Marta Jedličková 2005 - 2016 - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Marta Jedličková 2005 - 2016

Marta Jedličková 2005 - 2016

28. září 2016, 11.52 | Minulá výstava Marty Jedličkové v Galerii 9 s názvem Ohlédnutí byla, jak už název napovídá, retrospektivní. Od té doby uplynulo neuvěřitelných

11 let. Za tu dobu ušla autorka kus cesty a má opět co nabídnout. Vede činorodý život, prakticky se nezastaví a, jako správná seniorka, obvykle nemá čas. Fotoaparát ji provází takřka na každém kroku. Jaksi mimochodem dokumentuje život svůj i lidí z okolí - sousedů, přátel, rodiny, i lidí neznámých, které potkává na cestách.

 

Oblíbeným cílem jejích dovolených se staly řecké ostrovy. V hledáčku fotoaparátu se ocitá krajina, moře mnoha nálad a odstínů i místní po-hostinní a věčně usměvaví lidé. Ale navštívila také Keukenhof v Holandsku, kde ji inspirovaly nádherné květinové kompozice v zahradách.

 

Nejvíc času tráví od jara do podzimu na Vysočině, ve vesničce Blažkov. Před jejím objektivem tak vyrostly děti i vnoučata mnohých sousedů a známých. Fotí kulturní akce, svátky, svatby i pohřby, dokumentuje život místního Sboru dobrovolných hasičů. Vesnice ji dávno přijala za svou a ona si toho váží.

 

Přijměte tedy pozvání do Galerie 9 a na chvilku uvidíte svět očima Marty Jedličkové, která ho stále vnímá, na rozdíl od každodenního mediálního obrazu, jako svět  laskavý a  lidský.

 

Výstava se koná od 13. 9. do  6.10.2016 v Galerii 9, přízemí vysočanské radnice, Sokolovská 324/14, Praha 9.

 

Zdroj:  Galerie 9 /www.galerie9.cz/

Zdroj: http://galerie9.cz/2016/foto-marta-jedlickova-2005-2016/

Marta Jedličková 2005 - 2016

Tématické zařazení:

 » Články  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: