Nový LUMIX DMC-TZ100 - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Nový LUMIX DMC-TZ100

LUMIX DMC-TZ100

26. února 2016, 09.06 | Špičková obrazová kvalita a velký zoom do každé cestovatelské kapsy

 

 

Nejnovější kompaktní ultrazoom značky Panasonic má velký 1" snímač 10x optický zoom a disponuje technologií 4K pro foto i video

 

Panasonic představil nový model LUMIX DMC-TZ100 - špičkový, velmi kompaktní fotoaparát určený hlavně na cesty. V mnohých ohledech se vyrovná mnohem dražším modelům s výměnnými objektivy. Navzdory malým rozměrům je nejnovější přírůstek do řady LUMIX TZ vybaven nejmodernějšími funkcemi a také 10x optickým zoomem, takže se na cestách jistě stane oblíbeným společníkem fotografů i kameramanů.

 

I přes své kompaktní rozměry je fotoaparát vybaven velkým snímačem s úhlopříčkou 1", na jaký v této třídě narážíme jen výjimečně, a také obrazovým procesorem Panasonic Venus. Tato kombinace je zárukou kvalitních snímků v podstatě v jakémkoli prostředí. Kromě toho je k dispozici technologie 4K včetně funkcí 4K Photo nebo Post-Focus, díky nimž není nezbytně nutné vystihnout nejvhodnější okamžik ke stisku spouště nebo správnému zaostření - to vše lze řešit až dodatečně.. Díky jednoduchému ovládání, plnohodnotné výbavě a bohatým možnostem konektivity lze navíc fotografie i videozáznamy snadno sdílet s přáteli nebo rodinou.

 

Cestovatelské fotografie v maximální kvalitě
Velký snímač 1" je větší než snímače podobných fotoaparátů, což znamená větší rozměr jednotlivých pixelů a tudíž i jejich lepší přirozenou citlivost na světlo. Snímky jsou tak plné detailů a působí přirozeně i při použití vysoké citlivosti, když je světla málo (například při východu nebo západu slunce). Procesor Venus se kromě toho stará o špičkové barevné podání, a vynikající provozní rychlost - u cestovatelských kompaktů nevídané. Jednotlivé odstíny a jasové tóny se zpracovávají odděleně a pak se znovu spojují, výsledky berou dech svou věrností.

 

Jako první model své řady je LUMIX D MC-TZ100 vybaven 25mm širokoúhlým objektivem Leica f2,8-5,9 DC s 10x optickým zoomem, který díky vysoké světelnosti v kombinaci s  velkým snímačem umožňuje kreativnější práci s hloubkou ostrosti než u většiny kompaktů. Univerzální objektiv s desetinásobným zoomem odpovídá rozsahu 25-250 mm  kinofilmového fotoaparátu, takže se hodí jak na snímky rozsáhlých krajin nebo třeba k fotografování ptáků v letu či dalších zvířat ve volné přírodě.

 

Kromě fotografování umožňuje nový Panasonic také natáčet videozáznamy v ultravysokém rozlišení 4K. Ve formátu MP4 se videozáznam natáčí v rozlišení 3840x2160 bodů rychlostí 25 okének za vteřinu, do AVCHD lze točit ve Full HD (1920x1080) rychlostí 50p. V porovnání s běžným současným standardem Full-HD nabízí 4K čtyřikrát více pixelů v obrazu. Zážitek ze sledování se tak téměř vyrovná osobní zkušenosti při cestování.

 

Profesionální kvalita za všech okolností
4K kvalitu mohou kromě nadšených filmařů využít i fotografové. Nový LUMIX DMC-TZ100 je prvním cestovatelským kompaktem s funkcí 4K Photo, která umožňuje uložit libovolné okénko z videozáznamu jako samostatnou fotografii  v rozlišení 8 megapixelů. Znamená to, že se nemusíte trápit se zachycením vhodného okamžiku v rychlých akčních scénách, třeba když se skokan zrovna noří do mořských vln. Pouze stisknete spoušť a poté si vyberete přesně ten jeden neopakovatelný okamžik, který vám vyhovuje a vytisknete si jej třeba ve formátu A3

 

Kromě toho je díky technologii 4K u nových modelů řady LUMIX TZ k dispozici i funkce Post-Focus, díky níž mohou fotografové napřed stisknout spoušť a teprve poté dodatečně zaostřit. Model TZ100 je vybaven mechanismem Light Speed Auto Focus s ostřením za pouhou 0,1 s a technologií Depth from Defocus (DFD). Tyto systémy dovedou společně spočítat vzdálenost mezi fotoaparátem a objektem, načež přístroj pořídí sérii záběrů zaostřených do různých oblastí scény (celkově se jich posuzuje 49). A fotograf si pak ze záznamu vybere, jakou část záběru chce mít ostrou a jakou mimo hloubku ostrosti - zda na detaily v popředí, na ústřední motiv ve středním plánu nebo na hejno ptáků v pozadí. Z jediného záběru lze tak získat více fotografií, z nichž každá bude působit úplně jinak.

 

 

Funkce pro kreativní fotografy

LUMIX DMC-TZ100 je vybaven celou řadou moderních praktických funkcí, výrobci si dali záležet především na snadném ovládání a rychlých reakcích přístroje. Rychlé akční fotografování usnadňuje mimo jiné elektronický hledáček, který má rozlišení 1 166 000 pixelů. A pokud vám nevyhovuje automatika, je k dispozici celá řada manuálních funkcí včetně snímání do surového formátu RAW - pomocí prstenců, voličů a dalších ovládacích prvků lze nastavit třeba clonu, expoziční čas nebo citlivost, k dispozici je ovšem i ruční ostření.

 

Snadné sdílení
O nejlepší snímky či videozáznamy se pak můžete snadno a rychle podělit s rodinou či přáteli. Fotoaparát je vybaven Wi-Fi i párováním s mobilními zařízeními pomocí QR kódů. Prostřednictvím mobilního zařízení tak lze přístroj vzdáleně ovládat a pak snímky nebo video posílat na webové stránky či sociální sítě.

 

 

Další funkce
       • Dotykový displej s úhlopříčkou 7,6 cm a rozlišením 1 040 000 bodů
       • Hybridní optický stabilizátor s působením v 5 osách, elektronická vodováha
       • Sekvenční snímání rychlostí 10 obr/s (v plném rozlišení bez přeostřování; při přeostřování max. rychlost 5 obr/s)
       • Automatické ostření s rozpoznáváním tváře a očí
       • Zpracování snímků ve formátu RAW přímo ve fotoaparátu
       • Automatické skládání panoramatických záběrů
       • Bezdrátové ovládání z mobilního zařízení prostřednictvím aplikace Panasonic Image App

 

 

Zdroj: panasonic.com

 

Zdroj: http://www.panasonic.com/cz/corporate/novinky/articles/novy-lumix-dmc-tz100-spickova-obrazova-kvalita-a-velky-zoom-do-kazde-cestovatelske-kapsy.html

Tématické zařazení:

 » Články  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: