Kvalitní tisk plakátů in-house? - Tiskové technologie - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Tiskové technologie

Kvalitní tisk plakátů in-house?

iPF6400SE

3. února 2014, 22.19 | Canon uvádí dvě velkoformátové tiskárny pro in-house tisk plakátů a POS materiálů.

• iPF6400SE a iPF8400SE, nové modely se systémem šesti pigmentových barev, rozšiřují řadu grafických tiskáren imagePROGRAF

• Ideální vyvážení mezi rychlostí a ekonomickou výhodností

• Snadno použitelné a cenově výhodné modely jsou zvláště vhodné pro oblast maloobchodu a pohostinství 

• Pigmentový inkoustový systém se šesti barvami včetně červené umožňuje vytvářet poutavé výstupy s dlouhodobou životností.

 

 

Canon Europe představuje dvě nové velkoformátové tiskárny imagePROGRAF s pigmentovým systémem šesti barev. Oba modely jsou určeny pro snadný in-house tisk plakátů a materiálů po podporu prodeje (POS). V rámci řady Canon imagePROGRAF zaujímají nové tiskárny iPF6400SE a iPF8400SE pozici mezi CAD modely se systémem pěti barev, které využívají inkousty na bázi barviva, a modely se systémem osmi a dvanácti barev pro fotografický a produkční tisk.

 

Nová 24palcová tiskárna imagePROGRAF iPF6400SE i 44palcová tiskárna iPF8400SE - koncovka ‘SE' znamená rychlý a ekonomický - plně pokrývají funkce, nezbytné pro interní výrobu plakátů a POS materiálů. Oba modely umožňují tisk plakátů na celou škálu nabízených médií až do velikosti A1, navíc v rychlém režimu tisku trvá tisk pouze jednu minutu. Canon tyto tiskárny navrhl jako zařízení nižší třídy pro méně náročné uživatele. Výhodou obou modelů jsou nízké pořizovací náklady i celkové náklady na pořízení.

 

Klíčovým rysem nových modelů je systém se šesti barevnými inkousty LUXIA-EX, který využívá pigmenty místo inkoustů na bázi barviva. Díky tomu jsou obě tiskárny kompatibilní se širokou škálou médií a pro výstupy je charakteristická dlouhodobá životnost tisku. Výběr barev (purpurová, azurová, žlutá, černá, matně černá a červená) použitých v inkoustovém systému snižuje spotřebu inkoustů. Využití červené barvy navíc umožňuje tisk poutavých grafických tisků v živých odstínech červené a oranžové, tedy v barvách, typických právě pro plakáty a materiály pro podporu prodeje.

 

Obě tiskárny podporují využití velkokapacitních zásobníků inkoustu. Volitelný zásobník nabízí objem 300 ml ve srovnání s objemem standardního zásobníku 130 ml u iPF6400SE a 700 ml (proti 330 ml) u iPF8400SE. Zásobníky inkoustů obou modelů umožňují výměnu bez přerušení tiskového procesu a výrazně tak snižují počet odstávek během tisku.

 

Při návrhu obou nových modelů zohlednil Canon také skutečnost, že mnozí zákazníci z maloobchodního i podnikového segmentu nemají k dispozici příliš volného kancelářského prostoru. Výsledkem je kompaktní konstrukce, která zabírá téměř o 20 procent méně plochy než modely imagePROGRAF iPF6400 nebo iPF6400S.

 

Jednou z hlavních vlastností obou nových tiskáren je maximálně jednoduché použití, díky kterému je mohou využívat i zákazníci, kteří mají žádné nebo jen velmi malé zkušenosti s tiskem. Canon k oběma modelům standardně dodává kvalitní software; uživatelé tak mají bez dalších investic k dispozici například PosterArtist Lite umožňující tisk plakátů ve čtyřech jednoduchých krocích a nechybí ani tiskový plug-in pro kancelářské balíky Microsoft Office. Standardní součástí dodávky jsou také aplikace pro přímý tisk a sdílení, které zefektivňují tisková workflow zjednodušením tiskového procesu a umožňují sdílení v prostředí cloudu.

 

„Zejména mezi firemními zákazníky a uživateli z oblasti maloobchodu a pohostinství roste poptávka po velkoformátových tiskárnách pro interní výrobu kvalitních plakátů při nízkých nákladech. Jde o pochopitelný trend, který navíc snižuje závislost firem na outsourcingu tisku a umožňuje úplnou kontrolu nad tím, kdy a co tisknou," říká Jiří Jedlička, produktový manažer LFP společnosti Canon CZ. „Snadno použitelné modely imagePROGRAF iPF6400SE a iPF8400SE tyto požadavky bez problémů splňují a umožňují ekonomicky výhodný operativní tisk poutavých materiálů, například v rámci konání propagačních akcí."

Tématické zařazení:

 » Články  » Tiskové technologie  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: