Canon PowerShot G3 X: když slovo daleko neexistuje! - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Canon PowerShot G3 X: když slovo daleko neexistuje!

Canon PowerShot G3 X

27. srpna 2015, 08.54 | Canon PowerShot G3 X je prvním superzoomovým kompaktem s 1,0" 20,2Mpx CMOS snímačem využívajícím technologii „back-illuminated“ – zpětného osvícení. Světelnost objektivu začíná na f/2,8 u širšího ohniska (24 mm) a končí na f/5,6 u delšího konce (600 mm).

Tělo fotoaparátu je vytěsněno vůči prachu a vodě. G3 X nabízí 3,2" výklopný dotykový displej, zápis do RAWu různé velikosti, Full HD video, sériové snímání o rychlosti 5,9 sn/sec. i Wi-Fi a NFC konektivitu. Jediné co fotoaparátu schází je hledáček, ten je ale možné k fotoaparátu dokoupit. 

 

  • 1,0" velký 20,2 Mpx snímač CMOS, procesor DIGIC 6
  • Ultraširokoúhlý objektiv 24-600 mm s 25× optickým zoomem
  • Světelnost objektivu od f/2,8

 

 

 

Kompaktní fotoaparát Canon PowerShot G3 X poskytuje mnoho špičkových funkcí, včetně Full HD videa a bezdrátového sdílení dat prostřednictvím Wi-Fi a NFC, které ocení fotografové všech úrovní.

 

Odolný a pokročilý
G3 X je, coby model řady G, vybaven ovládacími prvky odvozenými od DSLR zrcadlovek Canon EOS - zoomový prstenec na objektivu, volič expozičního režimu, korekce expozice i clony. Plně podporuje manuální ovládání expozice i výběr obrazových formátů. Tělo fotoaparátu je vytěsněno gumovým těsněním, které zabraňuje vniknutí prachu a kapek vody i v nepříznivých podmínkách.

 

20,2Mpx snímač
Vysoce citlivý 1,0" snímač o rozlišení 20,2 Mpx představuje společně s procesorem DIGIC 6 propracovaný obrazový systém, který poskytuje vysoký pracovní výkon při fotografování i natáčení videa, a to i v obtížných světelných podmínkách. Citlivost ISO se pohybuje v rozmezí 125-12 800.

 

Širokoúhlý objektiv s 25× optickým přiblížením
Díky širokorozsahovému zoomu zvládá vše - od ultra širokoúhlých krajinek až po detaily ve velké vzdálenosti. Konstrukce objektivu zahrnuje asférické a UD členy, které minimalizují výskyt optických vad v celém rozsahu zoomu. Výsledkem jsou brilantní snímky s čistými barvami a plným kontrastem. Mechanismus zoomu využívá velmi přesnou technologii micro USM II, díky které je objektiv velmi tichý a ideální i pro natáčení filmů ve vysoké kvalitě. Kromě toho inteligentní stabilizace obrazu (IS) zabraňuje pořízení rozmazných snímků.

 

3,2" LCD displej
Fotoaparát PowerShot G3 X je vybaven 3,2" výklopným dotykovým LCD displejem o rozlišení 1 620 000 bodů, který poskytuje ostrý, jasný a živý obraz. Polohovatelná obrazovka umožňuje fotografování z různých úhlů. Mimo jiné dovoluje natočení o 180° a fotografování selfie. K dispozici je též volitelný EVF hledáček EVF-DC1.

 

Full HD video
G3X je schopen nahrávat Full HD videa (ve snímkové frekvenci 24p, 30p a 60p ve formátu MP4) a nabízí několik funkcí, které povyčují natáčení na vyšší úroveň - vstup pro externí stereo mikrofon a sluchátka pro audio monitoring při záznamu, ruční ovládání expozice a úroveň zvuku. G3 X také nabízí HDMI výstup pro přímé nahrávání a připojení k externímu videorekordéru, stejně jako pohodlné přehrávání záběrů na HDTV.

 

Pohotové ostření
Vysokorychlostní AF systém s 31 ostřícími body, spárovaný s kontinuálním snímáním o rychlosti až 5,9 snímků za sekundu v plném rozlišení, zachycuje rychlé akční záběry s přesností a lehkostí.

 

Kreativní funkce
Funkce „STAR" zachycuje úchvatné snímky a videa noční hvězdné oblohy ve vynikající kvalitě. Režim „hvězdné dráhy" vykresluje pohyb hvězd, zatímco režim "Star Time-Lapse Movie" vytváří působivá videa pohybu hvězd proti statickému pozadí tmavé oblohy.

 

Wi-Fi a NFC
Wi-Fi konektivita umožňuje snadné sdílení fotografií a videí prostřednictvím sociálních sítí typu Facebook, Twitter a YouTube s použitím Canon Image Gateway či přímo na kompatibilní iOS a Android zařízení. Technologie NFC  slouží pro rychlé a jednoduché spárování kompatibilních zařízení systému Android.

 

Aplikace Camera Connect
Nová aplikace Camera Connect v sobě spojuje řadu softwarových utilit společnosti Canon a umožňuje propojit jakýkoli Wi-Fi fotoaparát nebo kameru této značky - včetně digitálních zrcadlovek a kompaktů - s mobilním zařízením. Z jedné centrální aplikace tak mají uživatelé vzdálený přístup k celé řadě klíčových funkcí včetně dotykového automatického zaostřování a výběru kreativního režimu. Vzdálené focení je pak velmi pohodlné a přináší mnoho pokročilých možností.

 

  • 1,0" velký 20,2 Mpx snímač CMOS, procesor DIGIC 6
  • Ultraširokoúhlý objektiv 24-600 mm s 25× optickým zoomem
  • Světelnost objektivu od f/2,8
  • 3,2" výklopný dotykový displej sRGB PureColor II G LCD, rozlišení 1 620 000 bodů
  • Volitelný EVF hledáček EVF-DC1
  • Pětiosá stabilizace obrazu
  • Snímky typu RAW s volbou poměrů stran
  • Prstenec pro jemné ovládání zoomu
  • 31 bodový High Speed AF systém
  • Full HD (24p, 30p, 60p), Live HDMI output,
  • Nastavení clony, závěrky a citlivosti ISO ve filmech
  • Vstup pro externí stereomikrofon a sluchátka
  • Wi-Fi a NFC konektivita
  • Odolnost proti prachu a vodě

 

Zdroj: fotoskoda.cz/

Zdroj: https://www.fotoskoda.cz/canon-powershot-g3-x/?utm_source=Silverpop&utm_medium=email&utm_campaign=eMoment_24082015&utm_content=&spMailingID=49389649&spUserID=MTEyNjY5NDE5MTc1S0&spJobID=743694762&spReportId=NzQzNjk0NzYyS0#/tab/description

Canon PowerShot G3 X

Canon PowerShot G3 X

Tématické zařazení:

 » Články  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: