Samsung představuje na IFA, jak přivést Internet věcí k životu - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Samsung představuje na IFA, jak přivést Internet věcí k životu

23. září 2015, 16.31 | Samsung prezentuje nové produkty, partnerství a strategii Internetu věcí. K vidění je například řešení pro zabezpečení domácnosti Smart Home Monitor, rozšířený UHD obsah společně s novým UHD Blu-ray přehrávačem, chytrá pračka AddWash či mobilní aplikace pro BMW a Volkswagen.

 

Samsung představil, jak se přeměňuje Internet věcí (IoT) od vize do reality. Na své tiskové konferenci na veletrhu IFA 2015 v Berlíně představila řadu nových zařízení a služeb IoT. Tyto nejnovější příspěvky společnosti Samsung k rychle rostoucímu ekosystému IoT jsou hluboce zakořeněny v její základní filozofii Internetu věcí: otevřenost, spolupráce napříč odvětvími a - nejdůležitější - přístup zaměřený na člověka.

 

Chcete-li nahlédnout do nekonečných možností Internetu věcí, navštivte IoT zónu Samsung uprostřed stánku společnosti Samsung v CityCube v Messe Berlin, která byla vytvořena ve spolupráci s proslulým architektem Ferrucciem Lavianim.

 

Samsung SmartThings Hub s řešením Smart Home Monitor

Samsung představil v rámci SmartThings novou řadu IoT zařízení, která jsou výkonnější a snáze se používají.

 

Alex Hawkinson, zakladatel a CEO SmartThings, prohlásil, že Internet věcí uspěje pouze tehdy, když budou IoT zařízení mimořádně uživatelsky přívětivá. Zároveň mají dávat spotřebitelům možnost přizpůsobit si je a mít snadný přístup k nástrojům, které jim dodají pocit klidu, když budou zrovna mimo domov.

 

Nový Samsung SmartThings Hub má výkonnější procesor, který umožňuje monitorování prostřednictvím videa, a obsahuje záložní baterii, která vydrží až 10 hodin v případě výpadku proudu. Video monitoring dává lidem možnost nepřetržitě sledovat, co se děje, ale nahrávat video lze jen v případě neočekávaných událostí, jako je pohyb u předních dveří. Tím je vyváženo soukromí a zabezpečení domácnosti.

 

Nový Samsung SmartThings Hub, tedy senzory a aktualizovaná mobilní aplikace, byl dnes uveden ve Spojených státech. Příští týden bude následovat Velká Británie a v roce 2016 je na řadě zbytek Evropy.

 

SmartThings také přichází s novým řešením Smart Home Monitor, které poskytuje jednotný přístup a kontrolu v případě vniknutí do objektu, kouře a ohně, průsaků vody a záplav či obdobných situací v domácnosti. Dodává totiž uživatelům upozornění a videa v reálném čase z více kamer přes SmartThings aplikace.

 

Rozšíření UHD ekosystému o nový obsah a partnerství

Samsung se zavázal k rozšíření UHD ekosystému prostřednictvím partnerství se společnostmi jako Amazon, Netflix, Wuaki, Chili, Strefa VoD, Videoland a Videoload, stejně jako s partnery z oblasti regionálního vysílání po celé Evropě. Mezi ně patří Canal Plus, British Telecom (BT) či HD+ a jsou zásadní pro vytváření UHD obsahu a poskytování ho spotřebitelské základně.

 

Prostřednictvím tohoto partnerství s celosvětovými lídry v oblasti UHD přináší Samsung na trh komerční UHD vysílání. Uživatelé si tak mohou vychutnat své oblíbené pořady a programy v prémiové obrazové kvalitě.

 

Samsung také navázal spolupráci s GameFly a zahájil GameFly Streaming - předplacenou službu, ​​která přináší nejoblíbenější hry na světě do obývacích pokojů odběratelů, aniž by potřebovali konzole, kabely nebo disky. GameFly funguje na principu streamování populárních titulů na internetu, jako jsou například hry Batman: Arkham Origins, Lego Batman 3, GRID 2 či HITMAN Absolution. Vše bude k dispozici přímo na Samsung Smart TV.

 

Povznášející zážitek ze sledování

Závazek společnosti Samsung je poskytovat uživatelům televizory, které vytvářejí maximální zážitek ze sledování. Samsung SUHD televizory jsou schopny zobrazovat High Dynamic Range (HDR) kvalitu obrazu, která dává vyniknout vyššímu kontrastu, jasnějším barvám, tmavým detailům a výrazné záři. Lze tak říci, že se obraz zdá živější a autentičtější, než kdy předtím.

 

Majitelé televizorů Samsung jsou první na trhu, jejichž zařízení podporují novou specifikaci HDMI 2.0a. Je tak možný přenos HDR metadat přes vnější zdroje kompatibilní s HDR. Aktualizace softwaru poskytuje majitelům SUHD TV nejživější kvalitou obrazu aktuálně dostupnou na trhu. Tato firmwarová aktualizace má za úkol rozšířit spektrum HDR obsahu pro spotřebitele a zároveň nastavit zcela nový standard pro televizní a zábavní průmysl jako celek.

 

Kromě toho si zákazníci mohou užít tuto vynikající kvalitu obrazu na řadě prohnutých televizorů Samsung, které při sledování navozují takřka reálný zážitek. Elegantní design televizorů se navíc skvěle hodí do moderních domácností. Zákazníci si mohou vybrat z 28 prohnutých SUHD televizorů ve velikosti od 48 palců do 105 palců.

 

Aby Samsung poskytoval spotřebitelům ještě více možností, jak sledovat oblíbený UHD obsah, zavádí nové Ultra HD Blu-ray přehrávače, které podporují přehrávání Blu-ray UHD disků. Tyto přehrávače dokážou poskytovat čtyřikrát vyšší rozlišení a 64krát více barev ve srovnání se standardními Blu-ray přehrávači. Také jsou schopné díky upscallingu dodat rozlišení UHD jakémukoliv disku a mají ve výbavě službu 4K streamingu. Elegantní zaoblený design Ultra HD      Blu-ray přehrávačů plynule kopíruje prohnutí televizorů Samsung SUHD.

 

Samsung AddWash - chytrá pračka propojená se smartphonem

Samsung WW8500 AddWash je první pračka na světě, která umožňuje spotřebitelům přidat prádlo v jakékoliv fázi pracího cyklu, a to díky inovativním dvířkům Add Door. Stisknutím tlačítka Pauza se zastaví otáčení bubnu, takže je možné přidat další prádlo, bez ohledu na to, zda se jedná o dres, který musí být připravený na zítřejší fotbalový trénink, nebo svetr, či dokonce džíny. Samsung AddWash také poskytuje novou úroveň péče o jemné tkaniny určené pouze pro ruční praní, protože nyní mohou být přidány přímo na začátku cyklu máchání.

 

Pračka Samsung WW8500 AddWash je propojená se zařízeními Android a iOS, takže uživatelé mohou vzdáleně sledovat a řídit prací cyklus včetně přijímání řady oznámení přímo do smartphonu. Díky cyklu SuperSpeed, který vypere běžnou várku za méně než hodinu, dosahují spotřebitelé lepších a rychlejších výsledků. Pračka má ve výbavě také funkci SuperSpray, tedy proud vody pro účinnější vymytí pracího prostředku. Vylepšená funkce EcoBubble vytváří pevnější bubliny, které pronikají do tkaniny 40krát rychleji ve srovnání s běžnou směsí vody a mýdla. Přináší tak výjimečné výsledky praní i ve studené vodě.

 

 

Spolupráce s BMW a Volkswagen

Samsung spatřuje v autech důležitou součást vznikajícího ekosystému Internetu věcí. Spolupracuje tak s několika předními automobilkami na inovacích automobilového odvětví.

 

Samsung SmartThings bude brzy integrovaný do vozů BMW. Upozornění ze SmartThings Hub se tak zobrazí přímo na palubní desce. Aplikace SmartThings také umožní zkontrolovat technický stav vozidla BMW, a dokonce jej i zamknout a odemknout na dálku.

 

Samsung také oznámil podrobnosti o spolupráci s automobilkou Volkswagen. Aplikace Car Mode for Galaxy, která umocňuje řidičům zážitek z jízdy, je poháněná vedoucím standardem na poli automobilové konektivity MirrorLink. Car Mode for Galaxy lze ovládat jak dotykem, tak hlasem prostřednictvím funkce S-Voice. Umožňuje tak řidičům přijímat hovory snadno a bezpečně, poslouchat oblíbenou hudbu nebo dostávat informace o směru trasy. Dokonce nahlas čte příchozí textové zprávy. Uživatelé mohou využívat všechny výhody této mobilní aplikace dokonce i v autě bez odpovídajícího rozsahu funkcí.

 

V rámci partnerství s automobilkou Volkswagen představil Samsung také aplikaci Volkswagen App Car-Net e-Remote. Tato aplikace propojí nejnovější chytré hodinky Samsung Gear S2 s vozidlem Volkswagen, což řidiči umožňuje okamžitou interakci přímo ze svého zápěstí. Ať už se jedná o umístění zaparkovaného vozidla, zapnutí klimatizace před příchodem do automobilu za horkého dne, nebo správu baterie elektromobilu Volkswagen, Samsung a Volkswagen jednoznačně propojily automobily a nositelná zařízení na zcela nové úrovni.

 

„V srdci všech inovací společnosti Samsung v oblasti Internetu věcí je náš dlouholetý přístup ke zkoumání a pozorování každodenního života lidí. Nahlížíme za zřejmé, abychom nalezli inovativní způsoby obohacení života pomocí přeměny každodenních momentů v příjemné zážitky. Tato filozofie se nezmění, jelikož jsme leadry na cestě k chytřejší, propojenější a lidštější budoucnosti pro nás všechny," řekl Dr. W. P. Hong.

 

Zdroj: samsung.com

 

Zdroj: http://www.samsung.com/cz/news/local/samsung-is-introducing-how-to-bring-internet-of-things-alive-at-ifa

Tématické zařazení:

 » Články  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: