Společnost Sony na veletrhu CES 2015 odhalila celou řadu inovativních novinek - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Společnost Sony na veletrhu CES 2015 odhalila celou řadu inovativních novinek

8. ledna 2015, 08.07 | Špičkové audiovizuální zážitky ve 4K a s High-Resolution Audio, nový životní styl – zaznamenávání životních událostí (lifelogging) s pomocí stále se rozšiřující rodiny nositelného příslušenství SmartWear.

Sony Corporation představí na veletrhu 2015 International Consumer Electronics Show (CES) nové produkty, které uvede na trh tento rok. CES začíná v úterý 6. ledna 2015 v Las Vegas.

 

V duchu své filosofie „inspirovat, uspokojovat zvědavost lidí po celém světě a vytvářet emocionální hodnotu," společnost Sony představí nové produkty a prototypy. Těžiště novinek bude v oblasti technologií 4K Ultra High-Definition, High-Resolution Audio („Hi-Res") a příslušenství SmartWear.

 

Široká nabídka nových produktů od Sony s podporou 4K povznáší obraz ve 4K kvalitě a jeho záznam na zcela novou úroveň. Ve čtyřech modelových řadách se představí celkem 12 modelů nových 4K Ultra HDLCD televizí BRAVIATM, které díky novému procesoru 4K Processor X1 od Sony nabídnou ještě úchvatnější obraz. Mezi novými modely televizí BRAVIA najdeme nejtenčí televize na světě*1 (přibližně 4,9 mm v nejtenčím bodě) a také první přístroje osazené reproduktory s podporou Hi-Res*2.

 

Celá řada modelů 4K Full HD televizí od Sony bude mít navíc nejnovější operační systém AndroidTM TV, díky němuž budou televize moci sdílet více funkcí s mobilními zařízeními. Rozhraní služby Sony One-Flick Entertainment nabízí komfortní a snadnou obsluhu pomocí intuitivního dálkového ovladače s touchpadem podporujícím ovládání gesty - obrovský archiv obsahu budete mít vždy na dosah prstů. Kombinace těchto dvou inovací přináší spotřebitelům nové možnosti interakce s televizí, přehrávání obsahu, využívání služeb a aplikací.

 

Sony nyní také nabízí novou 4K technologii ve svých digitálních videokamerách a fotoaparátech. Nový model Action Cam umí zaznamenávat video ve 4K kvalitě - a to odkudkoliv, kam ho připevníte. Výsledkem je vždy ostrý, jasný a věrný obraz skutečnosti. Sony na veletrhu CES představí také nejnovější videokameru 4K Handycam®, která je přibližně o 30 % menší a o 20 % lehčí než v současnosti prodávané modely*3 a která je vybavena patentovanou technologií Sony Balanced Optical SteadyShotTM pro stabilizaci obrazu.

 

V oblasti audio techniky je široká nabídka nových produktů Sony, které podporují Hi-Res Audio a nabízí špičkový zvuk v domácím prostředí i v terénu. Sony uvede na trh celkem deset nových modelů*4, včetně high-end přehrávače Walkman®, sluchátek, bezdrátových reproduktorů, domácího kina a multikanálových integrovaných zesilovačů. Nový LDACTM kodek od Sony, který - oproti současným technologiím*5 - umožňuje přenos až trojnásobného objemu zvukových dat, přináší bezdrátový poslech hudby přes Bluetooth® v daleko vyšší kvalitě než bylo možné doposud. V pavilonu Sony na veletrhu nebude chybět ani představení nové funkce SongPal LinkTM, která umožňuje simultánní přehrávání audio signálu na několika propojených zařízeních*6. Posluchači budou mít pocit, že se ocitli ve světě hudby, který sahá daleko za hranice místnosti, kde se demo odehrává.

 

Sony také nadále investuje do vývoje nových modelů nositelného příslušenství SmartWear, které nabízejí nové funkce pro moderní životní styl. Na loňském veletrhu CES společnost Sony představila inovativní prototypovou řadu produktů SmartWear, které zaznamenávají každodenní události v životě svého uživatele. Data zaznamenávaná v aplikaci Lifelog pomáhají uživateli identifikovat a zlepšit jeho návyky - příslušenství SmartWear je tedy velmi užitečným společníkem, který může podstatně zlepšit kvalitu života svého majitele. V roce 2015 Sony hodlá posílit spolupráci se značkami ze světa módy a životního stylu a nabídnout nové způsoby nošení těchto elektronických doplňků formou tradičního náramku. Nebudou však chybět ani sluchátka, brýle - příslušenství SmartWear bude mít mnoho forem a podob. Rostoucí portfolio služeb a aplikací od Sony i třetích stran podstatně rozšiřuje možnosti těchto doplňků - od každodenní komunikace po lepší sledování a záznam tělesných aktivit - například běhu, golfu a fitness.

 

 

*1: Pro LCD TV s úhlopříčkou obrazovky 20 palců a více. Údaj platný k datu zveřejnění tiskové zprávy.

*2: Údaj platný k datu zveřejnění tiskové zprávy.

*3: FDR-AX100

*4: V USA, cílovém trhu pro SEL.

*5: SBC (328kbps, 44.1kHz)

*6: Zařízení podporující Hi-Res: bezdrátové reproduktory, domácí kina a multikanálové integrované zesilovače.

 

 

 

Řada X9000C

Hlavní produkty a prototypy představované na veletrhu

4K

Sony na trh uvede 12 modelů 4K LCD televizí BRAVIA ve čtyřech modelových řadách. S novým procesorem 4K Processor X1 budou nabízet nepřekonatelný pocit z obrazu - úchvatnou čistotu, široké barevné spektrum, vysoký jas a kontrast. Na veletrhu se představí modely řady X9000C v nové designové koncepci Floating Style s nejtenčí konstrukcí na světě*1 (přibližně 4,9 mm v nejtenčím bodě). Sony také odhalí modely řady X9300C, které jako první na světě*2 podporují Hi-Res Audio - jsou vybaveny Hi-Res reproduktory a mají zabudovanou patentovanou technologii DSEE HXTM od Sony, která „vylepšuje" komprimovaný audio signál z různých zdrojů včetně TV na kvalitu blížící se Hi-Res Audio*7.

 

Nové produkty od Sony podporují 4K kompatibilitu videa H.265/HEVC (High Efficiency Video Coding) a WebM VP9 standardy video komprese, které umožňují diváků si vychutnat mnoho 4K programů. A jelikož YouTubeTM celosvětově používá formát VP9, lidé mohou sledovat uživatelsky generovaný obsah - například videa natočená kamerkou 4K Action Cam a nahraná na YouTube - ve 4K kvalitě na svých televizích BRAVIA.

 

FDR-X1000VR, první model z řady Action Cam, který podporuje 4K*8, nabízí také HD záznam videa ve vysokém bitrate 4K/30p (100 Mbit/s). Je také vybaven nejnovější verzí technologie SteadyShot technology*9 a jako první ve své modelové řadě umí redukovat hluk způsobený poryvy větru. Nová videokamera Action Cam natáčí 4K video, které je dokonale ostré, jasné a věrné realitě.

 

Nová videokamera FDR-AX33 4K*8 Handycam je přibližně o 30 % menší a o 20 % lehčí oproti současnému modelu*3. Je to také první Handycam s podporou 4K, který disponuje technologií Balanced Optical SteadyShot potlačující rozostření obrazu při všech režimech snímání - od širokoúhlého po teleobjektiv. Díky této automatické stabilizaci obrazu je nyní pro amatéry mnohem snazší docílit kvalitního a stabilního 4K videa.

 

*7: Až do ekvivalentu 192 kHz/24 bit.

*8: QFHD (3940 x 2160)

*9: Pouze při záznamu v HD.

 

High-Resolution Audio

Široké portfolio produktů Sony nabízí nepřekonatelný pocit z hudby - doma i mimo domov. Nové přírůstky přinášejí vyšší kvalitu bezdrátového poslechu přes Bluetooth než kdykoliv předtím a přehrávání hudby ve více připojených zařízeních současně*6 díky funkci SongPal Link.

 

Přehrávač NW-ZX2 Walkman® s podporou Hi-Res Audio je nový prémiový model řady ZX, který kráčí ve stopách populárního vlajkového modelu Walkman® NW-ZX1, který byl uveden na trh na podzim 2013. Inovovaný high-end model dodává zvuku ZX1 úplně nový rozměr díky novému, pevnému šasi pro ještě kvalitnější zvuk. Nový model přehrává až 33 hodin hudby v Hi-Res kvalitě (192 kHz/24 bit) a ultra HD přes Bluetooth v kombinaci s novými sluchátky Sony MDR-1ABT. Sony na veletrhu CES představí také prototyp autorádia s podporou Hi-Res Audio.

 

SmartWear

Mezi prototypy SmartWear bude na veletrhu ke shlédnutí Smart B-Trainer - univerzální a velmi lehký doplněk ve tvaru sluchátek pro běžce, vybavený všemi potřebnými senzory pro běh a funkcemi přehrávání hudby. Toto zařízení motivuje k udržování pravidelné běžecké rutiny a zlepšování výkonnosti tím, že vybírá písně v tempu, které je podobné jako tep srdce běžce; dává také hlasové pokyny a tipy v rámci několika volitelných běžeckých režimů.

 

Pavilon Sony také předvede historicky první veřejnou expozici konceptu SmartEyeglass Attach! pro sportovní využití v podobě displejové jednotky Single Lens Display Module, která se připevňuje k brýlím a byla avizována v prosinci 2014. Modul fungující ve vysokém rozlišení je vybaven unikátní technologií OLED od Sony a je kompatibilní s brýlemi partnerských výrobců. Po připevnění na brýle nabízí nositeli užitečná data a informace ve vysokém rozlišení na barevném displeji. Modul lze používat stejně dobře venku i uvnitř. Modul doplňuje brýle s transparentními čočkami SmartEyeglass, které jsou určeny developerům a jejich uvedení na trh se plánuje na tento rok. Jedná se o podobnou revoluci, jako když značka Sony vstoupila na trh nositelného chytrého příslušenství. Sony bude i nadále rozšiřovat svoji nabídku SmartWear o nové koncepce a inovativní, ale zároveň funkční produkty.

 

Life Space UX

Smart B-Trainer

 

Na loňském ročníku CES společnost Sony představila novou koncepci Life Space UX, která dává nový rozměr obytnému prostoru. Sony pokračuje v procesu komercionalizace několika prototypů Life Space UX. Ty jdou ve šlépějích prvního produktu nesoucí toto označení, kterým je 4K Ultra Short Throw Projector. Tento projektor, pokud je umístěn na podlaze u zdi, celou stěnu přemění na obrovské okno do jiného světa. Projekce o úhlopříčce 147 palců má čtyřikrát jemnější detail než Full HD. V září loňského roku byl projektor uveden na trh v USA.

 

Symphonic Light

V letošním roce se dočkáme několika dalších novinek z koncepční řady Life Space UX, včetně LED reproduktor, který má tvar žárovky a funguje též jako lampička. Hodí se do každého interiéru, který oživí bezdrátovým přenosem hudby. Na uvedení na trh také čeká Portable Ultra Short Throw Projector, projektor ve tvaru kompaktní kostky o straně cca 10 cm. Projektor zvládá obraz o úhlopříčce až 50 palců, takže uživatel může sledovat film v podstatě kdekoliv - třeba v kuchyni nebo v koupelně z vany. Sony na veletrhu CES také představí v historické premiéře tři modely Symphonic Light, dalšího typu „barevné hudby", která naplní místnost křišťálově čistým zvukem a světly. Tyto a další jedinečné produkty Life Space UX od Sony tvoří novou vizi pro prostor, v němž žijeme.

 

 

*Obchodní značky všech zde zmíněných produktů a ochranné známky nebo ochranné známky Sony Corporation a přidružených společností.

 

 

Tématické zařazení:

 » Články  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: