Samsung - Design mobilních telefonů vstoupil do doby skleněné - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Samsung - Design mobilních telefonů vstoupil do doby skleněné

Samsung Galaxy S6 Edge

22. června 2015, 08.47 | Od vzniku prvních přenosných telefonů uběhlo více než 40 let. V nejnovějších smartphonech byste však jejich podobu hledali marně. Aktuálně nastává doba skleněná, které vévodí smartphony Samsung Galaxy S6 a S6 edge.

Snad žádné odvětví nezaznamenává tak prudký vývoj jako mobilní zařízení. Technologie přitom již dávno nejsou jediným důležitým aspektem při výběru smartphonu. Jakoby estetika začala funkce dokonce převažovat. Přeci jen, to co má stejnou funkci, se může z hlediska estetiky značně odlišovat, jako například plastová propiska na jedno použití od umně zpracovaného elegantního pera. V případě smartphonů Samsung Galaxy S6 a S6 edge se jednoznačně jedná o druhý případ.

 

GALAXY S6 edge, Key visual, front, gold platinum, on crystal background GALAXY S6 edge, Key visual, front, gold platinum, on dynamic image background

 

Plastu zvoní hrana

Designéři společnosti Samsung začali při vývoji šesté řady vlajkových lodí mezi smartphony s výběrem kovu. Kov je dlouhodobý trend mezi výrobci špičkových mobilních zařízení po celém světě, protože zařízení dodává pevnost a prémiový vzhled. Všechny druhy kovů však nejsou zcela kompatibilní s funkcemi mobilních zařízení, protože mohou blokovat signály a celkově působit chladně.

 

Designéři značky Samsung tak při pečlivém výběru kovu zvolili hliník, konkrétně typ 6013, který se obvykle používá při konstrukci trupů letadel, horských kol nebo jachet. Smartphony Galaxy S6 a S6 edge jsou zcela prvními smartphony vyrobenými z takto mimořádně odolného kovu. Jeho 

pevnost je asi o 50 % vyšší a životnost asi o 20 % delší než v případě hliníku 6063, který používají ostatní výrobci smartphonů.

 

Budiž sklo

Stejně jako se designéři společnosti Samsung nesmířili s jen tak ledajakým kovem, nezvolili pro Galaxy S6 a S6 edge ani obyčejné sklo. Použili tzv. Gorilla Glass 4, aktuálně nejodolnější sklo na trhu, které současně podtrhuje celkový elegantní vzhled obou smartphonů. Kromě estetiky má tato kombinace kovu a skla pozitivní dopad i na výkon. Eliminuje problém s blokací mobilního signálu a uživatelům dodává pocit stabilnějšího úchopu.

Sklo v kombinaci s kovem zcela ztrácí svou pověstnou křehkost také díky důmyslnosti při zpracování Galaxy S6 a S6 edge. Kovové obvodové hrany jsou totiž nepatrně vyšší než skleněný povrch, takže jsou to právě ony, kdo se při pádu přístroje setká se zemí. Další příklad dokonalé symbiózy designu a účelu.

 

Čiré se stává barevným

Smartphony Samsung Galaxy S6 a S6 edge jsou z hlediska designu zajímavé nejenom použitými materiály, ale také jejich zpracováním. Tajemství skleněného těla je nová metoda povrchové úpravy nazývaná Color, Material and Finish (CMF). Při procesu potahování smartphonů několika nanotenkými vrstvami skla byla použita technika UV lití, která je obvyklá při výrobě televizí s vysokým rozlišením. Samsung navíc umístil do vrstev skla miniaturní vzory. Díky tomu jejich zadní panel odráží světlo skoro jako diamant a mění odstín použité barvy v závislosti na úhlu dopadu světla. Výběr konkrétních barev proběhl na základě průzkumu aktuálních trendů. Samsung tak pro své vlajkové lodě mezi smartphony zvolil celkem pět barev: černý safír, bílá perla, zlatá platina, zelený smaragd a modrý topaz.

 

Okraje zrozené v žáru

Již název smartphonu Samsung Galaxy S6 edge napovídá, že jeho okrajům byla věnována zvláštní pozornost. Je totiž prvním smartphonem na světě, který má displej zakřivený po obou okrajích. Tento osobitý prvek je pochopitelně velmi náročné vyrobit. Samsung musel najít optimální zakřivení a 3D výrobní proces. Zakřivení displeje Galaxy S6 edge vyžaduje zahřátí na 800 °C a další složité úpravy. Výsledkem je světový unikát.

 

Smartphony Samsung Galaxy S6 a S6 edge jsou k dostání ve verzích:

* S6 32 GB - bílá perla, černý safír

* S6 64 GB - bílá perla, černý safír, zlatá platina, modrý topaz

* S6 128 GB - černý safír

* S6 edge 32 GB - bílá perla, černý safír

* S6 edge 64 GB - bílá perla, černý safír, zlatá platina

* S6 edge 128 GB - černý safír, zelený smaragd

 

Doporučené maloobchodní ceny jsou pro český trh následující (včetně DPH):

32 GB 64 GB 128 GB

Galaxy S6 19 799 Kč 22 599 Kč 25 399 Kč

Galaxy S6 edge 23 799 Kč 26 599 Kč 29 299 Kč

Podrobné informace a fotografie produktů jsou k dispozici na www.samsungmobilepress.com.

*

Veškeré funkce, vlastnosti, specifikace a další informace o produktu uvedené v tomto dokumentu, včetně, ale nikoli výhradně, výhod, designu, ceny, komponentů, výkonu, dostupnosti a vlastností výrobku mohou být změněny bez předchozího upozornění.

 

Zdroj: samsung.com

 

Zdroj: http://www.samsung.com/cz/news/local/mobile-phones-design-entered-the-glass-age

Samsung Galaxy S6 Edge

Tématické zařazení:

 » Články  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: