Canon představuje PowerShot G3 X – superzoom s ohromnými možnostmi - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Canon představuje PowerShot G3 X – superzoom s ohromnými možnostmi

PowerShot G3 X

3. července 2015, 20.46 | Společnost Canon rozšiřuje svoji uznávanou řadu PowerShot G o fotoaparát PowerShot G3 X – svůj první kompakt se superzoomem se snímačem CMOS typu 1,0 s technologií back-illuminated. Canon PowerShot G3 X se může pochlubit úžasnou obrazovou kvalitou – bez ohledu na to, zda je uživatel příznivcem fotografování nebo natáčení filmů.

 

 

Novinka navíc umožňuje dosáhnout takové úrovně kreativity, jako žádný jiný stávající kompakt. Díky kombinaci prvotřídní optiky značky Canon, univerzálního 25násobného optického zoomu a manuálního ovládání ve stylu digitálních zrcadlovek přináší PowerShot G3 X opravdovou svobodu při přibližování ke snímaným objektům na průzkumných fotografických výpravách. PowerShot G3 X je ideální pro pořízení nádherných přírodních záběrů i pro zachycení všech detailů sportovního utkání.

 

 

Prvotřídní superzoom pro snímky v profesionální kvalitě 
Společnost Canon vyvinula nový model série G s cílem nabídnout fotografům obrazovou kvalitu, na kterou budou u svých výstupů opravdu hrdí. Fotoaparát PowerShot G3 X v sobě kombinuje to nejlepší a nejvýkonnější, co dnes značka Canon v oblasti kompaktů se superzoomem nabízí. Snímač CMOS typu 1,0 s technologií back-illuminated a rozlišením 20,2 miliónů pixelů zajišťuje vynikající podání detailů i barev, zejména pak díky spojení s objektivem, který se může pochlubit 9lamelovou clonou a světelností f/2,8 až 5,6. Výsledné snímky tak mohou okouzlit nádherně rozostřeným pozadím. Velmi užitečný je také 25násobný optický zoom, který umožňuje snímání i velmi vzdálených objektů - bez ohledu na to, zda jde o detaily ze sportovního utkání nebo o běžící divokou zvěř. A to vše aniž by utrpěla čistota obrazu, která je nezbytným předpokladem pro opravdu překrásné záběry.

 

PowerShot G3 X reaguje na přání pokročilých fotografů, kteří vyžadují vysokou citlivost i výkon a chtějí pořizovat záběry i při velmi komplikovaném osvětlení. Nový fotoaparát využívá obrazový procesor Canon DIGIC 6, který se může pochlubit špičkovou rychlostí, a systém HS pro nádherně živé detaily při focení ve špatných světelných podmínkách až do hodnoty citlivosti ISO 12 800. Canon PowerShot G3 X podporuje i focení rychle se pohybujících objektů - kontinuální snímání rychlostí až 5,9 snímků za sekundu umožňuje zachycení všech možných akcí. Díky rychlému automatickému zaostřování je navíc každý snímek skutečně ostrý.

 

Režisérem snadno a rychle 
Pomocí nového fotoaparátu mohou začínající kameramani vytvářet ohromující videozáznamy v rozlišení Full HD. PowerShot G3 X jim nabízí míru kontroly, která je běžná u profesionálních videokamer. Uživatelé tak mohou nahrávat s proměnnou snímkovou frekvencí od 24p do 60p a manuálně ovládat clonu, rychlost závěrky i citlivost ISO. Nový model se může pochlubit i křišťálově čistým záznamem zvuku s rozšířeným dynamickým rozsahem - součástí fotoaparátu jsou konektory pro externí mikrofon i sluchátka. Nechybí ani výstup prostřednictvím rozhraní HDMI, díky kterému mohou uživatelé své záběry sledovat na externím monitoru již během natáčení. Každý záběr navíc může být díky technologii inteligentní stabilizace obrazu s pokročilým pětiosým dynamickým režimem neroztřesený a nezaleží na tom, zda vznikl při procházce městem nebo během cestování ve vysokorychlostní dopravě.

 

Uživatelé mají k dispozici i natáčecí režimy, které podporují příležitostnou a spontánnější filmovou tvorbu. Režim Short Clip Movie umožňuje vytvářet čtyř, pěti nebo šestisekundové filmové klipy s podporou různých způsobů přehrávání. Režim Story Highlights inteligentně vybírá fotografie a filmové záběry, které vznikly ve stejném časovém období, obsahují určité osoby nebo zaznamenaly konkrétní události. Z těchto záběrů pak vznikne jeden krátký film, který mohou uživatelé velmi snadno sdílet.

 

Profesionální ovládání ve stylu digitálních zrcadlovek 
Kompaktní, ale bez jakýchkoliv funkčních kompromisů - to je Canon PowerShot G3 X, který nabízí komfortní ovládání a umožňuje vytváření perfektních snímků. Velký výklopný dotykový displej s úhlopříčkou 8,0 cm (3,2 palce) a s rozlišením 1,62 miliónu bodů umožňuje pohodlné zarámování záběru z jakéhokoliv úhlu i pohodlné přecházení mezi oblíbenými nastaveními a režimy v prostředí, které je podobné rozhraní z produktové řady EOS. Míru kontroly nad fotoaparátem zvyšuje i plynule fungující ovládací kroužek objektivu, kterému mohou uživatelé přiřadit řadu funkcí včetně zaostřování. A díky plně manuálnímu ovládání, focení v režimu RAW a dlouhé expozici (bulb) mají uživatelé oprávněný pocit naprosté nadvlády nad fotoaparátem. Ve focení nebo natáčení mohou uživatelé pokračovat i v případě, kdy začne pršet nebo vysvitne ostré slunce. Canon PowerShot G3 X je totiž odolný vůči prachu i kapkám a obsahuje sáňky, které umožňují připojení elektronického hledáčku s vysokým rozlišením blesků z řady Canon Speedlite.

 

Neomezená kreativita a konektivita 
Canon PowerShot G3 X je ideální pro focení v nepředvídatelných situacích, z neobvyklých úhlů a z jedinečné perspektivy - umožňuje například vzdálené fotografování s využitím Wi Fi konektivity. Uživatelé mají k dispozici i novou aplikaci Camera Connect, která umožňuje ovládat klíčové funkce fotoaparátu z chytrého zařízení a podporuje i plně manuální ovládání. Díky technologii dynamického NFC je snadné jak ukládání snímků na zařízeníCanon Connect Station, tak i jejich přenos do chytrých zařízení. Sdílení fotografií i videí je tak opravdu velmi jednoduché. Uživatelé mají navíc k dispozici i funkci Image Sync, která umožňuje zálohovat všechny snímky do cloudových úložišť. Díky této podpoře, která zahrnuje přímé nahrávání do služby Canon irista, nemusí mít uživatelé o výsledky své fotografické i filmové práce vůbec žádné obavy.

 

Klíčové výhody fotoaparátu PowerShot G3 X:

  • Kombinace výkonu velkého snímače a objektivu s 25 násobným superzoomem
  • Snadné pořizování a sdílení záběrů
  • Pokročilé filmové možnosti pro začínající kameramany
  • Kreativní možnosti díky profesionálnímu ovládání
  • Pořizování takřka profesionálních záběrů v každém prostředí

 

Zdroj: canon.cz

Zdroj: http://www.canon.cz/about_us/press_centre/press_releases/consumer_news/cameras_accessories/powershot_g3_x.aspx

Tématické zařazení:

 » Články  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: