Panasonic vylepšil ruční kameru AJ-PX270 P2HD - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Panasonic vylepšil ruční kameru AJ-PX270 P2HD

10. února 2015, 08.11 | Bezplatná aktualizace firmwaru pro kameru Panasonic rozšiřuje škálu jejích zpravodajských a produkčních aplikací

Doplnění vysoce kvalitního kodeku AVC-Intra Class200* (10 bitů, 4:2:2, datový tok okolo 200 Mb/s) umožňuje záznam bez ztráty vizuální kvality při dvojnásobném datovém toku, než má kodek AVC-Intra Class100. Díky tomu lze záznamy pro vysílání i archivaci pořizovat ve studiové kvalitě.

 

Hana Grůzová, Regional Marketing Manager ve společnosti Panasonic, říká: „AVC-Intra Class200 je ideální pro záznam v terénu pro filmy. Vyšší kvalita záznamu dobře podporuje procesy barevné korekce a také klíčovací a kompozitní aplikace. Díky přidané možnosti záznamu v AVC-Intra Class200 přináší kamera PX270 nejvyšší kvalitu záznamu, jakou lze dosáhnout u ruční profesionální kamery s rekordérem."

 

Síťové funkce byly posíleny o nově přidaný streaming s Full HD výstupem (kabelový, bezdrátový**, sítě 4G/LTE***) během záznamu****.  Pro novinářské zpravodaje to znamená, že události lze streamovat do přenosové stanice, zatímco probíhá záznam v terénu.

 

Společnost Panasonic také přidala do kamery AJ-PX270 funkci záznamu během odesílání, která umožňuje automatický přenos záznamu na server FTP, díky čemuž lze pořizovat záznam, i když se video právě odesílá. 

 

Firmware rovněž podporuje novou aplikaci pro iPad P2 Remote Operation Panel (ROP), která slouží k bezdrátovému ovládání nastavení kamery PX270 (např. ovládání kvality obrazu, přiblížení, zaostření a spuštění a zastavení záznamu) pomocí iPadu. Aplikace P2 ROP bude bezplatně dostupná v online obchodě Apple AppStore.

 

Aktualizace firmwaru rozšiřuje již tak rozsáhlou řadu záznamových formátů kamery AJ-PX270 o výstupy 1080/30p, 25p a 24p a nativní 1080 24PsF HD-SDI a přináší nové produkční funkce jako externí záznam a sledování a také výstupy 720/30p, 25p a 24p, které zvyšují efektivitu produkce pro web. Aktualizace také aktivuje funkci úpravy nastavení proxy serveru ve webovém prohlížeči.

 

 

 

Tématické zařazení:

 » Články  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: