Jubilejní 20. ročník veletrhu Reklama-Polygraf - Novinky v polygrafii - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Novinky v polygrafii

Jubilejní 20. ročník veletrhu Reklama-Polygraf

16. května 2013, 07.27 | Letošní veletrh reklamy, médií, polygrafie a obalů Reklama-Polygraf se koná nově v PVA Expo Praha Letňany od 14. do 16. května. Organizátor akce, M.I.P. Group, veletrh přesunul z Holešovic do výstavního areálu, který je lépe vybavený, dopravně dostupnější a s lepším parkováním.

 

Navíc ve středu 15. května se v pražském hotelu Olšanka konal 18. ročník mezinárodní polygrafické konference Print forum. Obě akce se vzájemně podporují a odborné veřejnosti nabízejí možnost navštívit veletrh i odbornou konferenci. A 16. května je na programu konference Web a sociální sítě a seminář Google blok.

 

Canon a Océ I

 

Navštívili jsme expozici Canon CZ, z níž jsme vám malou „ochutnávku“ předložili už v polovině dubna i jako první pozvánku na veletrh. Ta byla ovšem zaměřena takřka výhradně na nejdůležitější aspekt: integrace Canon – Océ a možnost zcela poprvé v České republice zhlédnout ucelenou prezentaci technologií Canon a Océ založenou na ukázkách technologií pro velkoformátový i archový digitální tisk.

 

Canon a Océ II

 

Faktem ovšem je, že Canon na veletrhu Reklama-Polygraf 2013 prezentuje také vybranou fotografickou techniku a v jeho expozici je také fotografický ateliér, který zastřešuje fotografické a designové studio YurkovicDesign a v jehož rámci dvakrát denně probíhá foto session, při němž jsou modelky aranžovány do materiálů s potiskem z dílny Canon.

 

Canon a Océ III

 

Výstupy z fotografování se před zraky návštěvníků okamžitě tisknou na všech prezentovaných zařízeních Canon a Océ, počínaje fototiskárnou PIXMA PRO-1 přes velkoformátové tiskárny imagePROGRAF a Océ ColorWave 650 PP až po UV tiskárnu Océ Arizona 480 XT s plnou výbavou. A v úterý se také uskutečnila tisková konference, na které zástupci značek Canon a Océ podrobněji představili vystavená zařízení.

 

EPSON a FOMEI I

 

Už jsme vás také informovali o tom, že FOMEI na výstavě Reklama-Polygraf 2013 působí v rámci expozice EPSON jako její partner pro profesionální fotografický tisk s tím, že jako pozvánku k návštěvě jsme uvedli kupříkladu premiéru nového suchého minilabu Epson SureLab D3000 a systém certifikovaného tisku DIGIgraphie, který Epson prezentoval také na mezinárodní výstavě Photokina v Kolíně nad Rýnem.

 

EPSON a FOMEI II

 

Zástupci společnosti Epson spolu s autorizovanými partnery dokáží návštěvníkům expozice navrhnout komplexní řešení jak v oblasti velkoformátového tisku, tak i v dalších oblastech, kterým se Epson věnuje.

 

EPSON a FOMEI III

 

V expozici je možno zhlédnout ukázky tisku včetně Dye sublimační technologie pro transfer na textilie. Vystaveny jsou nové 44- a 64palcové sublimační tiskárny řady SureColor SC-F, které znamenají vstup společnosti Epson do oblasti tisku na textil.

 

expozice EPSON na veletrhu Reklama-Polygraf 2013

 

Prezentace zahrnuje i živé ukázky tisku na velkoformátových tiskárnách Epson SureColor T pro cenově výhodný tisk vnitřních plakátů a také předvedení tiskáren řady SureColor SC-S pro výrobu interiérových a venkovních poutačů do šířky 64 palců. Konkrétně se jedná o exteriérovou tiskárnu SureColor SC-S30610. Zajímavá jsou také projektorem EB-G5950 prezentovaná technologická videa sign a POS aplikaci.

 

Z celkového hlediska pořadatel výstavy uvedl, že na letošním jubilejním ročníku tradiční zastoupení firem z oblasti signmakingu, světelné reklamy a segmentu prostředků POP/POS doplnil širší pohled na polygrafii. A poukázal na to, že silnější pozici na trhu získávají digitální tiskárny na malonákladovou výrobu knih, zařízení na tisk personalizovaných direct mailů nebo malonákladové tiskové systémy pro výrobu brožur a merkantilu. Poměrně velký prostor má i „svět“ 3D tisku a 3D tiskáren.

 

jubilejní 20. ročník veletrhu Reklama-Polygraf

 

Společnost Dataline představuje výrobní linku sestavenou z produkční digitální tiskárny HP Indigo 5600 s integrovaným dokončovacím řešením Esko, ale také hardwarové a softwarové řešení ke kontrole kvality barevných odstínů značky X-Rite, vzorníky Pantone a monitory NEC. A HSW Signall svou expozici soustředí na digitální potisk textilu a tapet. Z technologických novinek je zastoupena ecosolventní tiskárna Mutoh ValueJet 2638 s pracovní šířkou 2,6 m, nová generace řezacích plotrů Summa S Class 2 či inovovaný laminátor Flexilam S 165. OSPAP představuje nové tiskárny Mutoh, nový řezací plotr Summa S Class 2 a stolový plotr Summa F1612. Spandex má v nabídce novou tiskárnu Epson SureColor SC-S70610, která tiskne souběžně bílým a metalickým inkoustem. Další novinkou je UV tiskárna Mimaki UJF-6042 pro tisk do formátu A2 na média až do tloušťky 150 mm.

 

Tématické zařazení:

 » Články  » Novinky v polygrafii  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: