerzálností pro různé aplikace i využití různých médií, produktivitou a hospodárností - to vše v jediné inkoustové produkční tiskárně. S tímto strojem budou i maloobjemové zakázky ziskové, protože je možné jednoduše přepínat mezi jednotlivými úlohami, zároveň se pustit do dokončování zakázek vytištěných na různá média, a tak lze bez problémů stihnout i termíny těch nejnáročnějších zákazníků.

 

Peter Wolff, viceprezident Production Printing Products, EMEA Commercial Printing společnosti Canon Europe, uvedl: „Kouzlem inkoustového tisku je jeho vynikající produktivita tváří v tvář neustále se zkracujícím termínům a zvyšujícím se objemům nárazového tisku s nutností rychlých změn. Se stroji série varioPRINT iX už nemusíte dělat kompromis mezi kvalitou a možností využít různá média nebo produktivitou a hospodárností. Komerční poskytovatelé tisku tak mohou s důvěrou přijmout doslova jakoukoli zakázku, a přitom si být jisti, že kvalita tisku varioPRINT iX bude bez chyby, možnosti pro volbu média jsou obrovské a ani expresní zakázky nejsou problém. Zákazníci, kteří chtějí nabízet co nejširší portfolio aplikací špičkové kvality mají nyní na dosah inkoustovou archovou tiskárnu, která jim pomůže zvýšit objemy, stejně jako zvládat menší, různorodé zakázky pružně a se ziskem."

 

Tiskový server PRISMAsync, který je založen na vysoce výkonném workflow orientovaném na média, optimalizuje produktivitu tak, že automaticky nastaví vhodné parametry pro tisk na vybrané médium, a zvládne naplánovat tisk až na osm hodin. V kombinaci se softwarem PRISMA je možné toto plně automatizované a vysoce intuitivní řešení integrovat do jakéhokoli stávajícího workflow, které pokrývá každé z produkčních stádií, od tvorby a správy tisku přes dokončování až po sledování výstupu.

 

Christian Unterberger, ředitel marketingu a výkonný viceprezident divize Canon Production Printing, dodal: „Představení řady varioPRINT iX je zásadní posilou našeho produktového portfolia pro reprografický trh. Díky řadě varioPRINT iX, která se zařadila po bok technologie Colorado UVgel od Canonu a tiskáren ProStream s kontinuálním podáváním, mohou nyní komerční dodavatelé tisku vybírat ze širší palety řešení Canon, která splňují specifické potřeby jejich firem."

 

 

 

Zdroj: Canon

Tématické zařazení:

 » Články  » Novinky v polygrafii  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: