Bezpečnější telefony od LG díky KNOCK CODE™ - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Bezpečnější telefony od LG díky KNOCK CODE™

KnockCodeTM

17. dubna 2014, 12.22 | Jednoduché poklepání na displej smartphonu přináší nový rozměr uživatelského pohodlí a zabezpečení dat.

Funkci KnockCodeTM, která odemkne a zapne telefon pouhým poklepání, dnes představila společnost LG Electronic (LG) české veřejnosti. Poklepáním do jednoho ze čtyř kvadrantů displeje lze telefon zapnout a odemknout zároveň ve zlomku vteřiny, a díky předvolenému pořadí dotyků se do něj nedostane nikdo jiný kromě majitele.

 

Tuto bezpečnostní funkci představilo LG na smartphonu G Pro 2 a bude jí automaticky dodávat pro všechny klíčové modely. V jednom snadném kroku je smartphon připraven k použití. Uživatel jednoduše poklepe na displej předem navolenou kombinaci, své osobní "dotykové heslo", a tím okamžitě probudí a odemkne telefon. Nemusí si pamatovat vstupní kódy ani hledat odemykací tlačítka, vše zvládne zcela intuitivně. KnockCodeTM je vylepšeným pokračovatelem oblíbené funkce Knock ON, která ale postrádala bezpečnostní charakter.

 

KnockCodeTM šetří čas

Spotřebitelský výzkum ukázal, že majitelé smartphonů jej odemknou a kontrolují až stokrát za den. LG proto přišlo s funkcí KnocCodeTM, díky které je celý proces mnohem jednodušší než doposud, postačí jen poklepat na displej. Samotné poklepání musí mít ale určitou formu a odpovídat přednastavaným parametrům. Osobní dotykový kód může mít jednu z celkem 80 000 možných podob, uživatel si jen musí navolit kombinaci, která je pro něj přirozená a automatická. KnockCodeTM lze zadávat na libovolném místě displeje, takže i větší telefony je možné ovládat pouze jednou rukou.

 

Dotykové heslo nahradilo číselný kód

Velkou výhodou je zabezpečení telefonu, který neodemkne nikdo jiný než jeho majitel. Heslo v textové či číselné podobě je již zastaralé a snadno napodobitelné, dotyková paměť telefonů LG jej úspěšně nahradila. Displej telefonu je v rámci funkce KnockCodeTM rozdělen do čtyř kvadrantů, do kterých uživatel poklepe dvakrát až osmkrát v určitém pořadí. Netřeba otisků prstů ani scanu rohovky, KnockCodeTM zajitstí vyšší úroveň zabezpečení pouhým dotykem.

 

Funkce Knock CodeTM bude automaticky dodávána pro telefony LG L40, L70, L90, G2 mini a jako upgrade bude nabídnuta ke stažení i pro modely LG G2 a G Flex. Aktualizace pro poslední dva zmíněné modely bude k dispozici od 2. kvartálu 2014.

 

 

Tématické zařazení:

 » Články  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: