Tipy a triky - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Tipy a triky

Alternativy: Editace obrazu, malba, křivky...

11. června 2013, 11.50 | Popírat dominanci společnosti Adobe na poli grafických editorů nelze. Je tomu zřejmě velmi podobně jako v případě Windows v oblasti operačních systémů. Jistě, jsou niky, v obou oblastech, kde to tak úplně neplatí. V případě operačního systému a oblasti grafiky to často je platforma MacOS, v případě samotných grafických aplikací to může být množství různých programů, které leckdy mohou dominovat. A začalo se o nich hovořit.

 

 

 

Jak vytvořit PostScript: Obecná pravidla

9. října 2001, 16.31 | Pokud máte problémy s tvorbou postscriptového souboru, nabízíme vám přehled zásad, co dělat a čeho se vyvarovat při jeho tvorbě.

 

 

 

Praktický tip pro skenování

14. září 2001, 16.48 | Pokud se vám stane, že naskenujete obrázek, který bude mít nevyvážené barvy, ještě stále ho můžete upravit ve Photoshopu. Na první pohled to může vypadat, že není důvod to dělat jinak, ale jak je tomu ve skutečnosti? Je lepší upravovat obrázek ve Photoshop nebo přímo při skenování? Ukážeme si to na malém příkladu.

 

 

 

Znáte akronymy dpi, lpi?

23. srpna 2001, 16.54 | Dnes nás bude zajímat, jaký je vztah mezi použitou tiskovou technikou a rozlišením obrázku. V podstatě chceme dojít k optimálnímu rozlišení obrázku v dpi, aby výsledek byl u dané tiskové techniky nejlepší. Z praxe známe spoustu tiskových technik, přičemž celkově je můžeme rozdělit do dvou, respektive tří kategorií - contone a raster.

 

 

 

Jaké je optimální rozlišení?

14. srpna 2001, 16.58 | Jaké rozlišení použít pro barevný leták, plakát nebo billboard? Zdánlivě jednoduchá otázka a většina lidí na ni špatně odpoví - co největší. Na jednu stranu je pravda, že čím kvalitnější zařízení, tím lepší rozlišení můžeme použít. To ovšem neznamená, že vyšší rozlišení nám pomůže. Vyšší rozlišení často naopak pouze prodražuje výtisk bez zvýšení kvality.

 

 

 

Jak vybrat barvu?

19. února 2001, 17.12 | Jakýkoliv požadavek na přesnou reprodukci určité barvy by měl být podložen její bližší identifikací v určitém barevném systému.

 

 

 

Co je to duplex?

19. února 2001, 17.07 | Duplex představuje zvýraznění obrázku přidáním druhé barvy. Často obyčejný vzhled běžné černobílé fotografie se velmi oživí, případně získá určitý nádech (staré fotografie jsou do žluta aj.)

 

 

 

K čemu je při tisku rastr a jak vzniká?

19. února 2001, 17.06 | Jedním ze základních pojmů současné tiskařiny je "rastr". Po dočtení tohoto článku byste neměli mít v záležitostech spojených s rastrem žádné pochybnosti nebo nejasnosti.

 

 

 

Jak si spočítat výslednou hmotnost spotřebovaného papíru?

19. února 2001, 17.04 | Kolik bude vážit vaše tiskovina?

 

 

 

Normalizované formáty papíru

19. února 2001, 17.02 | Jak jsou označovány normalizované formáty papíru?

 

 

 

Strana výpisu

2

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: