Vyhlášení výherců soutěže Nikon Photo Contest 2014–2015 - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Vyhlášení výherců soutěže Nikon Photo Contest 2014–2015

6. srpna 2015, 08.12 | Nikon vyhlásil výherce soutěže Nikon Photo Contest 2014-2015. První cenu v kategorii fotografie získal příspěvek „Fukushima Flowers“ („Květy z Fukushimy“) od Katsuhiro Noguchiho z Japonska

a první cenu v kategorii videa získal příspěvek „One" („Jediné") od Chrise Rudza z Polska. Oba příspěvky byly vybrány z 89 000 příspěvků ze 164 různých regionů. Od dnešního dne budou všechny vítězné snímky vystaveny na stránce Výsledky poroty (http://www.nikon-photocontest.com).

Letošní soutěžní příspěvky hodnotila porota složená ze 17 porotců z různých zemí. V porotě zasedli význační současní fotografové, filmoví režiséři, kreativci a odborníci v oblasti zpracování obrazu. Porotce Stephen Mayes říká o vítězi první ceny v kategorii fotografie:

„Vítězné snímky mohou být podceňovány, protože velice tiše vyprávějí o jedné z důležitých událostí uplynulého desetiletí. Jejich vnitřní krása však diváka vtáhne a přinutí k bližšímu prohlížení. Snímky nevyprávějí pomocí popisných podrobností fotografického postupu žádný příběh, ale místo toho pobízí k meditaci - nejdřív vizuální, pak intelektuální a nakonec emocionální, jak se postupně vynořuje jejich význam. Poslední emoci představuje naděje nabídnutá stejnou zemí, která v roce 2011 zradila svoje obyvatele."

Prestižní soutěž Nikon Photo Contest (NPC) od roku 1969 každoročně nabízí profesionálním i amatérským fotografům příležitost komunikovat a spoluvytvářet globální fotografickou kulturu. Do dnešního dne odeslalo více než 390 000 fotografů více než 1 540 000 fotografických děl. Letos byly poprvé akceptovány soutěžní příspěvky pořízené jakýmkoli digitálním zařízením včetně chytrých zařízení. Také byly představeny nové výzvy:
Všechny kategorie fotografie i videa mají nové téma Home (Domov). Účastníci soutěže mohou toto téma interpretovat libovolným způsobem podle toho, co pro ně osobně domov znamená. 
V kategorii videa byly akceptovány příspěvky s délkou 6 až 180 sekund.
Vybraným účastníkům ze všech kategorií, kterým je 19 let nebo méně, bude uděleno nové ocenění Generation N (Generace N).

Na webu soutěže Nikon Photo Contest bude vyhlášeno dalších 107 vítězů. Také budou zveřejněna všechna vítězná díla. Podrobnosti o plánovaných výstavách naleznete na adrese www.nikon-image.com/activity/salon/

 

Zdroj: nikon.cz

 

 

Zdroj: http://www.nikon.cz/cs_CZ/press_room/press_presentation.page?Period=New&Quarter=0&SY=0&ID=templatedata%5Ccs_CZ%5Cnews_article%5Cdata%5CBV-PR-WWA0710-winner-announcement

Tématické zařazení:

 » Články  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: