Natočte každý detail svého života ve 4K s novou videokamerou Handycam® od Sony - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Natočte každý detail svého života ve 4K s novou videokamerou Handycam® od Sony

Handycam FDR-AXP33

10. ledna 2015, 08.11 | První 4K videokamera se stabilizací obrazu Balanced Optical SteadyShot™

· Nový model FDR-AXP33 je přibližně o 30 % menší a 20 % lehčí než současný model 4K videokamery
· Záznam videa ve 4K kvalitě v bitrate 100Mbit/s je zárukou zatím nejlepšího 4K videa

  • Nové funkce inspirované profesionálními kamerami rozšiřují možnosti toho, co se dá svideokamerou dělat
  • Užijte si 4K obraz díky technologiím Super-sampled Full HD Playback a Trimming Playback na své Full HD TV
  • Dvě HD videokamery vybavené stabilizací obrazu SteadyShot a záznamem ve formátu XAVC S XAVC S, díky nimž nabízejí stabilní a kvalitní obraz
  • Nové způsoby jak si maximálně užít každý okamžik: Highlight Movie Maker, Live Streaming a Multi Camera Control
  • Zabudovaný projektor (FDR-AXP33) se svítivostí 50 lumenů

 

Když ji uvidíte, nebudete chtít jinou. Letošní modely videokamer Handycam dokonale zachytí emoce i vzrušení každého okamžiku - v živých barvách a v nejjemnějším detailu 4K obrazu, který vás naprosto pohltí.

 

S 4K Handycam® vám neunikne žádný detail

Modelům videokamer Sony pro rok 2015 vévodí Handycam FDR-AXP33, která přináší neskutečně realistický obraz ve 4K kvalitě.

 

S tím, jak ve světě roste prodej Ultra HD televizí, roste i zájem uživatelů vytvářet vlastní obsah ve vysoké kvalitě. Videokamery Handycam nabízejí možnost uchovat si všechny vzpomínky ve 4K kvalitě - od rodinných sešlostí po jiné společně strávené chvíle či dovolené.

 

Model FDR-AXP33 je přibližně o 30 % menší a o 20 % oproti aktuálnímu modelu FDR-AX100 a - v kombinaci s neskutečným obrazem a malými rozměry, které krásně padnou do ruky - je tudíž atraktivnější volbou pro ještě širší publikum, které hledá kouzlo 4K obrazu. Je to první 4K videokamera od Sony, která disponuje technologií Balanced Optical SteadyShot (B.O.SS) pro uspokojivě ostrý obraz - i když natáčíte přímo z ruky. Super výkonný systém stabilizace obrazu je zárukou krásně plynulého a stabilního videa - a nezáleží na tom, zda natáčíte širokoúhlým objektivem nebo teleobjektivem. Při natáčení detailu s vysokým zoomem za chůze byl dříve třes běžným jevem, nyní se však můžete těšit ze stabilnějšího obrazu.

 

Stejně jako všechny letošní modely 4K videokamer od Sony, FDR-AXP33 ukládá záznam do výkonného formátu XAVC S, který zachytí všechny, i ty nejmenší detaily 4K obrazu, ale snadno se archivuje, stříhá a sdílí. Videoamatéři, kterým jde především o rozlišení, si mohou zvolit záznam v ultra vysokém bitrate 100Mbit/s. V každém rámečku se tak ukládá mnohem větší počet dat, takže 4K obraz je ještě jasnější a ostřejší - jsou krásně vidět i ty nejmenší a rychle se pohybující objekty - například při natáčení stříkající vody.

 

Zkušenosti společnosti Sony s vývojem videokamer jsou jasně patrné na modelové řadě Handycam, které se nyní dostává vylepšení o funkce známé z profesionálních kamer. Model FDR-AXP33 je nyní nabízen s kroužkem pro ruční ovládání objektivu a tlačítkem s uživatelským přiřazením funkcí -  například zoomu, ostření či expozice. Model FDR-AXP33 disponuje také ISO-kompatibilními univerzálními (Multi Interface) „sáňkami", které jsou vhodné pro připojení celé řady dalšího příslušenství pro ještě širší možnosti práce s videokamerou.

 

I na přímém slunci je kompozice záběru hračkou - inovovaný špičkový elektronický hledáček (EVF) nabízí třikrát více detailu než jeho předchůdce u starších modelů. Jasný a úchvatný Wide Xtra Fine LCD displej s úhlopříčkou 3 palce s technologií WhiteMagicTM navíc umožňuje uživateli vnímat i ty nejjemnější detaily a barevné nuance všech typů scenérií - včetně exteriérů zalitých sluncem. Kontrola natočených záběrů a úprava nastavení je pak velmi efektivní.

 

Po natáčení můžete připojit videokameru FDR-AXP33 ke své 4K televizi pomocí dodávaného HDMI kabelu a znovu prožít vzácné okamžiky ve věrných a živých barvách a se všemi detaily. Z natočeného videa se můžete také samozřejmě těšit i na jakékoliv Full HD televizi. Obrovské objemy dat, které jsou v každém rámečku natočeném ve 4K kvalitě, jsou automaticky převáděny do příslušeného rozlišení díky funkci Super-sampled Full HD Playback.

 

Handycam FDR-AXP33 navíc umí „oříznout" pozadí 4K videa a zvětšit vybranou část snímku tak, že vyplní celý rámeček ve Full HD kvalitě. Velikost tohoto výseku lze měnit ovládáním zoomu nebo pomocí ikonky na displeji. Výsledkem je vždy dokonale zarámovaná kompozice scény.

 

Více nových způsobů jak zachytit a sdílet vzpomínky

Modelová řada Full HD videokamer od Sony se také dočkala atraktivních vylepšení, abyste si mohli každý okamžik užít na maximum. Tři nové modely - HDR-PJ620, PJ410 a CX405 - nabízejí špičkový záznam v HD kvalitě a stabilizaci obrazu, kterou ocení každý uživatel.

 

Standardní funkcí všech modelů videokamer Handycam je editor Highlight Movie Maker, který vám umožní vytvářet skvělá krátká videa s uhlazenými přechody a hudebním podkresem - ani nemusíte mít zkušenosti se střihem videa. Handycam vybírá a skládá vaše nejlepší záběry - úsměvy, označené sekvence apod. - do krátkých videí, které můžete snadno sdílet s rodinou a přáteli na YouTube nebo Facebooku. Videa se ukládají ve formátu MP4, což je ideální pro sdílení na sociálních sítích.

 

Díky zabudovanému projektoru - u modelu FDR-AXP33 nyní s vysokou svítivostí 50 lumenů - se můžete o elegantně sestříhané video svých nejlepších záběrů podělit s obecenstvem.  

 

Funkci ovládání více videokamer Multi Camera Control nabízí většina nových modelů. Díky ní máte po ruce celou řadu atraktivních tvůrčích možností - lze například ovládat několik kompatibilních videokamer zároveň, včetně hlavních funkcí jako je spuštění/vypnutí záznamu, ovládání spoušti v režimu fotografování a dalších. Pokud používáte videokamery ActionCam ve stylu objektivu, můžete takto současně ovládat až 5 propojených videokamer.

 

V kombinaci s volitelným příslušenstvím - sáňkami  VCT-CSM1 Camera Shoe Mount - můžete k videokameře Handycam připevnit další. Druhá kamera, podřízená té hlavní, můžete natáčet stejnou scénu širokoúhle nebo teleobjektivem při vašem volném pohybu.

 

Po natáčení je pak díky aplikaci PlayMemories Home velmi snadné sloučit záznamy z obou kamer - výsledkem je dynamická montáž, která nabízí současný pohled z více úhlů.

 

Funkce Live Streaming, kterou najdete u nových modelů, umožňuje „vysílání" HD videa a zvuku z videokamery Handycam, která přitom slouží jako bezdrátový přístupový bod. Můžete tak streamovat narozeninovou oslavu nebo školní představení rodině a přátelům na web - a oni budou mít pocit, že jsou přímou součástí.

 

U modelů videokamer Handycam pro rok 2015 nechybí ani záznam videa ve formátu XAVC S 50Mbit/s ve vysokém bitrate a vylepšená funkce stabilizace obrazu - Balanced Optical SteadyShot nebo Optical SteadyShot s technologií Intelligent Active Mode pro maximálně vykreslen, ostrý a stabilní obraz. Mimořádně široký úhel 26,8 mm nabízí možnost nádherných videí z dovolené, výletů i každodenního života.

 

Nová modelová řada 4K a Full HD videokamer Handycam od Sony bude v Evropě od února 2015.

 

Aktualizace firmware u modelu FDR-AX100

Model FDR-AX100 bude také po aktualizaci firmware, která se plánuje na březen 2015, podporovat záznam ve formátu XAVC S 4K v bitrate 100Mbit/s.

 

Jarní kolekce Handycam® - vybrané technické specifikace

 

 

FDR-AXP33

Obrazový snímač

1/2.3 type (7,76mm) podsvícený snímač Exmor R CMOS Sensor

Procesor

BIONZ X

Počet pixelů (hrubý počet)

přibližně 18.9 megapixelů

Rozlišení v režimu fotografování

20.6 megapixelů

Počet efektivních pixelů (režim videa)

přibližně 8,29 megapixelů(16:9)

Počet efektivních pixelů (režim fotografování)

přibližně 10,3 megapixelů(16:9)/přibližně 7,74 megapixelů(4:3)

Stabilizace obrazu

Balanced Optical SteadyShot

Projektor

50 lumenů, externí výstup, Auto Keystone Adjustment

Typ objektivu

ZEISS Vario-Sonnar T*

Wide Field of View (35mm ekvivalent)

(režim videa)

29,8mm

Zoom

Optický

10x

Clear Image Zoom

4K : 15x HD : 20x

Audio

5,1ch (AVCHD) ,2ch (XAVC S)

LCD displej

3,0 palce, dotykový panel, WhiteMagic

Wi-Fi/NFC

Zabudovaná konektivita

Režim videa (rozlišení)

XAVC S 4K : 3840x2160/25p, 24p

XAVC S HD : 1920x1080/50p, 25p, 24p

AVCHD : 1920x1080/50p(PS),25p(FX,FH),24p(FX,FH),50i(FX,FH), 1440x1080/50i(HQ,LP)

MP4: 1280x720 25p,24p

Pokročilé funkce

 

 

Multi Camera Control Live Streaming

Highlight Movie Maker

Motion Shot Video

Golf Shot

Lock on AF

My Voice Canceling

NightShot

 

 

HDR-PJ620

HDR-PJ410

HDR-CX405

Obrazový snímač

1/5.8 type podsvícený snímač Exmor RTM CMOS Sensor

Procesor

BIONZ X

Počet pixelů (hrubý počet)

přibližně 2,51 megapixelů

Rozlišení v režimu fotografování

9,2 megapixelů

Počet efektivních pixelů (režim videa)

přibližně 2,29 megapixelů(16:9)

Počet efektivních pixelů (režim fotografování)

Přibližně 2,29 megapixelů(16:9)/přibližně 1,71 megapixelů(4:3)

Stabilizace obrazu

Balanced Optical SteadyShot

Stabilizace obrazu Optical SteadyShot s Intelligent Active mode

Projektor

25 lumenů, externí výstup

13 lumenů, externí výstup

-

Typ objektivu

G Lens

ZEISS Vario-Tessar

Wide Field of View

 (35mm ekvivalent)

26,8mm

Zoom

Optický

30x

Clear Image Zoom

60x

Audio

5.1ch (AVCHD)

2ch (XAVC S)

2ch

LCD displej

3 palce,

Dotykový panel

2,7 palce

Wi-Fi/NFC

Zabudovaná konektivita

-

Režim videa (rozlišení)

XAVC S HD: 1920x1080/50p, 25p

AVCHD: 1920x1080/50p(PS),

25p(FX,FH),50i(FX,FH), 1440x1080/50i(HQ,LP)

MP4: 1280x720 25p

XAVC S HD: 1920x1080/50p, 25p

AVCHD: 1920x1080/50p(PS), 50i(FX,FH), 1440x1080/50i(HQ,LP)

MP4: 1280x720 25p

 

Pokročilé funkce

Multi Camera Control

Live Streaming

Highlight

Movie Maker

Motion Shot Video

Lock on AF

My Voice Canceling

Multi Camera Control

Live Streaming

Highlight Movie Maker

Motion Shot Video

Highlight Movie Maker

Motion Shot Video

 

 

 

Handycam FDR-AXP33

Tématické zařazení:

 » Články  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: