Rozšiřte své tvůrčí vize s novým, světelným objektivem AF-S NIKKOR 24 MM F/1,8G ED - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Rozšiřte své tvůrčí vize s novým, světelným objektivem AF-S NIKKOR 24 MM F/1,8G ED

AF-S NIKKOR 24 mm f1,8G ED

19. srpna 2015, 08.09 | Nikon rozšiřuje řadu všestranných objektivů se světelností f/1,8 a pevnou ohniskovou vzdáleností o nový objektiv AF-S NIKKOR 24 mm f/1,8G ED. Tento vysoce světelný objektiv formátu FX je lehčí a kompaktnější než jeho profesionální bratr a umožňuje snadno dosahovat dynamických, působivých snímků.

 

Dynamické, působivé snímky

Dramatická architektura. Působivé krajiny. Rozlehlé pouliční motivy. Prostorné interiéry. Pro pořízení snímků, jako jsou tyto, je nutný širokoúhlý objektiv s vysokou světelností. Nový objektiv 24 mm f/1,8G ED společnosti Nikon je ideálním příslušenstvím pro digitální jednooké zrcadlovky s vysokým rozlišením a poskytuje výjimečné statické snímky i videosekvence. Vysoká světelnost f/1,8 nabízí malou hloubku ostrosti, jemnou reprodukci neostrých míst obrazu, brilantní snímky za nízké hladiny osvětlení a jasný obraz v hledáčku. Nejkratší zaostřitelná vzdálenost pouhých 0,23 m poskytuje další všestrannost a tvůrčí svobodu. Kompaktní a lehká konstrukce tohoto extrémně širokoúhlého objektivu je ideální pro cestování.

 

Vynikající optický výkon až do krajů obrazového pole

Nový objektiv NIKKOR 24 mm nabízí vynikající brilanci a kontrast obrazu v celém obrazovém poli. Optická konstrukce objektivu využívá 12 čoček zkombinovaných do 9 členů. Dva optické členy ze skel s extrémně nízkým rozptylem světla (ED), dva asférické optické členy a antireflexní vrstvy Nikon Nano Crystal Coat zaručují ostré a brilantní snímky. Zkreslení objektivu je dobře potlačeno, stejně jako veškeré potenciální optické vady, které se typicky vyskytují na okrajích obrazového pole širokoúhlých objektivů, jako je úbytek světla nebo ztráta ostrosti.

 

Extrémně širokoúhlý objektiv formátu FX. Klasický širokoúhlý objektiv formátu DX.

Objektiv nabízí při použití na formátu DX obrazový úhel ekvivalentní ohniskové vzdálenosti 36 mm na formátu FX, takže je zajímavý rovněž pro fotografy využívající formát DX. Uživatelé mohou nyní využít výhod vysoce kvalitního objektivu formátu FX, který při použití na fotoaparátu formátu DX nabízí obrazový úhel obdobný objektivu s klasickou ohniskovou vzdáleností 35 mm na formátu FX. Tradiční ohnisková vzdálenost 35 mm vytváří nadčasové, neodolatelné snímky. Tato ohnisková vzdálenost je oblíbená mezi fotografy, kteří chtějí pořizovat snímky s klasickou perspektivou. Kromě výhodné ohniskové vzdálenosti je zde rovněž odolná a současně lehká konstrukce tohoto nového objektivu formátu FX, která zaručuje jeho dobré vyvážení i na tělech fotoaparátů formátu DX.

 

Objektiv AF-S NIKKOR 24 mm f/1,8G ED se dodává včetně bajonetové sluneční clony a měkkého pouzdra.

 

Zdroj: nikon.cz

 

 

Zdroj: http://www.nikon.cz/cs_CZ/press_room/press_presentation.page?Period=New&Quarter=0&SY=0&ID=templatedata%5Ccs_CZ%5Cnews_article%5Cdata%5CBV-PR-WWA0408-AF-S-NIKKOR-24mm

Tématické zařazení:

 » Články  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: