imagePress C10000VP – vytiskne až 100 stran za minutu - Novinky v polygrafii - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Novinky v polygrafii

imagePress C10000VP – vytiskne až 100 stran za minutu

imagePress C10000VP

20. října 2015, 08.14 | Canon představil novou vlajkovou loď produktové řady imagePRESS, sérii C10000VP. Jedná se o první barevný digitální tiskový stroj značky Canon, který dokáže vytisknout 100 stran za minutu.


Canon novou sérii imagePRESS C10000VP navrhl tak, aby uspokojila rostoucí poptávku komerčních i interních poskytovatelů tiskových služeb, kteří vyžadují větší objem tisku bez dopadů na kvalitu. Canon C10000VP využívá celou řadu technologických inovací, které zvyšují výkon, spolehlivě zajišťují konzistenci barev i přesnější řízení nakládání tiskových materiálů. Kromě toho přináší flexibilitu pro manipulaci s médii i pro dokončovací práce. Série imagePRESS C10000VP tak definuje nový standard jak v oblasti obrazové kvality, tak i v produktivitě tisku.

 

Nová vlajková loď navazuje na úspěchy řady imagePRESS, která má od svého uvedení v roce 2006 pověst robustní produkční tiskárny s vysokou spolehlivostí a kvalitou. Důvěru uživatelů v tuto technologii prokazují i počty prodaných zařízení. Zákazníci z celého světa si do dnešního dne pořídili 40 000 barevných zařízení imagePRESS* včetně dvou tisíc zařízení série C800, které Canon v Evropě prodal během jediného roku od jejího uvedení v červenci 2014. Díky investicím do technologie Canon imagePRESS a podpůrných služeb mohou tisíce evropských poskytovatelů tiskových služeb nabízet nové služby s vyšší produktivitou a úspěšně rozšiřovat své podnikání.

 

Canon imagePRESS C10000VP v sobě spojuje nové vlastnosti s osvědčenou technologií a může se ve své třídě pochlubit bezkonkurenční kvalitou i produktivitou. To vše otevírá dveře k zákazníkům z dalších segmentů trhu.

 

Optimální produktivita a všestrannost 
Canon imagePRESS C10000VP dovoluje tisknout rychlostí až 100 stran za minutu, a to při gramáži média až 350 g/m2. Nový tiskový stroj tak udržuje vysokou míru produktivity i během dlouhodobého a smíšeného tisku včetně využití speciálních typů tiskových materiálů, jako jsou například syntetické papíry. Díky vyšší účinnosti přenosu a nižší fixační teplotě toneru CV (Consistently Vivid) jsou výstupy kvalitní a živé i v případě tisku na strukturované materiály. Součástí stroje je také nový vzduchový kompresor, díky němuž lze tisknout i na lehká média s povrchovou úpravou, a to při plošné hmotnosti pouhých 70 g/m2.

 

Nové zařízení je opravdu všestranné, a to díky možnostem dokončovacích úprav. Tyto funkce zahrnují i nový profesionální děrovač pro širokou škálu formátů tiskových médií a podporu průběžného přehýbání. Poskytovatelé tiskových služeb si navíc mohou vybrat mezi dvěma digitálními tiskovými řadiči, Canon PRISMAsync nebo novým EFI Fiery FS200, a využívat tak RIP i řízení, které zefektivní jejich pracovní postupy.

 

Vynikající obrazová kvalita a předvídatelná konzistence barev 
Canon imagePRESS C10000VP posouvá obrazovou kvalitu na další úroveň a rychlostí 100 stran za minutu definuje nový výkonnostní standard. Díky tomu, že novinka využívá stejný CV toner a laserovou technologii VCSEL (Vertical Cavity Service Emitting Laser) s 32 paprsky jako úspěšná modelová série C800, nabízí imagePRESS C10000VP tiskové rozlišení 2 400 x 2 400 dpi i výstupy s živými barvami.

Konzistenci barev má na starosti nová vyvíjecí jednotka, která zajištuje neměnnou podobu výstupu i v případě velmi dlouhých tiskových úloh. Na stabilitě výstupu se dále podílí jak nová technologie Multi Density Adjustment Technology, která umožňuje automaticky a v reálném čase korigovat hustotu, tak i řádkový stroboskopický senzor pro každodenní kalibraci barev.

 

Canon imagePRESS C10000VP pomáhá poskytovatelům tiskových služeb s tím, aby byli při tisku úspěšní již na první pokus. Součástí nejnovějšího modelu je proto druhý přenosový pás, který zlepšuje kontrolu nad nakládáním média. Za vysokou úspěšností stojí i nová technologie Simple Registration Control pro rychlejší a snadnější úpravy nakládání.

Canon imagePRESS C10000VP bude v prodeji od října 2015 a ještě během letošního roku si evropskou premiéru odbude na veletrhu Canon EXPO pořádaném v Paříži.

 

Zdroj: canon.cz

 

 

Zdroj: http://www.canon.cz/about_us/press_centre/press_releases/business_solutions_news/2h15/imagepress_c10000vp_series.aspx

imagePress C10000VP

Tématické zařazení:

 » Články  » Novinky v polygrafii  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: