Odhalte svůj tvůrčí potenciál – nový EOS 80D - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Odhalte svůj tvůrčí potenciál – nový EOS 80D

EOS 80D

1. března 2016, 10.22 | Canon uvádí svoji novou digitální zrcadlovku – výkonný a plně vybavený fotoaparát EOS 80D, který

nabízí vše, co uživatelé potřebují pro zdokonalení svých fotografických a filmových dovedností. Canon EOS 80D je vysoce přizpůsobitelná digitální zrcadlovka, která snímky pořizuje mimořádnou rychlostí a snadno se používá. Nový model je tak ideální pro pokročilé uživatele, kteří rádi experimentují s různými žánry a styly.

 

Fotoaparát v sobě kombinuje špičkové technologie pro zpracování obrazu, včetně nového snímače CMOS s rozlišením 24,2 megapixelů a obrazového procesoru DIGIC 6 s novým systémem automatického zaostřování se 45 křížovými body a s rychlostí fotografování 7 snímků za sekundu. Canon EOS 80D je tedy ideálním fotoaparátem pro vytváření pozoruhodných fotografií i filmů v rozlišení Full HD.

 

 

 

 

Canon představil i nový univerzální objektivEF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM s technologií pohonu Nano USM a volitelný adaptér Power Zoom Adapter PZ-E1, který umožňuje plynulé ovládání zoomu při natáčení filmů i vzdálené řízení prostřednictvím Wi-Fi¹.

 

Excelentní ve všech oblastech fotografování i natáčení filmů
Canon EOS 80D je mimořádně pohotový přístroj, který vyniká při zachycení opravdu čehokoli - od sportovních událostí přes divokou přírodu až po akční záběry. To vše s výjimečnou mírou podrobnosti i u velmi složitých detailů. Nový snímač přináší ohromující čistotu obrazu i maximální volnost pro jeho oříznutí. Fotoaparát EOS 80D využívá nový systém automatického zaostřování se 45 body - všechny jsou křížové - a díky rychlosti kontinuálního snímání 7 snímků za sekundu umožňuje jakoukoli akci doslova zmrazit, a to s naprosto dokonalou přesností. Uživatelé mohou jak pro co nejpřesnější zaostření, tak i při sledování rozsáhlé oblasti pracovat s každým bodem automatického zaostřování zcela samostatně, nebo z nich vytvářet skupiny.

 

Bez ohledu na pozici objektu v záběru tak nová digitální zrcadlovka umožňuje mnohem větší kontrolu nad kompozicí. Hned 27 bodů automatického zaostřování je přitom plně funkčních i při použití objektivů se třídou světelnosti f/8 - menší clona tak nebrání přesnému zaostření ani v těch nejsložitějších podmínkách.

 

Nový fotoaparát je navržený pro pořizování snímků v různorodých světelných podmínkách - rozsah hodnot citlivosti ISO je 100 až 16 000 s možností rozšíření horní hranice na 25 600 a systém automatického zaostřování je funkční i za měsíčního svitu, tedy při -3 EV. Měřící snímač RGB+IR s 7 560 pixely využívá jak viditelné, tak i infračervené spektrum a umožňuje tak velmi přesnou expozici. Součástí EOS 80D je i technologie detekce blikání, která zajišťuje konzistentní expozici i během snímání při mihotavém osvětlení. Se snížením výskytu teplejších tónů pomáhá i novinka v podobě priority bílé barvy.

 

Fotoaparát, který se přizpůsobí uživateli 
Canon EOS 80D je perfektně propracovaný kousek a nabízí fotografům vše, co potřebují. Díky instinktivnímu designu s vhodně umístěnými ovládacími prvky mají uživatelé okamžitý přístup k nejpoužívanějším režimům i nastavením a mohou tak ovládání fotoaparátu přizpůsobit svému vlastnímu stylu snímání.

Inteligentní hledáček zobrazuje 100 procent záběru i informace o aktuálních nastaveních. Uživatelé navíc mohou rychle přepnout do režimu živého náhledu, který vše potřebné zobrazuje na dotykovém otočném displeji Clear View LCD II s úhlopříčkou 7,7 cm (3,0 "). Tento displej je ideální jak pro natáčení v pohybu, tak i pro rychlý přístup k funkcím fotoaparátu.

 

Kameramanem podle svých představ 
Nový fotoaparát je díky podpoře rozlišení Full HD maximálně flexibilní jak při vytváření obsahu pro video blogy, tak i při natáčení filmů ve stylu produkce profesionálních filmařů. Za snadnou použitelností a vysokou přesností automatického zaostřování i průběžného zaostřování se sledováním stojí jedinečná technologie Canon CMOS AF s dvojitými pixely. Uživatelé navíc mohou rychlost zaostřování i citlivost sledování snadno přizpůsobovat a ovlivňovat systém automatického zaostřování tak, aby maximálně odpovídal jejich vlastnímu filmovému stylu.

Pokročilí kameramani mají jistotu, že jejich záběry budou mít vždy profesionální kvalitu, a to díky kombinaci snímkovací frekvence 60p a formátu MP4, ideální pro zpomalení akce při zachování možností zaostřování. Součástí zrcadlovky EOS 80D jsou navíc vstupy pro sluchátka i mikrofon, které během natáčení umožňují plnou kontrolu nad záznamem zvuku.

 

Snadné připojení, vzdálené ovládání i sdílení výstupů 
Nový EOS 80D přináší uživatelům dostatečnou tvůrčí svobodu s pomocí dálkového snímání prostřednictvím aplikace Canon Camera Connect, která je dostupná pro kompatibilní chytré telefony a tablety. Vestavěná podpora Wi-Fi a NFC umožňuje snadné připojení k chytrému zařízení i přenos fotografií ve formátu JPEG s plným rozlišením. K nové zrcadlovce se navíc uživatelé mohou připojit z osobního počítače i bez použití domácího Wi-Fi routeru a pomocí zařízení Canon Connect Station CS100 rychle a snadno ukládat, prohlížet i sdílet své fotografie a filmy z jednoho místa.

 

Úchvatné fotografie i filmy díky objektivu EF-S 18-135mm f/3,5-5,6 IS USM a adaptéru PZ-E1 
Společnost Canon vyvinula nový objektiv EF-S 18-135mm f/3,5-5,6 IS USM tak, aby maximálně podpořil univerzálnost zrcadlovky EOS 80D. Novinka proto dostala do vínku vysoce výkonné automatické zaostřování pro natáčení filmů i pořizování fotografií a takový rozsah ohniskových vzdáleností, který umožňuje pomocí jednoho jediného objektivu zachytit širokoúhlé scény i vzdálené objekty. Model EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM je prvním objektivem značky Canon, který pro zaostřování využívá technologii Nano USM.

 

Tato technologie se může pochlubit plynulým a tichým automatickým zaostřováním pro natáčení filmů a špičkovou rychlostí, která je důležitá při pořizování fotografií. Spolu s objektivem uvádí Canon i speciální příslušenství - kompaktní a lehký Power Zoom Adaoetr PZ-E1, který při natáčení filmů umožňuje plynule ovládat zoom konečky prstů nebo bezdrátově pomocí Wi-Fi². Nový adaptér je tak ideální pro vytváření dokumentárních záběrů v profesionální kvalitě.

 

Klíčové vlastnosti fotoaparátu EOS 80D:

  • Rychlá digitální zrcadlovka, která umožňuje zachytit jakoukoli akci
  • Ohromující kvalita fotografií i filmů při snímání v široké škále podmínek
  • Vše potřebné pro zdokonalení fotografického umu
  • Perfektní přístroj pro natáčení filmů
  • Snadné propojení sdalšími zařízeními, snímání a sdílení fotografií i filmů

 

Klíčové vlastnosti objektivu EF-S 18-135mm f/3,5-5,6 IS USM:

  • Univerzální rozsah ohniskových vzdáleností pro každou kompozici
  • Technologie pohonu Nano USM pro rychlé automatické zaostřování připořizování fotografií a pro plynulé a tiché zaostřování při natáčení filmů
  • Naprosto ostré fotografie díky 4krokovému optickému stabilizátoru obrazu
  • Díky dynamické stabilizaci obrazu velmi stabilní a ostrá videa
  • Kompaktní, vysoce výkonný objektiv s volitelným adaptérem PZ-E1

 

Klíčové vlastnosti adaptéru Power Zoom Adapter PZ-E1:

  • Kompaktní a přenositelný adaptér pro ovládání zoomu
  • Naprosto plynulý zoom pro natáčení filmů³
  • Adaptér ideální pro akční zpravodajství i dokumentární tvorbu
  • Vzdálené bezdrátové ovládání zoomu pomocí aplikace Canon Camera Connect⁴
  • Snadné nastavení rychlosti zoomu pro optimální ovládání

¹ Při použití s kompatibilními zařízeními, další informace jsou k dispozici v technické specifikaci 
² Při použití s kompatibilními zařízeními, další informace jsou k dispozici v technické specifikaci 
³ Při použití s kompatibilními objektivy, fotoaparáty a chytrými zařízeními, další informace jsou k dispozici v technické specifikaci 
⁴Při použití s kompatibilními objektivy, fotoaparáty a chytrými zařízeními, další informace jsou k dispozici v technické specifikaci

 

 

Zdroj: canon.cz

 

 

Zdroj: http://www.canon.cz/about_us/press_centre/press_releases/consumer_news/cameras_accessories/unlock_creative_potential.aspx

EF-S 18-135mm f3.5-5.6 IS USM a Power Zoom Adapter PZ-E1

Tématické zařazení:

 » Články  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: