Tiskové technologie - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Tiskové technologie

HP a obchodní tiskárny Kolín

17. prosince 2007, 17.17 | Obchodní tiskárny, akciová společnost, člen skupiny OTK Group a největší tuzemský výrobce grafických etiket a flexibilních obalů, podepsaly smlouvu o nákupu digitálního stroje Hewlett-Packard Indigo Press WS4500.

 

 

 

Sítotisk

19. února 2001, 17.41 | Technika tisku vytlačováním tiskové barvy plochým sítem na potiskovaný materiál. Potiskávané plochy jsou vymezeny šablonou, kterou lze na síto kopírovat přímo, nebo nepřímo přenést z pigmentované fólie. Výhodou sítotisku je velký nános tiskové barvy, neomezené možnosti volby potiskovaného materiálu (obaly, hrnky atd.) a efektivnost i při nízkých tiskových sériích.

 

 

 

Ofsetový tisk

19. února 2001, 17.29 | Ofsetovým tiskem je v současnosti vyráběna většina firemních tiskovin. Z pohledu tiskové technologie jde o tisk z plochy, neboť jednotlivé tisknoucí i netisknoucí prvky umístěné na povrchu tiskové formy jsou ve stejné výšce.

 

 

 

Co je třeba vědět před tiskem barevné tiskoviny?

18. února 2001, 17.14 | Barvy dnes představují nepostradatelný prvek většiny tištěných materiálů. V řadě případů jsou nositeli základních informací, které se mají čtenářům sdělit. Jejich správná reprodukce je proto velmi důležitá.

 

 

 

Co všechno a jak je možné tisknout?

13. února 2001, 17.50 | Při zadávání tiskových zakázek můžete narazit na různé tiskové technologie. Každá se však hodí pro jiný druh zakázky, a proto jsme pro vás připravili jejich souhrnný přehled. Předem upozorňujeme, že v celém článku budeme dávat přednost srozumitelnosti před oficiální terminologií (při snaze zachovat obojí).

 

 

 

Strana výpisu

2

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: