Samsung získal největší počet cen za design na soutěži IDEA 2015 - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Samsung získal největší počet cen za design na soutěži IDEA 2015

Samsung NX mini

11. září 2015, 15.34 | Úspěch sklízely domácí spotřebiče, příslušenství smartphonů i fotoaparát. Celkem osm ocenění za nejzdařilejší design zahrnuje jednu zlatou, tři stříbrné a čtyři bronzové ceny.

 

Samsung získal největší počet ocenění udílených v rámci jedné z nejprestižnějších světových designérských soutěží International Design Excellence Awards (IDEA) 2015. Tato soutěž pořádaná již od roku 1980 organizací Industrial Designers Society of America je jednou z nejvlivnějších designérských soutěží, které hodnotí kreativní a inovativní design.

 

Celkem osm ocenění získaly produkty společnosti Samsung z různých kategorií od domácích spotřebičů po příslušenství mobilních telefonů. Mezi vítězi jsou například brýle pro zobrazení virtuální reality Samsung Gear VR, myčka nádobí s novým mechanismem vodních trysek či flipové pouzdro na smartphone s LED diodami. Všechny tyto produkty jsou ukázkou inovací společnosti Samsung.

 

Zlaté ocenění IDEA 2015:

Fotoaparát Samsung NX mini - Tento kompaktní fotoaparát s výměnnými čočkami je tenký pouhých 22,5 mm a váží jen 158 g. Prostřednictvím moderního přístupu k tradičním fotoaparátům ztělesňuje NX mini jednoduchý, klasický a zároveň nadčasový design.

 

Stříbrná ocenění IDEA 2015:

Myčka nádobí Samsung WaterWall - Účinná lišta s vodními tryskami pokrývá prostor myčky tak, jak to rotační lišty nedokážou. Díky vyměnitelné gumové podložce Flextray mohou být příbory a kuchyňské potřeby uložené a snadno umyté naplocho. Poté se i s podložkou jednoduše z myčky vyjmou.

 

Flipové LED pouzdro - Toto pouzdro zobrazuje jako první na světě informace a zprávy ze smartphonu pomocí LED diod na povrchu pouzdra.

 

Ocenění za pojetí designu domácích spotřebičů Samsung - Samsung vysvětluje design svých domácích spotřebičů srozumitelně a s důrazem na cit a souvislosti.

 

 

Bronzová ocenění IDEA 2015:

Gear VR - Toto nositelné zařízení pro virtuální realitu doplněné o nejnovější smartphone společnosti Samsung lze snadno ovládat pomocí dotykového panelu. Ergonomický design umožňuje uživatelům vychutnat si virtuální realitu pohodlně, kdykoliv a kdekoliv.

 

Bezdrátové reproduktory s prostorovým zvukem - Díky aerodynamickému tvaru reproduktoru se zvuk přenáší ve všech směrech - 360° (WAM6500/WAM6501).

 

Přenosná klimatizace - Je vždy po ruce a snadno se přenáší díky praktickému madlu. Nevyžaduje vnější provozní jednotku.

 

Mikrovlnná trouba Samsung Hotblast - Za luxusním designem stojí černé čelní sklo s tenkým rámečkem, široká dvířka a splývající rukojeť.

 

 

Dalších 31 produktů společnosti Samsung se dostalo do finále IDEA 2015. Byly mezi nimi například televizory Samsung SUHD (S9W) s prohnutou obrazovkou a poměrem stran 21:9, které přeměnily televizory v umělecká díla. Podobně jako u soch v galerii je i displej Samsung S9W umístěn na mistrně zpracovaném kovovém podstavci ve tvaru kvádru. Do užšího výběru se dostala také tiskárna Samsung UX (Smart UX Center), která umožňuje uživatelům spravovat dokumenty snadno na základě funkcí mobilního operačního systému. Ve finále se objevily i webové stránky společnosti Samsung zaměřené na design, představující hodnoty ​​a kulturu založené na vlastní filosofii designu.

 

Zdroj: samsung.com

 

Zdroj: http://www.samsung.com/cz/news/local/samsung-got-the-highest-amount-of-awards-for-design-in-idea-2015

Tématické zařazení:

 » Články  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: