Nikon oznamuje zahájení evropského filmového festivalu Nikon 2015 - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Nikon oznamuje zahájení evropského filmového festivalu Nikon 2015

Nikon 2015 film festival

4. září 2015, 14.58 | S druhým ročníkem se vrací soutěž krátkých filmů podporovaná nezávislou filmovou organizací Raindance a režisérem Asifem Kapadiou. účastníci mohou zasílat své filmy online

 

Nikon oznamuje návrat Evropského filmového festivalu Nikon ve spolupráci organizací Raindance a režisérem Asifem Kapadiou, který bude tento rok předsedou poroty. Letošní výzvou pro nadšence i profesionální filmaře je, aby vytvořili krátký film o délce maximálně 140 sekund na téma „Každodenní okamžiky". Příspěvky do soutěže lze odesílat online od 13. října 2015 do 15. ledna 2016.

Druhý ročník Evropského filmového festivalu Nikon navazuje na kreativní téma minulého roku „Nový pohled" a obrací se na filmaře, aby do soutěže přihlásili filmy, které proměňují každodenní okamžiky v originální a působivý příběh. Výzvou je podívat se na běžné věci novýma očima a zachytit je neotřelým způsobem. Úspěšné filmy zachytí magii nebo všednost každodenního života a znázorní to na plátně zajímavým způsobem.

 

Soutěž se vrací i s cenami ve stejných kategoriích jako minulý rok: Best Narrative (Nejlepší příběh) - za nejlepší příběh vyprávěný z jedinečného pohledu - a Technical Excellence (Vynikající technická kvalita) - za nejtvořivější použití přístrojové techniky. Hlavní cena Grand Prix, kterou minulý rok vyhrál režisér Jagjeet Singh za film Voiceless - Stop the Bullies, (Němý hlas - zastavme šikanu), získá film, který bude vynikat v obou kategoriích. Dále budou udělovány ceny Best Student Entry (Nejlepší studentský film) a People's Choice (Cena diváků). Ocenění People's Choice bude vycházek z počtu „to se mi líbí" a sdílení na portálu filmového festivalu Nikon.

 

Všechny ceny budou vybrány porotou, které bude předsedat Asif Kapadia - uznávaný filmař, který má za sebou oceňované dokumenty Amy (2015) a Senna (2010). Dokument Senna je vítězem ceny BAFTA. Asif Kapadia rovněž napsal a režíroval řadu krátkých filmů, mimo jiné The Sheep Thief (Zloděj ovcí, 1997), který vyhrál druhou cenu v soutěži Cinéfondation na Filmovém festivalu v Cannes. Společně s Asifem zasedne tento rok v porotě také uznávaný fotograf a filmař Pieter ten Hoopen.  

 

KATEGORIE A CENY

Vítěz, kterému porotci udělí hlavní cenu, získá fotoaparát Nikon D810 a plně hrazenou týdenní seznamovací cestu na filmový festival v Cannes v květnu 2016 v roli zvláštního hosta organizace Raindance. Další dva vítězové ve vedlejších kategoriích Best Narrative a Technical Excellence získají filmovou sadu Nikon D750 a peněžní výhru 3 000 eur. Vítěz ceny Best Student Entry získá filmovou sadu Nikon D750 a peněžní výhru 2 000 eur. Vítěz ceny People's Choice získá filmovou sadu Nikon D750 pro natáčení budoucích projektů.

 

 

KRITÉRIA ÚČASTI

  • Všichni účastníci se musí před odesláním filmu zaregistrovat.
  • Filmy musí být v angličtině nebo s anglickými titulky.
  • Filmy by neměly být delší než 140 sekund a kratší než 30 sekund.
  • Všechny filmy musí být natočeny ve formátu HD.
  • Každý účastník smí odeslat pouze jeden film.
  • Přihlásit lze i filmy, které se účastnily jiných festivalů, ale jen pokud nevyhrály žádné ceny.
  • Soutěže je otevřena pro všechny věkové kategorie, přičemž účastníci mladší 16 let musí na požádání předložit písemný souhlas.
  • Soutěžní příspěvky mohou být pořízeny libovolným přístrojem.
  • Všichni vítězové podepíší smlouvu o užití díla.
  • Všichni účastníci musí vyjádřit souhlas s podmínkami omezujícími obsah (například sexuální scény, násilí, ochranné známky, zločin atd.).
  • Soutěže se mohou účastnit jen obyvatelé Evropské unie, Evropské hospodářské oblasti, Albánie, Andorry, Arménie, Běloruska, Bosny a Hercegoviny, Izraele, Kazachstánu, Kyrgyzstánu, Makedonie, Moldavska, Monaka, Černé Hory, Ruska, San Marina, Srbska, Švýcarska, Turecka, Turkmenistánu, Ukrajiny, Uzbekistánu nebo Vatikánu.

 

 

Zdroj: nikon.cz

 

Zdroj: http://www.nikon.cz/cs_CZ/news-press/press.tag/news/nikon-announces-the-opening-of-the-2015-nikon-european-film-festival.dcr

Tématické zařazení:

 » Články  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: