Jak na? - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Jak na?

Jak připravovat dokumenty pro digitální tisk - formáty dat a ovladače

13. února 2001, 18.41 | Data vstupují do digitálních strojů v elektronické podobě. Datový soubor tedy představuje jakousi virtuální tiskovou desku, na které už toho po vložení do tiskového procesu nelze příliš měnit. Digitální tiskové stroje jsou tedy poměrně značně závislé na kvalitě dat, která do stroje vstupují.

 

 

 

Jak připravovat dokumenty pro digitální tisk - základní tipy

13. února 2001, 18.36 | Příprava dokumentů pro digitální tisk má určité zvláštnosti a zákonitosti, kterých je dobré si povšimnout. Možná budou následující řádky příliš odborné; rozhodně více než předchozí text. I pro ty, kteří neporozumí všemu, bude ale užitečné se v každém odstavci na chvilku zastavit. Budete tak mít větší představu, jak kontrolovat grafiky, kteří pro vás data připravují k tisku.

 

 

 

K čemu je dobrý digitální tisk?

13. února 2001, 18.26 | Největšími výhodami digitálního tisku jsou zcela jistě rychlost (tedy minimální doba potřebná ke zpracování zakázky) a také nízké celkové náklady při tisku malého množství kusů (v porovnání s klasickým ofsetovým tiskem).

 

 

 

Jak na digitální tisk?

13. února 2001, 18.23 | Digitálním tiskem rozumíme technologie, kdy je počítač (grafická stanice) spojen přímo s tiskovým strojem a mezi souborem v počítači a vytištěným dokumentem neexistuje žádný polotovar, jako je film nebo tisková deska. Nejprimitivnějším podáním digitálního tisku je barevná kancelářská tiskárna. Od té ovšem neočekáváme žádnou oslnivou kvalitu tisku ani vysokou produktivitu práce, a také nebudeme ještě hovořit o digitálním tisku.

 

 

 

Strana výpisu

2

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: