Sony vystavuje na předním světovém veletrhu fotografické a zobrazovací techniky Photokina 2014 - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Sony vystavuje na předním světovém veletrhu fotografické a zobrazovací techniky Photokina 2014

HVL-F32M

6. října 2014, 08.07 | Představí se nejnovější modely digitálních fotoaparátů a rozšířená řada objektivů α
Na předním mezinárodním veletrhu fotografické a zobrazovací techniky Photokina 2014, který se koná v německém Kolíně, společnost Sony Corporation („Sony“) představuje paměťovou videokameru PXW-FS7 XDCAM™ s výměnným objektivem, která doplní modelovou řadu fotoaparátů s výměnnými objektivy, a kompletní řadu bajonetových objektivů, včetně nových výkonných modelů objektivů α kompatibilních s plnoformátovými 35mm snímači.

 

Sony také odhalí systém automatického ostření 4D FOCUS, který pokrývá širokou horizontální/vertikální plochu, a má rychlé automatické ostření (AF), které jedinečným způsobem docílí vysoké přesnosti. Tento systém je již součástí několika produktů, například α6000, a je vnímán jako jedna z nejmodernějších foto technologií.

Na veletrhu se také představí vítězné fotografie z letošního ročníku soutěže Sony World Photography Awards, kterou Sony podporuje již od roku 2007.

 

Fotoaparát α s výměnnými objektivy

 

Bajonet E

 

Sony představuje svoji modelovou řadu α7 s plnoformátovým 35mm CMOS snímačem v lehkém těle s výměnným objektivem a model α6000.

 

α7S

Snímač Exmor® CMOS 35 mm s přibližně 12,2 miliony efektivních pixelů v kombinaci s obrazovým procesorem BIONZ XTM fotoaparátu α7S velmi usnadňuje fotografování i natáčení videa díky vysoké citlivosti a nízké hladině šum. Uvedený model disponuje mimořádně širokým rozpětím citlivosti a dynamickým rozpětím.

 

α5100

Model α5100 se snímačem Exmor CMOS nabízí přibližně 24,3 efektivních pixelů a automatické ostření s fázovou detekcí na 179 ohniskových bodů, které tedy pokrývá téměř celou plochu. Nejmodernější super rychlé hybridní automatické ostření umožňuje vynikající dynamické sledování a vysokou rychlost automatického ostření už od 0,07 vteřin.

 

 

Bajonet A

Modelová řada fotoaparátů s bajonetem A nabízí špičkové technologie a širokou řadu výkonných výměnných objektivů, s nimiž, díky možnostem zachycení emocí a výrazu, bude fotografování uživatele skutečně bavit.

 

α77 II

Nejnovější model s bajonetem A a snímačem Exmor CMOS nabízí přibližně 24,3 efektivních pixelů a automatické ostření s fázovou detekcí na 179 ohniskových bodů (15 křížových bodů); v tomto směru má tedy nejlepší parametry na světě. α77 II dosahuje skutečně vysoké kvality snímku a přesnost sledování fotografovaného objektu, a díky novému AF algoritmu má i velmi precizní automatické ostření. I když se fotografovaný objekt pohybuje, systém automatického ostření ho stále sleduje, takže je možné snímat sekvenčně (rychlostí až 12 snímků za vteřinu v sériích až 60 snímků v plném rozlišení). Můžete si tedy být jisti, že vám ten nejlepší okamžik nikdy neunikne.

 

 

Paměťová videokamera XDCAMTM se systémem výměnných objektivů

 

PXW-FS7

Bajonet E a snímač 4K Exmor Super 35 mm CMOS (přibližně 11,6 milionů pixelů celkem, z čehož 8,8 efektivních) jsou u tohoto modelu doplněny také podporou záznamu videa ve formátu 4K XAVC. Nový ergonomický design zajišťuje maximální ovladatelnost i při obsluze jedním člověkem - a to při všech způsobech natáčení: na rameni, z ruky nebo z podhledu.

 

 

Objektivy α

 

Širokoúhlý zoom SEL1635Z ZEISS® Vario-Tessar T* FE 16-35mm F4 ZA OSS (bajonet E):

SEL1635Z nabízí extrémně vysoké rozlišení a díky němu také vysokou ostrost obrazu po celé ploše až k samotnému kraji, a snižuje zkreslení a zakřivení obrazového pole na úplné minimum. ED (extra-low dispersion) čočka s extra nízkou disperzí navíc umožňuje potlačení chromatické aberace. Povrch ZEISS T* (T-star) zlepšuje kontrast a snižuje odlesky od povrchu čočky. Mimořádný optický výkon je velmi vhodný pro fotografování krajiny, při kterém využijete přednosti tohoto širokoúhlého objektivu.

 

Zoom s motorovým pohonem SELP28135G GTM FE PZ 28-135mm F4 G OSS (bajonet E)8:

První standardní objektiv na světě, který podporuje plnoformátový 35mm snímač a jehož zoom má zároveň motorový pohon. Jeho konstrukce je optimalizovaná pro maximální ovladatelnost a výkon při natáčení kvalitního videa například ve 4K rozlišení. Je kompatibilní s modelovou řadou α7 a profesionální videokamerou PXW-FS7, která byla představena na veletrhu IBC 2014. Zoom je poháněn motorem SSM (Super Sonicwave Motor), jehož výhodou je plynulost a tichost provozu. Je to vůbec poprvé, kdy se objektivu α dostává systému tří samostatně ovládaných prstenců „zoom-ostření-clona", který nabízí široké možnosti ovládání rychlosti zoomu a dokonce i obrácený směr.

 

Sony také vystavuje 4 objektivy (FE 24-240mm F3.5-6.3 OSS, FE 28mm F2, Distagon T* FE 35mm F1.4 ZA, FE 90mm F2.8 Macro G OSS) a dva konvertory (FE Ultra Wide Converter a FE Fisheye Converter) s podporou plnoformátových 35mm snímačů, které jsou ještě ve vývoji.

 

Společně s těmito objektivy značka Sony odhalila i svoji „mapu" budoucích modelů, které hodlá uvést na trh. V roce 2016 by to mělo být více než dvacet objektivů s bajonetem E a podporou plnoformátových 35mm snímačů.

 

 

Digitální fotoaparát Cyber-Shot

 

Sony představuje také svoji uznávanou řadu RX. Fotoaparáty jsou vybaveny plnoformátovými 35mm snímači Exmor a palcovými podsvícenými snímači Exmor R CMOS pro stále lepší kvalitu snímků bez kompromisu - a to i u těch rozměrově nejmenších kompaktních modelů.

 

RX100 III

Tento kompaktní kapesní model má palcový podsvícený snímač Exmor R CMOS, nový 24-70mm objektiv ZEISS® Vario-Sonnar T* (T-star) a jasný, komfortní záklopný hledáček OLED Tru-FinderTM, díky nimž nabízí vysoké rozlišení a skvělou reprodukci textur.

 

 

Fotoaparát ve stylu objektivu

Sony také vystavuje svoji řadu fotoaparátů ve stylu objektivu, které lze připojit k chytrému telefonu přes Wi-Fi - pro fotografování nebo záznam videa přímo z telefonu nebo selfie z ruky z jakéhokoliv úhlu - i samostatně, bez kontaktu s chytrým telefonem.

 

ILCE-QX1

Toto je první model této řady s možností výměnného objektivu. Nabízí stejný velký APS-C snímač, který známe z fotoaparátů s výměnnými objektivy, díky němuž můžete pracovat s úchvatnými bokeh efekty, fotografovat jasné noční snímky s vysokou citlivostí a nízkou hladinou šumu nebo k němu připojit objektiv z řady α pro ještě širší kreativní možnosti.

 

DSC-QX30

Tento model disponuje objektivem Sony G (optický třicetinásobný zoom) a technologií optické stabilizace obrazu. Objekty, které je velmi obtížné zachytit fotoaparátem zabudovaným v chytrém telefonu, můžete nyní zachytit daleko kvalitněji a přesněji.

 

 

 

 

 

Action Cam

 

HDR-AZ1VR Action Cam Mini

Díky své váze pouhých 63g může být tento model připevněn přímo na tělo nebo například na řídítka kola - pro natáčení „akčních" sportů - například snowboarding, horská kola nebo surfing. Díky dálkovému ovladači Live View Remote (součást sady) s GPS modulem se Sony podařilo zmenšit rozměry této kamerky zhruba o třetinu a snížit i její hmotnost ve srovnání se současným modelem (HDR-AS100V). Kromě výše uvedeného sportovního natáčení je tato kamera vhodná pro natáčení jakýchkoliv akčních zážitků například při cestování nebo aktivním trávení volného času - a to ve vysoké kvalitě.   

 

 

Videokamera Handycam

 

FDR-AX100

Palcový podsvícený snímač Exmor RTM CMOS, obrazový procesor a nový typ objektivu optimalizovaný pro záznam videa ve vysoké 4K kvalitě. Kamera umí zachytit detail textury naprosto věrně ve vysokém rozlišení. Tento model je také kompaktnější a lehčí než jeho předchůdce FDR-AX1: má přibližně o čtvrtinu menší rozměry a je o třetinu lehčí - pro velmi snadné natáčení ve 4K/30p rozlišení.

 

 

Konvertor RAW Capture One Express (for Sony) a grafický editor

 

Konvertor RAW Capture One a grafický editor od Phase One se nyní představují v adaptaci speciálně pro Sony. Konvertor RAW Capture One Express (for Sony) dostanou zdarma zákazníci, kteří si koupí fotoaparát s výměnným objektivem nebo digitální fotoaparát Cyber-shot RX. Grafický editor v sobě má i pokročilé funkce pro práci se soubory ve formátu RAW pro ještě efektnější finální úpravu vašeho snímku.

 

 

 

XLR-K2M

Tématické zařazení:

 » Články  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: