Xerox Iridesse Production Press - Printing krátce - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Printing krátce

Xerox Iridesse Production Press

Xerox Iridesse Production Press

16. května 2018, 13.23 | S novým tiskovým strojem od společnosti Xerox se stávají metalické barvy a speciální zušlechtění realitou.

 

 

Společnost Xerox uvádí na trh nový tiskový stroj Xerox IridesseTM Production Press. Jako první tak představuje šestibarevný tiskový stroj, který kombinuje čtyřbarevný tisk s až dvěma speciálními tonery v jednom tiskovém průchodu.

 

„Nový tiskový stroj Xerox Iridesse boří zažité představy o digitálním tisku. Kombinuje nejvyšší stupeň automatizace tiskového procesu s unikátními metalickými tiskovými efekty. Xerox tak reaguje na trendy moderní polygrafie, kdy je třeba maximálně zjednodušit a zefektivnit tiskovou výrobu a zároveň nabídnout nové typy tiskových produktů," říká Petr Jetel, produktový manažer společnosti Xerox

 

Xerox Iridesse Production Press je jediným digitálním tiskovým strojem, který umí tisknout metalickou zlatou nebo stříbrnou barvu, v CMYKu a čirým tonerem v rámci jednoho průchodu. Tím dává svým klientům v oblasti tisku okamžitou konkurenční výhodu.

Xerox Iridesse Production Press

 

 

„Iridesse zvládá věci jako žádný jiný digitální tiskový stroj. Nejdůležitější ale je, co přináší pro naše zákazníky," říká Ragni Mehta, viceprezidentka a generální manažerka Cut Sheet Business společnosti Xerox. „U nového tiskového stroje jsme chtěli dosáhnout speciálních efektů, úspor z hlediska nákladů a zjednodušeného pracovního postupu tak, aby naši zákazníci mohli této příležitosti na trhu využít a dále rozšířili své podnikání."

 

Xerox Iridesse Production Press odstraňuje nutnost používat několikanásobných tiskových postupů, které jsou běžné pro zdobný tisk. Podle Keypoint Intelligence-InfoTrends může digitální vylepšení tisku následovat velmi rychlá návratnost investic. Marže pro poskytovatele tiskových služeb se v oblasti zdobného tisku mohou pohybovat mezi 50 až 400 procenty. „Schopnost Iridesse tisknout vše zároveň, automatizovat pracovní postupy se zapojením metalických barev a laku v kombinaci s technologií na kontrolu kvality je to, co Xerox odlišuje od konkurence a může poskytovatelům tisku dát znatelnou konkurenční výhodu," říká Ron Gilboa, skupinový ředitel technologie výroby společnosti Keypoint Intelligence-InfoTrends.

 

Se dvěma speciálními tiskovými jednotkami mohou zákazníci vytvářet zajímavé tisky s metalickými a mixovanými metalickými gradienty a dalšími speciálními vylepšeními. Zlaté či stříbrné tonery mohou být používány samostatně či mohou sloužit jako vrstva pod nebo nad CMYK, čímž vzniknou unikátní iridescentní odstíny. Pro účely vytvoření speciální textury či rozměru se pak může dodat i vrstva průhledného toneru.

 

Automatizované workflow Xerox FreeFlow® Core umožňují poskytovatelům tisku selektivně a automaticky převést texty a grafiku na tisk ve zlaté a stříbrné barvě, aniž by museli editovat zdrojový dokument. Jedná se tedy o vylepšení existujících možností.

 

 

Xerox Iridesse Production Press může tisknout rychlostí až 120 stránek za minutu s gramáží papíru mezi 52 a 400 gsm. Další vlastnosti tiskového stroje jsou:

●     Výsledkem využití toneru s vysokým rozlišením (HD EA) je optimální velikost částic, které mnohem konzistentněji zaručují nižší lesk, hladké odstíny a jemné detaily tisku.

●     Tiskový server Xerox EX-P 6 od společnosti Fiery® umožňuje zákazníkům speciálně přizpůsobovat pracovní postupy pro metalické aplikace s pokročilým nastavením a nástroji pro práci s barvami.

●     Dva duální vysokokapacitní podavače, možnost bočního a ručního podavače umožňují zákazníkům tisknout až osm různých zakázek zároveň nebo využít výrobního cyklu s kapacitou 12 500 stran.

●     K dispozici je paleta různých koncových úprav včetně nové ohýbačky dvoustranného trimeru Xerox, který vytváří trvanlivé ohyby. Použití finišeru pro vytváření a výrobu brožur (Xerox Production Ready Booklet Maker Finisher) a modulu SquareFold od Xeroxu dodává brožurám prémiovou kvalitu.

 

Dostupnost

Xerox Iridesse Production Press bude je trhu dostupný od 9. května 2018. Pro dostupnost zařízení ve vašem regionu kontaktujte svého obchodního zástupce. 

 

Zdroj: Xerox

 

Tématické zařazení:

 » Články  » Printing krátce  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: