Vyhlášení vítězů prvního ročníku Evropského filmového festivalu Nikon - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Vyhlášení vítězů prvního ročníku Evropského filmového festivalu Nikon

Evropský filmový festival Nikon

6. dubna 2015, 08.24 | Nikon vyhlásil vítěze prvního ročníku Evropského filmového festivalu Nikon pořádaného společně s nezávislou filmovou organizací Raindance a uznávanou italskou herečkou a režisérkou Asií Argentovou.

Hlavní cenu získává film Voiceless - Stop the Bullies (Němý hlas - zastavme šikanu), který natočil Jagjeet Singh z Velké Británie. Výherce získává filmovou sadu Nikon D810 a plně hrazenou týdenní seznamovací cestu na filmový festival v Cannes v květnu 2015.

 

Z více než 300 krátkých filmů přihlášených do soutěže začínajícími filmaři z celé Evropy byl porotou na závěrečném hodnotícím sezení v Římě vybrán za vítěze hlavní ceny film Voiceless - Stop the Bullies od Jagjeeta Singha. Film nese silné poselství proti šikaně a porota oceňuje, jak dobře je přesvědčivý příběh filmu kombinován s kvalitním technickým provedením. Za vítěze v dalších kategoriích porota vybrala:

  • Best Narrative (Nejlepší příběh) -Frame of Reference(Nevinnost), Joel Jonsson a Christian Gardo ze Švédska
  • Technical Excellence (Vynikající technická kvalita) -Powerless(Moc elektřiny), Martin Taube ze Švédska
  • Best Student Entry (Nejlepší studentský film) -L'amour(Láska), Camille Van Wessem z České republiky

 

Festival též zahrnoval kategorii Best Film as voted for by the Public (Nejlepší film podle hlasování veřejnosti), která vycházela z počtu líbí se a sdílení získaných na portálu filmového festivalu Nikon. V této kategorii zvítězil film Greenwoodo(Zelené Vúdú), Marko Kovac ze Srbska.

Evropský filmový festival Nikon vyzval nadšence i profesionální filmaře, aby vytvořili krátký film o délce maximálně 140 sekund na téma „Odlišný pohled". V rámci tohoto tématu se od účastníků požadovalo, aby definovali pohled jako kombinaci svého postoje k určité věci, svůj vztah k vyprávěnému příběhu a fyzické postavení, ze kterého věc pozorují.

 

Kategorie a ceny

Vítěz hlavní cenu získá fotoaparát filmovou sady Nikon D810 a plně hrazenou týdenní seznamovací cestu na filmový festival v Cannes v květnu 2015 v roli zvláštního hosta organizace Raindance. 

Další dva vítězové ve vedlejších kategoriích Best Narrative a Technical Excellence získají fotoaparát Nikon D750 a peněžní výhru 3 000 eur. Vítěz ceny Best Student Entry získá fotoaparát Nikon D750 a peněžní výhru 2 000 eur. 

Výherce ceny Best Film as Voted for by the Public získá filmovou sadu Nikon D750.

 

Zdroj: nikon.cz

 

 

Zdroj: http://www.nikon.cz/cs_CZ/press_room/press_presentation.page?Period=New&Quarter=0&SY=0&ID=templatedata%5Ccs_CZ%5Cnews_article%5Cdata%5CBV-PR-WWA1503-Nikon_European_Film_Festival

Tématické zařazení:

 » Články  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: